| 
 
 
 | 
Ciğer Kavurma | 
  | 
şüküfe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2015 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141505 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2019 
846 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram ciğer
 
1 adet kuru soğan
 
Tuz
 
Baharat
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Zarı soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış ciğerleri yıkayın. Soğanı ince ince kıydıktan sonra bir tencerede kavurun. Ciğerleri ekleyip kavurmaya devam edin. Ciğer kendi suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ekleyip yemeği ateşten alın. 
 
Üzerine dilediğiniz miktarda taze maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Ciğeri Kavurma | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156843 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2021 
509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuzu ciğer
 
3 baş kuru soğan
 
1 tane kırmızı biber
 
2 tane yeşil biber
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Ciğerleri küçük küçük doğrayın.
 
Tavaya alarak üzerine 1 su bardağına yakın su ekleyin.
 
Ciğerleri, suyunu çekene kadar pişirin.
 
Daha sonra yağını, halka şeklinde doğranmış soğanları ve iri doğradığınız biberleri katın.
 
Pişene kadar kavurun.
 
Ardından baharatlar ve ince doğranmış maydanozları ekleyin.
 
Servis tabağına alın.
 
Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Kavurma | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157751 
Gönderme Tarihi: 17.May.2021 
625 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo karaciğer
 
3 adet kuru soğan
 
1 büyük domates
 
3 adet yeşil biber
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Soğanla doğranır yağ ile kavrulur ardından biberler doğranıp kavrulur.
 
Kuşbaşı doğradığınız ciğerlerde tavaya atılıp domateslerle kavrulur.
 
Baharatları ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Kavurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159202 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2021 
514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İlk önce ciğeri kuşbaşı olarak doğrayın. Her iki yağıda tavaya koyarak kızdırın.
 
Ciğerleri tavaya koyarak bir süre karıştırarak kavurun. Bir süre kavurduktan sonra kendi suyunda pişmesini sağlayın. Bu aşamada sirkeyi ve tuzu ekleyebilirsiniz.
 
Ciğerler tamamen kavrulduktan sonra soğanları halka halka doğrayıp ciğerli tavaya koyun ve kavurmaya başlayın.
 
Son olarak soğanları ve ciğeri tavada birleştirin. Bir süre daha kavurduktan servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Kavurma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172227 
Gönderme Tarihi: 23.May.2023 
404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. yaprak kesilmiş ciğer
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet kırmızı kapya biber
 
1 avuç mantar
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
1 yemek kaşığı soya sosu
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
 
Soğanları piyazlık olacak şekilde doğruyoruz. Ayçiçek yağına ilk olarak soğanları ardından biberleri ilave edip soteliyoruz. İçine soya sosu ve baharatları ekliyoruz. Soteyi bir tabağa alıyoruz. Yaprak ciğerleri aynı tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Sebzeler ile birleştirip servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Kavurma | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6609 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2025 
4,175 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Öncelikle 2 adet kuzu ciğerini irice doğrayın.
 
İyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın.
 
Haşlanan ciğerleri bu defa çok ufak doğrayın.
 
Tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağında, 1 adet ince doğranmış soğanı kavurun.
 
Üzerine 1 tatlı kaşığı salça, tuz, karabiber, kimyon, bir tutam biberiye ve ince doğranmış 1 adet kırmızı biberi ekleyin.
 
Bir demet taze soğanı ve maydanozu incecik kıyıp, tencereye ekleyin. Hepsini iyice soteledikten sonra, sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |