|
|
Tavuk Ciğeri Pate |
|
minikis
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2019
Mesajlar: 20 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146921
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2019
1,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram tavuk ciğer
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı esmer şeker
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 dal biberiye
1 litre su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Temizleyip ayıkladığınız tavuk ciğerlerini tereyağında soteleyin.
Ardından esmer şeker, tuz, kuş üzümü, çubuk tarçın, karabiber, nar ekşisi ve biberiye ilave edip karıştın.
2-3 dakika daha soteledikten sonra suyunu ekleyin ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
Ciğerler suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
Çubuk tarçın ve biberiyeyi içinden alıp kalan malzemeyi blenderdan geçirin.
Ciğer pateyi kavanoza alın ve üzerine zeytinyağını ilave edip soğumaya bırakın.
Pate soğuduktan sonra ekmek dilimleri üzerinde servis edin.
Not: Pate, ciğerin her türlüsüyle yapılabilen ve genellikle aperitif olarak tüketilen bir ürün. Kaz ciğerinden yapılan pate dünya mutfaklarında oldukça ünlü ama çok benzer bir lezzeti tavukla da ortaya konabilir.
|
CİĞER PATE (tavuk) |
|
TATLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc1843
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006
3,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg tavuk ciğeri
100 gr çiğ krema
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet bir küçük soğan
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuk ciğerlerine soğan, tuz ve karabiberi katıp, bir tencereye koyun, üstlerini örtecek kadar suyla on beş dakika haşlayıp, süzün. Soğuduktan sonra, mikserle tüm malzemelerle birlikte kanştırın, tavuk suyu, kıvamını bulana kadar azar azar ilave edin ve buzdolabında dinlendirin.Tavuk ciğerinin hazmı, kaz ciğerinden daha kolaydır. Ancak ciğer haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu kullanmamak gerekir.
|
|
CİĞER PATE (tavuk) Tarifleri Sakatatlar
|
|