|
|
Ciğerli Börek |
|
dilşad
Aşçı
Kayıt: 10.05.2017
Mesajlar: 17 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc125222
Gönderme Tarihi: 11.May.2017
2,175 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
175 gr margarin
2 çay bardağı su
1 adet yumurta sarısı
350 gr ciğer
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı yenibahar
Dolmalık fıstıkları 50 gr kadar margarin ile kavurun. Küp doğranmış soğan, kuş üzümü, tuzu ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ciğeri bol suyla yıkayıp haşlayın. Ciğerler haşlandıktan sonra küçük parçalar şeklinde kesip soğanlı harca ekleyin ve kavurmaya devam edin. Bir yufkayı düz bir zemine sererek üzerine hafif su serpin. üzerine fırçayla margarin sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını ortada birleşecek şekilde kapatın. Üzerine margarin sürerek diğer iki kenarı kapatın. Elde ettiğiniz kare parçayı artı şeklinde dört eşit parçaya ayırın. Her parçanın içine hazırladığınız içten 1 yemek kaşığı dolusu koyarak zarf gibi kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yufka bohçalarını ters çevirerek yağladığınız tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.
|
CİĞERLİ BÖREK |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72839
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
2,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
4 adet yufka
750 gr karaciğer
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1/4 paket margarin
1 çorba kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Ciğerlerin zarını ve sinirlerini temizleyip, ince ince kıyalım. Kuru soğanları piyazlık doğrayıp, sıvıyağda pembeleştirelim. Ciğerleri ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra, baharatlarını ve 1 çay bardağı kadar su ilave edip, ciğerlerin iyice pişmesini sağlayalım, ince kıydığımız dereotlarını ilave edip, suyunu çektirerek soğumaya bırakalım.
Bir kat yufkayı serip, üzerine erittiğimiz margarini sürdükten sonra, ikinci yufkayı üzerine koyup, yapıştıralım.
Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, her bir yufkayı dörde bölelim. Hazırladığımız içi, eşit miktarda bölüp, üç parmak genişliğinde sigara böreği gibi saralım.Uçlarını çırptığımız yumurta ile yapıştıralım. Hazırladığımız börekleri soğuk suda biraz beklettikten sonra, yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
1 kaşık sıvıyağ ile çırptığımız yumurtayı böreklerin üzerine sürüp, bir tutam çörekotu serptikten sonra, önceden ısıttığımız sıcak fırında pişirelim.
|
Ciğerli Börek |
|
festival
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21203
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2008
2,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka,
750 gram koyun ciğeri,
2 adet orta boy soğan,
1 çorba kaşığı kuşüzümü,
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
yarım demet maydanoz,
1 yumurta sarısı,
150 gram margarin,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
yarım çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı pulbiber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
yarım su bardağı su
Sinirleri ve zarı soyulmuş ciğeri 1 cm.'lik küpler halinde doğrayın, sıvıyağda dolmalık fıstıkları pembeleştirelim. Doğradığımız soğanları ekleyip, şeffaflaştıralım.
Üzümü ekleyip, yarım çay bardağı su ilave edelim. Soğanlar suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından ciğeri ekleyip, ciğerler renk değiştirene dek kavuralım.
Sonra yarım bardak suyu ilave edelim.
Ciğerler suyunu çekene dek pişirip kimyonu, tarçını, karabiber, tuz ve pulbi-beri ilave edip, ciğerleri soğutalım. 1 yufkayı açıp, erimiş margarin ve suyu yufkaya iyice sürelim.
Karşılıklı kenarlarını hafifçe üst üste gelecek şekilde kapatalım. Tekrar yağ sürüp diğer karşılıklı keranları yine aynı şekilde katlayalım.
Katladığımız yufkayı artı şeklinde kesip, dört eşit kare elde edelim. Ortalarına ciğerli malzemeyi koyup, karşılıklı köşeleri zarf gibi kapatalım. Üzerlerine 1 yumurta sarısı sürüp, fırın tepsisine dizelim. Arzuya göre çörekotu serpip, 220 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
ML® Fincan Böreği (Ciğerli) için tıklayın
|
|
Ciğerli Börek Tarifleri Börek Tarifleri
|
|