| 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | Şimal Yıldızı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.04.2006
 Mesajlar: 69
 Şehir: istanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1868 Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
 3,112 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 100 gr margarin
 2 yumurta
 300 gr un
 200 gr şeker
 2 çorba kaşığı kakao
 1 çorba kaşığı vanilya
 1,5 çay bardağı süt
 2 yemek kaşığı kabartma tozu
 Sos icin:
 300 gr pudra şekeri
 Yarım fincan koyu nescafe
 2 çorba kaşığı margarin (eriltimiş)
 Yarım çay kaşığı tuz
 
 Margarini bir tencereye koyup eritin (daha sona dinlendirin)
 Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. (köpügünü görene kadar)
 İçine ununu ve kabartma tozunu, vanilyasını ekleyin
 Daha sonra dinlendirilmiş margarininizi ekleyin ve ardından sütü koyun karıştırın
 Sonra normal ısıda pişecek derecedeki fırına koyun.
 
 Sosun tarifi:
 Pudra şekerinizi koyun içine eriltilmiş yağı ekleyin ve daha sonra kahveyi ekleyip karıştırın. (Sos hazırlandıktan sonra dolaba konulup bir 15 dakika dinlendirilsin)
 
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | flamingo Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.01.2008
 Mesajlar: 28
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc21002 Gönderme Tarihi: 29.Oca.2008
 3,056 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı un,
 çeyrek su bardağı kakao,
 1 çay kaşığı kabartma tozu,
 150 gram margarin,
 yarım su bardağı tozşeker,
 çeyrek su bardağı esmer şeker,
 100 gram incecik doğranmış siyah çikolata,
 1 tatlı kaşığı vanilya,
 2 yumurta,
 3/4 su bardağı krema,
 1 su bardağı iri doğranmış çikolata.
 Sos için:
 50 gram margarin,
 150 gram doğranmış siyah çikolata,
 1,5 su bardağı krema,
 1 çorba kaşığı nescafe,
 1 paket kakaolu puding,
 puding için süt
 
 Büyük bir kek kalıbını erimiş margarin veya biraz sıvıyağ ile yağlayın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirin. Bir başka yerde, bir kat alüminyum folyo ile yağlı kağıdı üst üste koyarak hazırlayın. Un, kakao ve kabartma tozunu büyükçe bir kapta karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Margarin, şeker, ince doğranmış çikolata ve vanilyayı bir tencereye alın. Ocakta, kısık ateşte çikolata, şeker ve margarin eriyinceye kadar karıştırın.
 Ocaktan indirdiğiniz bu karışımı, çırpılmış yumurtaları ve kremayı, una ilave edin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Alüminyum folyo ve yağlı kağıdın yağlanmış kısmı alta gelecek şekilde karışımı örtün. Üstüne bir mutfak havlusu sererek ağzım kapatın. Su, kek kalıbının yarı seviyesine gelecek şekilde çok kısık ateşte benmari usulü pişirin. Suyunun azalmamasına dikkat edin, azaldıkça su ilave edin. Bir saat 15 dakika sonra ocaktan alarak bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Sıcak çikolata sosu ile servis yapın.
 
 Çikolata sosunun yapılışı: Bir paket kakaolu pudingi sütle karıştırmadan önce içine neskafe ekleyin ve ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Pişmesine yakın içine çikolata parçaları katın. Margarini de ekleyip karıştırın. Ateşten alarak sıcakken kekin üzerine dökün.
 
 
 | 
| Çikolata soslu kek | 
|  | selva17 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.09.2007
 Mesajlar: 73
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17892 Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2007
 2,780 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta,
 1,5 su bardağı tozşeker,
 1,5 su bardağı süt,
 3/4 su bardağı sıvıyağ,
 1 paket vanilya,
 1 paket kabartma tozu,
 2,5 su bardağı un.
 Sos için:
 1 büyük paket fındıklı çikolata,
 yarım su bardağı süt,
 2 çorba kaşığı kakao
 
 Yumurta ve 1 buçuk su bardağı tozşekeri mikserle çırpın. 1 buçuk su bardağı süt ve sıvıyağı ilave edin. Bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırın. Süte ilave edin. Çırpmayı sürdürün. Sonra karışımı yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine yayın. Orta ısılı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp, hafifçe ılıtın. Sosu hazırlayın. Bunun için, çikolatayı benmari usulü eritin. Yarım su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip, karıştırın. Keki dilimleyin. Hazırladığınız sosu sıcak olarak kek dilimlerinin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Kağıtta Çikolatalı Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | buz kalıbı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.06.2010
 Mesajlar: 38
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc52880 Gönderme Tarihi: 19.Haz.2010
 2,759 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1+3/4 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 Yarım su bardağı kakao
 1 çorba kaşığı nescafe
 1 su bardağı tozşeker
 2 adet yumurta
 1 tatlı kaşığı vanilya
 Çikolata sosu için:
 100 gram sütsüz çikolata
 1/3 su bardağı krema
 
