| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Çikolata Aşkı Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Çikolata Aşkı |  
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc169614 Gönderme Tarihi: 08.Oca.2023
 355 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 1,5 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
 0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 50 g oda sıcaklığında tereyağı
 2 - 3 yemek kaşığı su
 1 yumurta sarısı
 Dolgu:
 1 su bardağı krema
 1 su bardağı süt
 1 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
 1 çay bardağı toz şeker
 2,5 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
 1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
 Kalıp:
 Tart kalıbı (Ø 15 cm)
 
 Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 180 °C
 Turbo pişirme: 170 °C
 Unu bir kaba alın. Üzerine gourmet kakao, pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı, su ve yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alın ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile 2 adet kalp çıkarın ve fırın tepsisine alın. Kalan hamuru büyük hamur ile birleştirin ve tart kalıbının içine eliniz ile hafifçe bastırarak yayın. Çatal ile birçok yerinden delin, dondurucuya alın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda kalp şeklindeki kurabiyeler ile birlikte fırına alın ve pişirin. Kalp kurabiyeleri pişirmenin 10. dakikasında fırından çıkarın.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 Tartı fırından alın, 20 dakika bekletin ve dikkatlice kalıptan çıkarın.
 Krema ve sütü bir tencereye alın. Üzerine gourmet kakao, toz şeker ve mısır nişastasını ilave edip iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, çikolata parçalarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
 Soğuyan tartı servis tabağına alın. Oda sıcaklığına gelen dolguyu tartın içerisine alın, üzerini düzeltin ve buzdolabında 2 saat bekletin.
 Üzerine kalp kurabiyeleri yerleştirin ve servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| Çikolata Aşkı |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104248 Gönderme Tarihi: 09.Oca.2015
 1,842 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 4 tane yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
 3/4 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 2 yemek kaşığı nişasta
 4 yemek kaşığı kakao
 1,5 su bardağı un
 Sos malzemesi:
 2 yemek kaşığı kakao
 1 su bardağı süt
 1 yemek kaşığı margarin
 1 çay bardağı şeker
 Çikolata sos:
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı su
 1,5 çay bardağı toz şeker
 2 yemek kaşığı kakao
 1 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı nişasta
 
 Çikolata sos için nişasta, un ve kakao bir tencerede karıştırılır. Üzerine süt ve su eklenir. Karıştırarak pişirilir. Şimdi soğuması için sosu bir kenara alıp kekimizi yapmaya başlayabiliriz.
 Yumurta ve toz şeker derin bir kapta iyice köpürtülür. Süt ve sıvı yağ ilave edilir karıştırılır. Un, vanilya, kabartma tozu eklenir ve çırpma teli veya tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
 Sos için toz şeker ve kakao karıştırılır, margarin tencereye alınır, eritilir. Üzerine süt eklenir, kakao ve toz şeker karışımı eklenir, topaklanmaması için iyice karıştırılır. Kaynatılmaz, iyice ısınınca altı kapatılır...
 Fırından çıkan kek 4-5 dakika dinlendirilir, üzerine sos gezdirilir. Buzdolabında dinlendikten sonra, soğumuş olan çikolata sosla buluşan kekimiz servise hazır.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |