Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Köfteler > Çiğ Köfte (Adıyaman) (4 adet - 35,478 defa bakıldı)

Çiğ Köfte (Adıyaman)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çiğ Köfte (Adıyaman)

nurgöl
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2016
Mesajlar: 25
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc115897
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2016
2,007 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Kıyma (yağsız kara et, et taşında tokmakla dövülecek)
½ Kg. Çiğköftelik bulgur (Köftelik bulgurun siyahı)
750 Gr. Tuzsuz domates salça
250 Gr. Biber salça
1 yemek kaşığı Pul biber
300 Gr. Soğan (orta boy)
4 adet Sarımsak
2 Baş Maydanoz
2 demet Baharat (köftelik)

Soğan ve sarımsak ve maydanozlar çok küçük doğranarak ayrı tabaklarda bekletilir. Çiğköftelik siyah etin üzerinde en ufak bir sinir ve yağ kalmayacak şekilde bıçakla ayıklanır, sonra et taşının üzerinde et tokmağıyla dövülür. Et tam kıvamına gelince bir tabağa alınarak bekletilir. Böylece malzemeler hazırdır. Çiğ köftelik et, doğranmış soğan ve sarımsak, iki türlü salça ve biber çiğ köfte leğenine konularak iyice birbirini bulana kadar elle yoğrulur. Bu karışıma azar azar bulgur katılarak alt üst edilir. Köfte avuç içiyle leğene sürte sürte iyice yumuşayıncaya kadar ara ara soğuk su verilerek yoğrulur. Çiğ köfteye baharat ilave edilerek yoğurmaya devam edilir, yoğurma işlemi tamamlandığında maydanoz katılarak son bir kez alt-üst edilir. Artık hazırlanış olan çiğ köfte elde sıkılarak sıkım haline getirilir, yanında diğer yeşilliklerle(su teresi, turşu, turp vb.) beraber servisi yapılır.



Çiğ Köfte (Adıyaman)

dolu dolu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc132526
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2018
861 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr çiğ köftelik yağsız kıyma (yağsız ve sinirsiz olamasına çok dikkat etmeliyiz)
5 çay bardağı çiğ köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
4 adet diş sarımsak
250 gr domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası(salça miktarlarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1.5 su bardağı isot
1 tatlı kaşığı çiğ köfte baharatı
Yarım demet maydanoz
Çeyrek demet taze nane (küçük bir demet yeterli olacaktır)
Yarım su bardağı su ( soğuk olmalı)
Altı tırtıklı çiğ köfte tavası

İsotu zeytinyağıyla beraber karıştırarak, bekletiyoruz. Kuru soğanları ve sarımsakları çok ince doğruyoruz ( robotta çekebilirisiniz, soğanın acı suyunun gitmesi için süzgece koyup sudan geçirmek iyi olacaktır ) Köftelik eti, baharatları, biberi, salçaları, kuru soğanı, sarımsağı iyice karıştırıyoruz . Bulguru ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Köfteyi bekletmeden seri bir şekilde yoğuruyoruz.İyice yumuşayana kadar yoğurmaya devam ediyoruz.Yumuşadıktan sonra;önceden hazırladığımız suyla karıştırdığımız baharatları azar azar dökerek yoğurmaya devam ediyoruz.Daha sonra da maydanozları,zeytin yağını ve nar ekşisini dökerek bir müddet daha yoğruyoruz ve servise hazır.


Etsiz Çiğ Köfte (Adıyaman)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156726
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2021
627 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre su
4 su bardağı ince bulgur
4 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
8 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı isot
300 gram kabuksuz ceviz
1 çorba kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
Toz biber

Cevizleri robotta toz haline gelene kadar çekin.
Tavaya sıvıyağı alıp, tüm baharatları ekleyerek kavurun.
Daha sonra üstüne biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek iyice kavurun.
Ardından sürekli karıştırarak ince kıyılmış sarımsak, kuru soğan ve dövmüş olduğunuz cevizi, bulgurun içine ilave edin.
Ardından soğuyunca bulgur ile buluşturun.
Üzerine su ekleyerek iyice yoğurun.
En az bir saat yoğrulmalıdır.
Yoğurma işlemi biten çiğ köfteleri elimizde şekillendirerek servis tabağına alın. Yanında kıvırcık ve sevdiğiniz yeşilliklerle servis edebilirsiniz.



Çiğ Köfte (Adıyaman)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176674
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2024
187 defa indirildi / yazdırıldı




Sait Önder

İyi bir çiğ köfte için önce etini bırakıyoruz. Etten sonra soğanını bırakıyoruz soğandan sonra sarımsak salça, dediğimiz şekilde iyice karıştırdıktan sonra esmer bulguru ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra isotunu, zeytinyağını, nar ekşisini hafitten bir suyla yoğuruyoruz. Köfteyi yaklaşık 20-25 dakika aralıksız yoğuruyoruz, daha sonra köftenin içine 21 çeşit baharat karıştırıyoruz. Baharatın ardından köfteye son olarak doğranmış maydanoz ekliyoruz. Maydanozu da eklendikten sonra çiğ köftemiz yemeğe hazır.







Çiğ Köfte (Adıyaman) Tarifleri Köfteler



(4 adet Çiğ Köfte (Adıyaman) 35,478 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort