Kısa URL: https://ml.md/lc54988
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010
2,038 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
125 gr Tereyağı veya margarin
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 Su bardağı irmik
2 Su bardağı toz şeker
4 Su bardağı süt
5 Çorba kaşığı vanilyalı dondurma
2 Çorba kaşığı yeşil fıstık (üzerine serpmek için)
2 Çorba kaşığı kadar sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Çelik orta boy bir tencereye tereyağını, sıvıyağı koyup tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. Kısık ateşte yağ eriyince üzerine irmiği ve dolmalık fıstıkları döküyoruz. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz. Diğer tarafta şerbeti hazırlıyoruz. Ayrı bir tencereye sütü, toz şekeri koyup kaynatıyoruz, irmiğin kavrulduğunu içindeki fıstıkların kızarması sonucu anlayabiliriz. Kaynayan sütlü şerbeti dikkatli bir şekilde döküyoruz. Kaşık yardımıyla karıştırarak şerbetin çekmesini sağlıyoruz. Helvanın kapağını kapatarak biraz dinlendiriyoruz. Daha sonra ara sıra karıştırarak soğumasını sağlıyoruz. Ilık hale gelince ıslatılmış nescafe fincanına helvayı yarıdan fazla olarak dolduruyoruz. Tatlı kaşığı ile kenarlara doğru ortasını açıyoruz ve dibine bastırıyoruz. Helvanın ortasına istenilen miktarda dondurmayı koyup üzerine de helva doldurup düzlüyoruz. Hafiften biraz bastırarak iyi sıkışmasını sağlıyoruz. Düzgün kalıp çıksın diye fincanı ters çeviriyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Üzerine çikolata sosu döküyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc68101
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
2,194 defa indirildi / yazdırıldı
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
150 gr vanilyalı dondurma
Üzerine:
Çikolata sosu
Tencereye tereyağını koyup eritelim. Sıvıyağı da ekleyip üzerine irmiği ve dolmalık fıstıkları dökelim.Tahta kaşık ile yavaş yavaş karıştıralım diğer tarafta şerbeti hazırlayalım. Ayrı bir tencereye sütü ve toz şekeri koyup kaynatalım.İrmiğin kavrulduğunu içindeki fıstıkların kızarması sonucu anlayabiliriz. Kaynayan sütlü şerbeti dikkatli bir şekilde dökelim ve kaşık yardımı ile karıştırarak şerbetin çekmesini sağlayalım. Helvanın kapağını kapatarak biraz dinlendirelim. Daha sonra ara sıra karıştırarak soğumasını bekleyelim.Ilık hale gelince ıslatılmış çay fincanını helvayı yarıdan fazla olarak dolduralım.Tahta kaşığı ile kenarlara doğru ortasını açalım ve dibine bastıralım. Helvanın ortasına dondurmayı koyup üzerine de helva doldurup düzleyelim. Hafiften biraz bastırarak iyi sıkışmasını sağlayalım düzgün kalıp çıkması için fincanı ters çevirelim. Servis tabağına alıp üzerine çikolata sosu döküp servis yapalım.