| 
 | 
| Çikolata Soslu Muzlu Kek | 
|  | brdnrmn Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.04.2007
 Mesajlar: 82
 Şehir: aydın
 | Kısa URL: https://ml.md/lc13538 Gönderme Tarihi: 01.May.2007
 2,790 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 paket bitter çikolata
 2 tane muz
 3 çorba kaşığı tereyağı yada margarin
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı un
 3 yumurta
 1 paket kabartma tozu
 
 Çikolatayı, eritilmiş yağı, toz şekeri tencereye koyup kısık ateşte eritin. Başka bir kapta yumurtaları muzla çırpın (muzları küçük parçalar halinde doğrayın). Erittiğiniz çikolatalı karışımı yumurtalara ilave edin. Hepsini tekrar karıştırın. İçine unu ve kabartma tozunu ilave edin hepsini tekrar karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıttığınız fırında 150 derecede pişirin. Fırından çıkınca üstüne çikolatalı sos dökün.
 
 
 | 
| Çikolata Soslu Muzlu Kek | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc120371 Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2016
 1,538 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 gr Bitter çikolata
 1 bardak Toz şeker
 150 gr Margarin
 2 adet Muz
 3 adet Yumurta
 2 bardak Un
 1 paket Kabartma tozu
 Sos için:
 2 çorba kaşığı Un
 1 adet Yumurta sarısı
 1 bardak Toz şeker
 1 paket Vanilya
 2 bardak Ilık su
 150 gr Bitter çikolata
 Üzeri için:
 İnce dövülmüş fındık
 
 Bitter çikolata, toz şeker ve sanayağı bir kaba katıp, kısık ateşte ısıtın. Muz ve yumurtaları bilendırdan geçirip, ısınan karışıma ekleyin. İçine un ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hazırladığımız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dk pişirin. Bu sırada çikolatalı sos için bir kaba un, yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı katıp karıştırın. Üzerine iki bardak ılık suyu karıştırarak ilave edin ve pişirin. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı da ekleyip taşana kadar kaynatın ve ocağın üstünden alın. Keki fırından çıkarıp üzerine çikolata sosu dökün. Üzerine fındık serpip, ılık veya soğuk servis yapın.
 
 
 | 
| Çikolata Soslu Muzlu Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc152879 Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2020
 462 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 3 adet büyük boy olgun muz
 125 gram tereyağı
 1 su bardağı tozşeker
 Yarım su bardağı hindistancevizi rendesi
 2 adet büyük boy yumurta
 1+3/4 su bardağı un
 1'er paket vanilya ve kabartma tozu
 Yarım çay kaşığı karbonat
 Kalıp için:
 1'er çorba kaşığı tereyağı ve un
 Sosu için:
 1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
 3 çorba kaşığı krema
 
 Tereyağını küçük bir tencereye alıp orta ateşte eritin ve ılınmaya bırakın. Muzları soyup büyük boy bir karıştırma kabına alın. Üzerine tozşeker, hindistancevizi, yumurta ve vanilya ekleyip el blenderi ile koyu bir çorba kıvamına gelene kadar karıştı- rın. Erittiğiniz tereyağını da ilave edip karışıma yedirin. Tüm kuru malzemeyi bir kaba eleyin. Azar azar sıvı karışımı ekleyip karıştı-rın. Yağlanıp unlanmış baton bir kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmı180 derece fırında 55-60 dakika kadar pişirin. Fırından alıp kalıbının içinde 30 dakika soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirip keki servis tabağına aktarın. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata erimeye başlayınca kremayı da ekleyip karıştırın. Parlak ve pürüzsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Ilındıktan sonra kekin üzerine gezdirip servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |