Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çikolatalı Armut Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çikolatalı Armut Tatlısı

Çağruşenbih
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2019
Mesajlar: 20
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc143416
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2019
780 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet armut
1 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
2 çay kaşığı tarçın
Sos için:
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı su

Armutların sap kısımlarını ayırmadan soyun. Armutları yıkayıp tencereye koyun. Üstüne toz şeker ve tarçın serpiştirin. 3 bardak su ve limon suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kapağı açın, tencerenin içindeki su bitip içindeki şeker yanmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin.
Karamel rengi olan armutları servis tabağının ortasına yerleştirin. Tencerenin içindeki şekerli sosu armutların üzerine gezdirin. Tabağın kenarlarını kaşığın ucu ile süsleyip soğumasını bekleyin.
Sosu için küçük bir tencerede tereyağını eritin, içine kakao atıp karıştırın. Kakao eriyince pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı su ilave edip sosu 5 dakika kaynatın. Sos soğuyana kadar devamlı kaşıkla karıştırıp bekletin.
Armutlar soğuyunca hazırladığınız kakaolu sosu ısıtın. Armutların üzerine kaşıkla sıcak sostan gezdirin. Sos iyice donunca servis yapın.



Çikolata Armut Tatlısı

çaylak2
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2011
Mesajlar: 50
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc69805
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2011
2,007 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet armut
5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4 adet kare milföy hamuru
1 yumurta sarısı
80 gram bitter çikolata

Tencereye suyu koyun ve içine tarçın, karanfil, şeker koyup 2 dakika kaynatın. Armutların kabuklarını soyup bu kaynayan suyun içine atın ve 10 dakika pişirin. Sudan çıkartığınız armutları soğutun. Milföy hamurlarını un serpilmiş tezgahta biraz büyütün ve her bir armudu bu hamurla kaplayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Üzerine çikolata rendesi serpip servis yapın.


Çikolatalı Armut Tatlısı

mahinur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2011
Mesajlar: 43
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc68337
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2011
1,880 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet frenk armudu
2 su bardağı su
1 su bardağı esmer şeker
Sosu için:
100 gram bitter çikolata
100 gram çiğ krema

Armutları sap kısımları kalacak şekilde soyun. Armutları tencereye yerleştirin, üzerlerine esmer şeker serpin ve suyu koyun. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte fokurdayıncaya kadar pişirin. Tatlıları servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Çiğ kremayı tencerede ısıtıp üzerine bitter çikolatayı ekleyin karıştırıp armutlurın üzerine düküp sokuk servis yapın.


Çikolatalı Armut Tatlısı

delege
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.04.2010
Mesajlar: 30
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc49921
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2010
1,926 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet armut
1 çay bardağı toz şeker
200 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı ince çekilmiş fıstık

Armutlar soyulur, ortadan kesilir ve çekirdek yatağı oyularak çıkarılır. Fırın poşetine yerleştirilir, şeker serpilir. Poşetin ağzı kapatılır, kenarı az kesilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Sonra soğumaya bırakılır. Bu arada çikolata Benmari usulu eritilir. Armutlar tabağa alınır. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir, fıstık serpilir. Soğuyunca ikram edilir.


ML® Çikolatalı Armut Tatlısı için tıklayın






Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifleri Kabak Tatlısı Tarifleri



(4 adet Çikolatalı Armut Tatlısı 95,548 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort