| 
 
 
 | 
CİĞER KIZARTMASI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59763 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2011 
5,660 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr dana ciğeri (ince dilimlenmiş)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çorba kaşığı un
 
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 arpacık soğanı (kıyılmış)
 
1 diş sarımsak (dövülmüş)
 
200 gr (1 su bardağı) et suyu
 
 
Ciğer dilimlerini tuz ve biberle ovunuz ve her iki yüzlerini unlayarak bir kenara koyunuz.
 
Büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağı eritip, köpükleri kaybolunca arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyerek 3-4 dakika, soğanlar yumuşayana kadar sote ediniz.
 
Tavaya 4-5 ciğer dilimi koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızartınız. Bir delikli kepçeyle tavadan alıp, öteki ciğer dilimlerini kızartırken (gerekirse tereyağı ve zeytinyağı ekleyerek) ilk kızarmışları ısıtılmış bir tabakta üstünü örterek sıcak tutunuz. Bütün dilimler kızardıktan sonra ciğer ve soğanları ısıtılmış tabağa alıp, sıcak tutunuz.
 
Et suyunu tavaya boşaltıp, harlı ateşte 1-2 dakika karıştırarak kaynatınız.
 
Tavayı ateşten alınız. Sosu, tabaktaki ciğerlerin üstüne boşaltarak hemen servis ediniz.
 
 
Not: Ciğer kızartması, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.
  
 | 
Ciğer Kızartması | 
  | 
başlangıç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.12.2011 
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71294 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2012 
2,092 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram ciğer
 
1 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 su bardağı sıvı yağı
 
 
Ciğeri irice doğrayın. Yıkayıp suyunu iyice süzün. Bazen ciğer yıkanmaz derler ama ben yıkarım. Büyük bir kabın içine unu koyup süzülmüş ciğerleri içine koyup her tarafını iyice unlayın. Yağı kızdırın ve içine parti parti ciğerleri atıp kızartın. Hepsini atarsanız yağ soğur. Ciğerler pişince kapaklı bir tencerenin içine alın, kapağını kapatın. Bu önemli bir püf noktasıdır. Ciğer yumuşak ve lezzetli olacaktır. Ciğerlerin hepsi pişince tencereye baharatları koyup kapağı kapalı olarak sallayın ki baharatlar her tarafa yayılsın. Yanında kızarmış patates ile servis yapılabilir.
  
 | 
Ciğer Kızartması | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90470 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2013 
1,807 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. ciğer
 
80 gr. margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ciğeri yıkayın, zarını çıkarın. Ciğeri ince çubuklar halinde kesin. Margarini bir tavada iyice kızdırın. Ciğeri kızgın yağın içine atın. Unu ciğerlerin üzerine serperek ciğerleri kızartın. Sonra tuz ve karabiber ekin. Ciğerleri servis tabağına alın. Sıcak olarak hemen servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Ciğeri Kızarması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184325 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2025 
62 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
500 gram kuzu ciğeri (zarları temizlenmiş, kuşbaşı doğranmış)
 
3 yemek kaşığı un (isteğe bağlı – dışı çıtır olması için)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
Sıvı yağ (kızartmak için)
 
Servis için: Kuru soğan, sumak, maydanoz, lavaş ekmeği
 
 
Ciğeri yıkamayın. Yıkarsanız sertleşir. Temiz bir bez ya da kağıt havluyla hafifçe nemini alın. Gerekirse zarı ve damarlı kısımları temizleyin.
 
Doğranmış ciğerleri bir kaba alın. Üzerine un ve baharatları ekleyin. Her yerine un bulaşacak şekilde karıştırın. (Bu adım dışını çıtır yapar.)
 
Tavaya bolca sıvı yağ koyun (derin yağ gerekmez, ama az da olmamalı). Yağ iyice kızdıktan sonra ciğerleri tavaya atın.
 
Ciğerleri yüksek ateşte 2–3 dakikada kızartın. Çok pişirirseniz sertleşir. Dışı hafif renk değiştirince alın. Kağıt havluya serin.
 
Soğan, sumak ve maydanoz karışımıyla "soğan salatası" hazırlayın.
 
Lavaş ekmeğe sarıp dürüm şeklinde yiyebilirsiniz.
 
 
Not: Ciğeri yıkama: Yakmadan, soteleyin. Çok pişirme: İçinin hafif sulu kalması yumuşaklık sağlar. Tuz ve baharat: Piştikten sonra eklendiğinde tadı daha dengeli olur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |