| 
 
 
 | 
Çiğ Köfte (Adıyaman) | 
  | 
nurgöl 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115897 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2016 
2,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
Kıyma (yağsız kara et, et taşında tokmakla dövülecek)
 
½ Kg. Çiğköftelik bulgur (Köftelik bulgurun siyahı)
 
750 Gr. Tuzsuz domates salçası
 
250 Gr. Biber salçası
 
1 yemek kaşığı Pul biber
 
300 Gr. Soğan (orta boy)
 
4 adet Sarımsak
 
2 Baş Maydanoz
 
2 demet Baharat (köftelik)
 
 
Soğan ve sarımsak ve maydanozlar çok küçük doğranarak ayrı tabaklarda bekletilir. Çiğköftelik siyah etin üzerinde en ufak bir sinir ve yağ kalmayacak şekilde bıçakla ayıklanır, sonra et taşının üzerinde et tokmağıyla dövülür. Et tam kıvamına gelince bir tabağa alınarak bekletilir. Böylece malzemeler hazırdır. Çiğ köftelik et, doğranmış soğan ve sarımsak, iki türlü salça ve biber çiğ köfte leğenine konularak iyice birbirini bulana kadar elle yoğrulur. Bu karışıma azar azar bulgur katılarak alt üst edilir. Köfte avuç içiyle leğene sürte sürte iyice yumuşayıncaya kadar ara ara soğuk su verilerek yoğrulur. Çiğ köfteye baharat ilave edilerek yoğurmaya devam edilir, yoğurma işlemi tamamlandığında maydanoz katılarak son bir kez alt-üst edilir. Artık hazırlanış olan çiğ köfte elde sıkılarak sıkım haline getirilir, yanında diğer yeşilliklerle(su teresi, turşu, turp vb.) beraber servisi yapılır.
 
 
 
  
 | 
Çiğ Köfte (Adıyaman) | 
  | 
dolu dolu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.03.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132526 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2018 
973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr çiğ köftelik yağsız kıyma (yağsız ve sinirsiz olamasına çok dikkat etmeliyiz)
 
5 çay bardağı çiğ köftelik bulgur
 
2 adet kuru soğan
 
4 adet diş sarımsak
 
250 gr domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası(salça miktarlarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
 
1.5 su bardağı isot
 
1 tatlı kaşığı çiğ köfte baharatı
 
Yarım demet maydanoz
 
Çeyrek demet taze nane (küçük bir  demet yeterli olacaktır)
 
Yarım su bardağı su ( soğuk olmalı)
 
Altı tırtıklı çiğ köfte tavası
 
 
İsotu zeytinyağıyla beraber karıştırarak, bekletiyoruz. Kuru soğanları ve sarımsakları çok ince doğruyoruz ( robotta çekebilirisiniz, soğanın acı suyunun gitmesi için süzgece koyup sudan geçirmek iyi olacaktır ) Köftelik eti, baharatları, biberi, salçaları, kuru soğanı, sarımsağı iyice karıştırıyoruz . Bulguru ekleyerek  yoğurmaya başlıyoruz. Köfteyi bekletmeden seri bir şekilde yoğuruyoruz.İyice yumuşayana kadar yoğurmaya devam ediyoruz.Yumuşadıktan sonra;önceden hazırladığımız suyla karıştırdığımız baharatları azar azar dökerek yoğurmaya devam ediyoruz.Daha sonra da maydanozları,zeytin yağını ve nar ekşisini dökerek bir müddet daha yoğruyoruz ve servise hazır.
  
 | 
Etsiz Çiğ Köfte (Adıyaman) | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156726 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2021 
789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre su
 
4 su bardağı ince bulgur
 
4 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı biber salçası
 
1 kuru soğan
 
5 diş sarımsak
 
8 çorba kaşığı sıvıyağ
 
3 çorba kaşığı isot
 
300 gram kabuksuz ceviz
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
Toz biber
 
 
Cevizleri robotta toz haline gelene kadar çekin.
 
Tavaya sıvıyağı alıp, tüm baharatları ekleyerek kavurun.
 
Daha sonra üstüne biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek iyice kavurun.
 
Ardından sürekli karıştırarak ince kıyılmış sarımsak, kuru soğan ve dövmüş olduğunuz cevizi, bulgurun içine ilave edin.
 
Ardından soğuyunca bulgur ile buluşturun.
 
Üzerine su ekleyerek iyice yoğurun.
 
En az bir saat yoğrulmalıdır.
 
Yoğurma işlemi biten çiğ köfteleri elimizde şekillendirerek servis tabağına alın. Yanında kıvırcık ve sevdiğiniz yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çiğ Köfte (Adıyaman) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176674 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2024 
316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Sait Önder
 
 
İyi bir çiğ köfte için önce etini bırakıyoruz. Etten sonra soğanını bırakıyoruz soğandan sonra sarımsak salça, dediğimiz şekilde iyice karıştırdıktan sonra esmer bulguru ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra isotunu, zeytinyağını, nar ekşisini hafitten bir suyla yoğuruyoruz. Köfteyi yaklaşık 20-25 dakika aralıksız yoğuruyoruz, daha sonra köftenin içine 21 çeşit baharat karıştırıyoruz. Baharatın ardından köfteye son olarak doğranmış maydanoz ekliyoruz. Maydanozu da eklendikten sonra çiğ köftemiz yemeğe hazır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |