| 
 
 
 | 
CİĞER PANESİ | 
  | 
enderun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.03.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47950 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010 
2,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 koyun karaciğeri
 
1/2 bardak zeytinyağı
 
3 yumurta
 
rendelenmiş kaşar
 
1 bardak toz galeta
 
6 dal maydanoz
 
1 bardak un
 
tuz
 
karabiber
 
 
Ciğer yıkanır, kurulanır, zarı soyulur. Yarım parmak kalınlığında dilimler halinde kesilir. (Dilimler enli olmasın diye bıçak yatık kullanılır) Karabiber, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri serpilir, unlanır. Unlanmış ciğer bu yumurtaya sokulup çıkarılır, sonra da toz galetaya bulanır.
 
Yemekten az önce bir tavada zeytinyağı kızdırılır, paneler konur. Kızaranlar kâğıt yayılmış bir kaba alınır. Sonra servis tabağına aktarılır ve maydanoz dallarıyle süslenerek servis yapılır.
 
 
 ML® Ciğer Pane için tıklayın ML® Dil Panesi için tıklayın
 
  
 | 
Ciğer Pane | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95336 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014 
2,399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
500 g karaciğer (Dana)
 
200 g Galeta tozu
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı un
 
Garnitür için:
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Ciğerler yıkanarak yağı ve sinirlerinden ayrılır ve küçük parçalara doğranır.
 
Ciğerleri sırayla una, yumurta sarısına sonra galeta tozuna bulanır.
 
Derin bir tavada sıvıyağı koyarak kızdırılır.
 
Ciğerler kızdırılan yağa atılarak kızartılır.
 
Ayrı bir yerde soğanı yarım ay biçiminde dilimlenir.
 
Zeytinyağı ve limonla soslayıp sumak eklenir.
 
Ciğer ve soğanlarla birlikte servis tabağına alınarak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |