| 
 
 
 | 
Ciğer Köftesi | 
  | 
Ateş Kaptan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16112 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007 
2,986 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. dana ciğeri
 
1 fincan un
 
500 gr. sosis
 
2 yumurta
 
1 demet maydonoz
 
1 bardak yağ
 
2 soğan
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Dana karaciğerini ve aynı miktarda sosisi haşlayın. Sosisleri soyun. Hepsini ince ince doğrayın. Sonra kıyılmış maydanoz, tuz, biber, rendelenmiş soğanla iyice yoğurun; uygun parçalar alıp köfte biçimi verin. Önce ucuna sonra çırpılmış yumurtaya bujayıp yağda kızartın.
 
 
 ML® Ciğer Tablaması için tıklayın
 
 ML® Ciğer Köfte için tıklayın
 
  
 | 
CİĞER KÖFTESİ | 
  | 
hanımeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2007 
Mesajlar: 49 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20048 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2007 
3,519 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kıyılmış yarım kilo kadar dana karaciğerini bir kapta yumurta, rendelenmiş küçük 1 soğan, maydanoz ve biberle karıştırın. 3 dilim bayat ekmeğe aldığı kadar süt koyarak yumuşatın.  Bunu karaciğere karıştırıp iyice yoğurun, köfte haline geldikten sonra kaynar suda haşlayıp servis yapın.
  
 | 
Ciğer Köftesi | 
  | 
atadan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129653 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2017 
1,870 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
150 g karaciğer
 
1 soğan
 
1 su bardağı ince bulgur
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Reyhan
 
Kırmızı toz biber
 
50 g tereyağı
 
 
Karaciğeri mutfak robotunda kıyma haline getirin. Bulguru bir kaseye alıp ıslatacak kadar ılık su ekleyin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğan, maydanoz, tuz, kırmızı toz biber ve reyhanı bulgura ekleyip yoğurun. Karaciğeri ilave edip 10 dakika daha yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Tereyağını tavada eritip köfteleri kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Köftesi | 
  | 
şüküfe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2015 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141507 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2019 
1,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 kilo ciğer
 
2 soğan
 
1 yeşil biber
 
1 bardak kuru reyhan
 
5+1/4 bardak köftelik bulgur
 
1 buçuk bardak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yarım demet maydanoz
 
Servis için:
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Kırmızı pul biber
 
 
Ciğeri iyice doğrayıp kıyma haline getirin. Daha sonra soğan ve biberinizi de aynı şekilde kıyın. Üzerine tuzu, karabiberi ve reyhanınızı da ekleyin. İçine bulguru da ekledikten sonra iyice karıştırın. Karıştırırken içine azar azar su ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Daha sonra bulgurunuzdan avuç içi kadar parçalar koparıp yuvarlayın ve sonra da elinizle bastırarak köfteler hazırlayın.
 
Büyük bir tencereye su koyun ve içine tuz atıp suyu kaynatın. Daha sonra bu köfteleri bu suya atın ve haşlayın. Birbirine yapışmaması için arada karıştırmayı unutmayın. Piştikten sonra köfteleri süzgeçle alın. Başka bir tavada zeytinyağını kızdırın ve içine kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Kızmış kırmızı pul biberi köftelerin üzerinde gezdirin. Üzerine de kıydığınız maydanozu dolaştırın ve bu şekilde servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |