Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

CİĞER KAVURMA (Sote) (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


CİĞER KAVURMA (Sote) (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40462
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009
6,405 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

150 gr kuzu akciğeri (çekilmiş)
50 gr kuyruk yağı (çekilmiş)
1 adet kuru soğan
1 /2 bardak su
tuz, pul biber,yeterince karabiber
½ bardak su

Bir tencerede çekilmiş kuzu ciğeri ve kuyruk yağı,yarım bardak su,tuz ve pul biberle pişirilir.Önceden ince ince doğranmış soğanlar konarak karıştırılır.5-10 dk. çok kısık ateşte bekletildikten sonra üzerine karabiber ekilerek servise sunulur.


ML® Kuzu Ciğeri Sotesi için tıklayın




CİĞER KAVURMA (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88067
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2013
4,293 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


500 g akciğer
500 g karaciğer
250 g ince çekilmiş kuyruk yağı
1 kg soğan
2 yemek kaşığı ince pul kırmızıbiber
300 g taze kırmızıbiber (mevsiminde)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Ciğerleri yıkayıp, geniş dişli et makinesinden geçirin veya kasap zıırhında çektirin. Tencereye veya geniş bir kapaklı tavaya bir bardak su ilâve ederek ocağa koyun.
Ciğerlerin rengi dönmeye başladığı zaman kendi suyunu salacak ve sayu daha koyu bir renk alacaktır. Oluşan bu suyu süzerek dökün. Tekrar ocağa alınan ciğerlerin üstüne çekilmiş kuyruk yağı ve tuzu ekleyin. İyice karıştırıp kapağını kapatın. Kısık ateşte 30-40 dakika ara sıra karıştırarak pişirir
Bu arada soğanları boyuna ince ince dilimleyin. Taze kırmızıbiberin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Yağ tamamen eriyince üstüne soğanı ilave edin.
Soğanlar hafif yumuşayınca eriyip kaybolmadan pul kırmızıbiber veya doğranmış taze kırmızıbiberi ekleyin. Kavurmayı birkaç dakika daha karıştırıp karabiberi ekin ve sıcakken servis yapın.

Not: Arzu edenler kuyruk yağı yerine zeytinyağı veya tereyağı kullanabilirler. Ciğerin ilk suyu süzüldükten sonra yeniden bir fincan su ilâve edilin. Ağzı kapalı olarak suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra yağı eklenir. Soğan da eklendikten sonra ancak hafif yumuşayıncaya kadar ciğerle birlikte çevrilmeli, fazla ateşte kalmamalıdır aksi halde sulanır. İsterseniz ciğer kavurmaya soğan koymayıp, ince piyazlık doğranmış soğan maydanoz ile servis yapabilirsiniz. Tavada kavrulmuş ciğeri bol maydanoz piyazı, kimyon ve pul kırmızıbiberle yufka veya pide ekmek içine sararak dürüm yapıp yemek ayrı bir zevktir. Ciğerin hem iyi pişmesi, hem de kavrulması gerekir. İyi pişmesini sağlamak için önceden azıcık su eklemek, sonra da fazla suyunu süzererek yağına kalacak şekilde çevirmek gerekir. Bu kavurma soğansız, sade karaciğer veya akciğer ile de yapılabilir. Mevsiminede içine taze kırmızı biber ile soğan birlikte ilâve edilir.







CİĞER KAVURMA (Sote) (Gaziantep) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(2 adet CİĞER KAVURMA (Sote) (Gaziantep) 201,523 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort