| 
 
 
 | 
Ciğer Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176237 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2024 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kuzu ciğeri
 
300 gr. kuyruk yağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
Servisi için:
 
2 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
Lavaş
 
 
Ciğerleri kasabımıza kuşbaşı kestiriyoruz. Eve gelince yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Tuzla karıştırıyoruz. Kuyruk yağlarını minik minik kesiyoruz. Çöp şişlerimizi alıyoruz ve ciğerleri geçirmeye başlıyoruz. İki-üç ciğerde bir kuyruk yağı geçiriyoruz. Mangal imkanımız varsa mangalın üzerinde, yoksa bir döküm tava üzerinde arkalı önlü pişiriyoruz ve kimyonlayarak servis ediyoruz. Soğanları piyazlık doğrayıp sumakla ovuyoruz. Sac ekmeğin üzerindeki ciğer şişleri, yanına sumaklı soğan salata ile servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157216 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2021 
775 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.milliyet.com.tr
 
 
Ciğer çok hassas ve nazik bir ettir. Ciğerin püf noktası taze, günlük erkek toklu kuzu ciğeri olması lazım. Ciğeri küp şeker halinde küçük küçük doğruyoruz, bu sayede ciğerin lezzeti bir o kadar daha artıyor. Şişlere dizip mangangalda pişiriyoruz. Ciğer ile kuyruk yağı birleştiği zaman efsane bir lezzet oluyor.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147215 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2019 
635 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram kuzu karaciğeri
 
250 gram kuzu kuyruk yağı
 
1 yemek kaşığı pul biberi
 
Tuz
 
Közlenmiş biber
 
1 adet kuru soğan
 
Maydanoz
 
Nane
 
Lavaş veya yufka ekmek
 
Limon
 
 
Ciğerleri küp küp fındık büyüklüğünde doğrayın.
 
Kuyruk yağını da ciğerden daha küçük olacak şekilde doğrayın.
 
Daha sonra 4 ciğer ve 2 kuyruk yağı olacak şekilde şişlere dizin.
 
Şişleri, ateşi önceden yakılmış mangala dizin.
 
Üzerine pul biberi ile tuz serpin ve çevirerek pişirin.
 
Ciğerler pişince yufka veya lavaşın arasına koyun.
 
Maydanoz, limon, kuru soğan, nane, tuz ve közlenmiş biber eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
seylan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2019 
Mesajlar: 20 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146621 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2019 
2,548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.urfanatik.com
 
 
Bir kg kuzu ciğeri
 
İki yüz elli gram kadar kuyruk yağı
 
Bir kg kadar odun kömürü
 
Bir miktar tuz
 
 
Öncelikle ilk olarak ciğerleri temiz bir şekilde yıkayın.Belirtmek isterim ki ciğer çok fazla yıkandığında birçok faydasını kaybedeceği için biraz daha az yıkamayı tavsiye ederim. Daha sonra yıkadığınız ciğerleri küp şekillerinde doğrayın. Ciğerin tümünü bu şekilde küçük küçük doğradıktan sonra bir miktar tuz ile birlikte karıştırın. Bu durumda ciğer biraz dinlenirken sizde kuyruk yağını iyice yıkayın. Temizce yıkandıktan sonra ciğerlerle aynı büyüklükte doğrayın. Bu sırada odun kömürü ile ateş yakara daha önceden köz olmasını sağlayın.
 
Şimdi sırada bunları şişe saplamak var. Öncelikle belirtmek isterim ki ciğer kebabında kullanacağınız şişin diğer şişlere göre daha ince ve daha kısa olması gerekir. Şişe bir adet ciğer parçasını sağlayın, ciğerin ardından da bir adet kuyruk yağı sapladıktan sonra iki ciğer daha saplayın. Bu şekilde iki ciğer bir kuyruk yağı şeklinde saplayın. Birkaç şişe aynı işlemi yaparak ciğerleri ve kuyruk yağını saplayın. Bu arada ciğerleri ve kuyruk yağını şişler üzerini tam olarak doldurmayın.
 
Artık ateşimiz de köz haline geldiğine göre şişlerin tümünü odun ateşinin közüne koyarak her tarafının aynı şekilde pişmesine özen göstererek iyice pişirin.Tüm şişler piştikten sonra şişlerin yufka ekmeği ya da diğer ekmeklerin içerisine koyarak şişleri çıkarın. Ciğer kebabı artık hazır. Belirtmek isterim ki ciğer kebabının lezzetini iki katına çıkarmak istiyorsanız yanına domates, Urfa isotu, közlenmiş biber koyularak bu şekilde sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Şiş (Şanlıurfa) | 
  | 
ekiz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146597 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2019 
727 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ömür Akkor
 
 
İnce şişlere kuyruk yağı ile saplanan kuzu ciğer önce bolca baharatlanıyor sonra da kömür ateşi üzerinde çevrilerek pişiyor.
 
 
Not: Yer masalarında tabak çatal değil tahta ve bıçak var. Önünüze gelen yeşilliklerden ve sebzelerden dilerseniz söğüş, dilerseniz salatanızı kendi ellerinizle yapıyorsunuz. Sonra da gelen ciğerle beraber yiyorsunuz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 08.04.2021
  
 | 
Ciğer Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
sultan hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130183 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2017 
1,273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 kg koyun ciğeri
 
½ kg kuyruk
 
 
Ciğer yıkanıp büyük zar şeklinde doğranır, kuyruklar da aynı biçimde hazırlanır. Kebap şişinden daha ince özel şişlere iki ciğer, bir kuyruk biçiminde saplanır ve mangalda çevrile çevrile pişirilir. Açık (lavaş) ekmeğe dürüm yapılarak küçük kuru soğan ve közlenmiş - tercihen kırmızı- biberle birlikte sıcak olarak ayran eşliğinde her mevsim yenilir.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
fahriye ersen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2017 
Mesajlar: 21 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126736 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2017 
1,609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Koyun ciğeri- 200 gr.
 
Kuyruk - 100 gr.
 
 
Kuyruk ve koyun ciğeri yıkanarak küçük küpler halinde doğranır. Kebap şişinden daha ince olan özel şişlere iki ciğer bir kuyruk biçiminde saplanır ve mangalda çevrilerek pişirilir. Kuru soğan ve közlenmiş kırmızıbiberle lavaş ekmeğine dürüm yapılarak ayran eşliğinde servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39099 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009 
4,018 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg taze kuzu ciğeri
 
250 gr kuyruk
 
1 kg odun kömürü
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ciğerler yıkanıp fındık büyüklüğünde doğranır ve tuzla terbiye edilir.
 
Kuyruk yıkanır, ciğer büyüklüğünde doğranır.
 
Şişe (Ciğer kebabı şişi diğer kebap şişlerinden daha ince ve kısadır) ciğerlerden bir parça saplanır, daha sonra bir kuyruk saplanır ve iki ciğer parçası bir kuyruk olacak şekilde şişin yarısı doluncaya kadar böyle devam edilir.
 
Ciğer şişleri, daha önce mangalda hazırlanan ateşe konularak her iki tarafının pişmesi sağlanır.
 
Bir kaba veya yufka ekmeğine çekilerek, yanında garnitür olarak maydanoz, kuru soğan, közlenmiş taze Urfa isotu, nane ile sıcak servis yapılır.
 
 
Not: Kebaplar alevde pişirilmelidir, aksi takdirde yanar ve tadı bozulur. (Közde pişirilir.)
  
 | 
 
 
 
 
 
 |