https://acunn.com
 
 
750 gr kuzu ciğeri
 
500 gr kuyruk yağı
 
Tuz
 
8 adet şiş
 
1 kilo mangal kömürü
 
Pide ekmek
 
 
Ciğeri doğrayın sonra süzgece koyarak kanının akması için iyice yıkayın.
 
Bir yandan doğranmış ufak ufak ciğerleri ve kuyruk yağını tuzlayın.
 
Şişlere dizmeye başlayın önce kuruk yağı sonra iki veya üç adet ciğer sonra bir kuyruk yağı dizerek bu sekil devam edin hepsi bittikten sonra mangalda pişirin.
 
Pişirirken acılı ekmek istiyorsanız bir kaseye pul biber ve yaz karıştırıp pidenize sürün ve mangalda pişen ciğerleri pidelerinize sıkın.
 
Dilerseniz sofranıza pul biber ve kimyon koyup yerken ciğerinizin üzerine serpip yiyebilirsiniz.
 
 
 
  
 |