 Fırını 180 dereceye ayarlayın. Derin, 23 cm eninde bir kalıbı yağlayın. Unu eleyin. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve kahveyi geniş bir kaba alın. Şekeri ekleyin. Yumurtaları hafifçe çırpın. İçine sütü ekleyin. Mikserle düşük ayarda 3 dakika çırpın. Karışımı yüksek devirde 5 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün. 50 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarmadan önce içine bir bıçak batırın. Temizse, fırından çıkarın. Keki kalıbında 10 dakika bırakın. Daha sonra ters çevirip, fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakın. Çikolata sosu için: Küçük küçük kesilmiş çikolata ve kremaya küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte çikolata eriyene dek tutun. Ocaktan alın. Oda sıcaklığında ılıtın. Kekin üzerine dökün. Dilerseniz taze meyvelerle birlikte servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | kırık testi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.03.2012
 Mesajlar: 213
 Şehir: Nevşehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc74527 Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012
 2,478 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı süt
 1,5 su bardağı tozşeker
 2 çorba kasığı kakao
 1 adet limon kabuğunun rendesi
 1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
 250 gram margarin
 Yeterince hindistancevizi rendesi
 
 Tozşekeri ve sütü, bir kabın içinde şeker eriyinceye kadar çırpalım.
 Eritip, soğuttuğumuz margarini ve kakaoyu da ilave edip, iyice karıştıralım.
 Bu karışımdan, 1 su bardağı dolusu ayıralım.
 Geri kalan karışıma, unu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini ve yumurtaları da ilave edip, iyice çırpalım.
 Isıya dayanıklı fırın tepsisini yağlayıp, unlayalım.
 Hazırladığımız karışımı, tepsiye döküp, 170°C'li fırında pişirelim.
 Fırından çıkar çıkmaz, çatalla birkaç yerinden delelim ve ayırdığımız sosu üzerine gezdirerek, çekmesini bekleyelim.
 Soğuduktan sonra, hindistancevizi rendesi serpip, servis yapalım.
 
 
  
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc121141 Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016
 1,566 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Eyüp Sevinç
 
 3 adet yumurta
 2 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 3 yemek kaşığı kakao
 1 limon kabuğu rendesi
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2/5 su bardağı un
 1 çay kaşığı tarçın
 Çikolata sosu için:
 1 adet yumurta
 5 yemek kaşığı pudra şekeri
 125 gr margarin
 5 yemek kaşığı kakao
 
 Yumurtaları şekerle çırpın. Karışıma yağ, süt, kakao limon kabuğu rendesi, kabartma tozu vanilya ve tarçını katıp karıştırın. Elenmiş unu ekleyip hamur haline getirin. Yağlamış unlanmış kek kalıbına harcı döküp düzeltin.150 derecedeki fırında 30 -35 dakika pişirip fırından alın. Çikolata sosu hazırlamak için yumurta ve pudra şekeri mikserde çırpın. Kakao ile eritilip soğutulmuş margarini ilave edip mikserde en yüksek devirde 5 dakika çırparak sosu hazırlayın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | LED Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.02.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140528 Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
 753 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 paket margarin (yumuşamış)
 3/4 su bardağı süt
 3 su bardağı un
 2 su bardağı şeker
 1 paket kabartma tozu
 2 çorba kaşığı kakao
 Çikolata sosu:
 5 çorba kaşığı çokokrem
 100 gr. margarin
 
 Yumuşamış margarini şekerle birlikte krem haline gelene dek mikserle çırpalım. Çırpmaya ara vermeden sütü ve yumurtaları teker teker ekleyelim. Elenmiş unu, kabartma tozunu, ince dövülmüş fındığı, kakaoyu ekleyip mikserin düşük ayarlarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutup kalıbından çıkaralım. Tencerede margarini eritip çokokremi ekleyerek iyice karıştırıp ateşten alalım. Kekin üzerine ve yanlarına çikolata sosuyla kapatalım. Keki buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
 
 
  
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155620 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2021
 719 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kek harcı için:
 3 adet yumurta
 3/4 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı sıvı yağ
 1/2 su bardağı süt
 2 yemek kaşığı yoğurt
 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
 Çikolata sos için:
 180 gram bitter çikolata (yüzde 70 kakao içeren)
 1/2 su bardağı şekersiz çiğ krema
 
 Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip şeker taneleri tamamen kaybolana dek çırpın.
 Sıvı yağ, yoğurt, süt, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya özütü kattıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.
 Son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip kıvam alana kadar kısa bir süre karıştırın.
 Isıya dayanıklı dilimli kek kalıbını az miktarda tereyağı ile yağlayıp hafifçe unlayın. Kek harcını kalıba aktarıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
 Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
 Çikolata sos için; küçük bir sos tenceresine aldığınız şekersiz çiğ kremayı kısık ateşte ısıtın. Bitter çikolata küplerini katıp ocaktan alın. Ara ara katıştırarak kremanın ısısıyla çikolatanın erimesini sağlayın.
 Fırından çıkan keki oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ters çevirerek kalıbından çıkartın. Hazırladığınız çikolata sosu üzerine gezdirip kıvam alması için kısa bir süre bekletin. Arzuya göre meyvelerle süsleyip dilimler eşliğinde servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161166 Gönderme Tarihi: 11.Kas.2021
 454 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 1 su bardağı süt
 1/4 su bardağı kakao
 1,5 su bardağı un
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 3/4 su bardağı damla çikolata veya küçük doğranmış bitter çikolata
 Çikolata sos için:
 2,5 paket (1 paket 80 gram) bitter çikolata
 1/3 su bardağı krema
 Üzeri için:
 Dövülmüş antepfıstığı
 
 Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı derin bir kapta mikserle iyice çırpın. Toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Tereyağını katıp, mikserin kademesini arttırarak krema halini alana kadar çırpın. Süt ve kakaoyu ilave edip, karışıma yedirin. Elenmiş un ve kabartma tozuyla birlikte damla çikolatayı veya doğranmış bitter çikolatayı da ekleyin. Tahta bir kaşıkla tüm malzeme özleşene kadar karıştırın. 23 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Karışımı kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika, kek içini çekene kadar pişirin. Çikolata sos için elinizle parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı kremayla birlikte bir kaba alın ve benmari usulü eritip, karıştırarak birbirine yedirin. Oda sıcaklığında soğuttuğunuz kekin üzerine çikolata sos gezdirip, dövülmüş antepfıstığı ile süsleyin. .
 
 
  
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc152347 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2020
 450 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı rendelenmiş sütlü çikolata
 3 yemek kaşığı kakao
 4 yumurta
 1 su bardağı un
 2 yemek kaşığı un gibi çekilmiş bisküvi
 Sosu için:
 2 su bardağı süt
 1 tablet çikolata
 2 yemek kaşığı kakao
 Yarım su bardağı şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 
 Önce sosu pişiriyoruz. Kek için, şeker ve yumurtaları çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvıyağı ekliyoruz. En son kuru malzemeleri eleyerek ilave ediyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160729 Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2021
 440 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı su
 1 çorba kaşığı limon suyu
 3 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Çikolata sos için:
 2,5 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
 1 paket vanilya
 2 çorba kaşığı su
 
 Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle birlikte çırpın. Su, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyin. Vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika içini çekene kadar pişirin. Diğer taraftan çikolata sos için bitter çikolatayı vanilya ve suyla birlikte cam veya porselen bir kaba alın. Benmari usulü eritin. Kek soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirin. Kıyılmış fındıkla süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185136 Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2025
 75 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 Yarım su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı un
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 Sosu için:
 1,5 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 Yarım su bardağı şeker
 2 yemek kaşığı kakao
 
 Yumurta ve şekeri derin bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
 Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
 Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyin, sıvı karışıma ekleyin.
 Homojen bir hamur elde ettikten sonra yağlanmış fırın kabına dökün.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
 Tüm sos malzemelerini bir tencerede karıştırıp kaynamadan ocaktan alın.
 Fırından çıkan sıcak keki dilimleyin, birkaç dakika bekletin ve ardından sosu üzerine dökün.
 Ilık servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Çikolata Soslu Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182239 Gönderme Tarihi: 22.Mar.2025
 75 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.aksam.com.tr
 
 Keki için:
 4 adet yumurta
 1 bardak şeker
 1 bardak süt
 Yarım su bardağı zeytinyağı
 3 yemek kaşığı kakao
 1,5 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 Sosu için:
 1 bardak süt
 1 paket krema
 2 yemek kaşığı pudra şekeri
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket sütlü çikolata
 
 Derin bir kaba 4 adet yumurtayı ve 1 bardak şekeri koyup mikserle birkaç dakika çırpın.
 Ardından 1 bardak sütü ve yarım su bardağı zeytinyağını ilave edip karıştırmaya devam edin.
 3 yemek kaşığı kakaoyu da ekleyip tekrardan karıştırın; 1,5 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
 Homojen bir kıvam alan karışımı yağlanmış orta boy bir borcama dökün.
 Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Ve sosun yapılışına geçelim.
 Ocağa aldığınız derin bir tavada 1 bardak sütü, 2 yemek kaşığı pudra şekerini ve 3 yemek kaşığı kakaoyu karıştırarak pişirin.
 Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra dilimlemiş olduğunuz 1 paket sütlü çikolatayı da ilave ederek pişirmeye devam edin.
 Pişen keki fırından alarak bir çubuk yardımıyla üstüne delikler açın.
 Pişen sosumuzu kekin üstüne sıcak bir şekilde yavaşça dökün ve dilimleyin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |