Kısa URL: https://ml.md/lc179086
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2024
195 defa indirildi / yazdırıldı
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
Domates (4 adet)
Biber (10 adet)
Patlıcan (4-5 adet)
Sarımsak (1-2 diş)
Kızartma için sıvı yağ
Tuz
Yıkanan patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve uzun olarak doğranır.
Tuzlu suda bir müddet bekletilir.
Biberler saplarından ayrılır, çekirdekleri temizlenir.
Kurulanan patlıcan ve biberler yağda kızartılır. (Bergama'da zeytinyağı ile kızartılır.)
Domatesler soyulur küp küp doğranır,
Aynı tavada kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağ süzülür (bir miktar kalır) kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir.
Üstlerine doğranmış domates ve sarımsaklar tercih miktarı tuz ilave edilir. Tavanın üzerine bir kapak kapatılır, domatesler eriyene kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc112473
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2015
3,310 defa indirildi / yazdırıldı
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
6 adet kemer patlıcan
5-6 adet domates
5-6 adet biber
2 küçük soğan
5-6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Maydanoz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 kaşık zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu suda 15 dakika bekletilir, yıkanır bıçakla helezon şeklinde yani patlıcanı çevire çevire kesilir. Her tarafı 1/2 çay bardağı sıvıyağ ile yağlanır ve tuzlanır, teflon tepsiye dizilir, üzerlerine doğradığınız biberlerde dizilir daha hafif olması için 220 derecede ısıtılmış fırında kızartılır. İsteyen yağda da kızartabilir. Soğanlar ve sarımsaklar doğranarak zeytinyağında öldürülür kabuklarını soyduğumuz ve küçük doğradığımız domatesler de eklenerek şeker, karabiber ve tuzu ilave edilerek patlıcanların üzerine dökülür. Domatesler pişip patlıcanlar domateslerin suyunu çekene kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine küçük küçük doğradığınız maydanozla servis yapılır.