Kısa URL: https://ml.md/lc70170
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2011
2,200 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket 2 katlı pastaban
3 su bardağı süt
1 paket dr oetker çikolatalı puding
4 tane bisküvi (rondodan geçirilmiş)
1 tatlı kaşığı kakao
1 fincan şekerli nescafe (keki ıslatmak için)
2 katlı pastabanı bardakla kesin.(Orta büyüklükteki bir bardaktan 14 tane çıkıyor. Dilerseniz daha büyük veya daha küçük bardakla kesebilirsiniz.)Küçük bir fincanın içerisine nescafe su ve şekeri koyup karıştırın.Daha sonra küçük keklerin üzerini 1 tatlı kaşığı ile ıslatın.Üzerine 1 paket çikolatalı dr oetker puding ile 3 su bardağı süt ile pişirin. Soğuduktan sonra içine 1 poşet toz krem şantiyi döküp mikserle çırpın.Keklerin üzerine birer yemek kaşığı koyuun. Rondodan geçirdiğimiz kakaolu bisküvileri de pudinglerin üzerini kapatacak şekilde ilave edin.Üzerine de kakao eleyerek servise alın..
Kısa URL: https://ml.md/lc157133
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2021
382 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı badem
1 paket küçük parçalara bölünmüş bitter çikolata
Yarım su bardağı kuru hurma
3 adet yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı çırpılmış krema
2 tatlı kaşığı toz şeker
30 gr. bitter çikolata
İlk önce fırını 180 derecede ısıtıyoruz. Kek kalıbını yağlıyoruz ve yağlı kağıt koyuyoruz. Üzerine bademleri ve çikolataları iyice parçalıyoruz. Bir kapta yumurta akını çırpıyoruz. Şekeri yavaşça ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Badem ve çikolatalı karışıma koyup karıştırıyoruz. Daha sonra hurmaları ekliyoruz. Hazırladığımız karışımı kalıba döküyoruz. Fırında 30 dakika pişiriyoruz. Kremasını hazırlamak için, kremayı ve ekstra şekeri köpürtüyoruz. Düzgün bir şekilde kekin üzerine sürüyoruz.