Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şerbetli Tatlı Tarifleri > Çiçek Tatlısı (7 adet - 278,203 defa bakıldı)

Çiçek Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çiçek Tatlısı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc99935
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014
2,083 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz

Şeker ve suyu katıp, bir taşım kaynattıktan sonra, limon damlatıyoruz ve bir iki fokurdatıp indiriyoruz.
Hamuru için un hariç, bütün malzemeleri bir kapta birleştiriyoruz. Azar azar unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Bu hamuru resimdeki gibi iki parçaya ayırıyoruz. Çiçek kalıbımızla, (ya da yıldızlı kapli siz nasıl isterseniz) hamuru kesiyoruz. Kestiğimiz parçaların içine bir de küçük bir kapak yardımıyla tam ortasından bir yuvarlak daha kesiyoruz. (Marmelatlı kurabiyede olduğu gibi)
Bir bütün bir de ortasından yuvarlak delik açılmış ikinci parçayı, yumurta akı yardımıyla yapıştırıyoruz.
Şeklini verdiğimiz çiçeği tepsiye yerleştiriyoruz. (yağlamaya gerek yok zaten içinde yağ var)
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, en son ceviz ile ortasını dolduruyoruz ve 200 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Tepsideki çiçekleri başka bir kaba alarak (şerbetleyeceğimiz tepsiye) üzerine ılık şerbet döküyoruz. Hem hamurlar hem de şerbet ılık olmalı. Hamurlar ılık olmalı çünkü içinde margarin olduğu için donmadan şerbetini alması gerekiyor.



Çiçek Tatlısı

bonbon prenses
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.09.2013
Mesajlar: 44
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc94009
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013
1,991 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz

Şerbeti hazırlamakla işe başlıyoruz. Şeker ve suyu katıp, bir taşım kaynattıktan sonra, limon damlatıyoruz ve bir iki fokurdatıp indiriyoruz.
Hamuru için un hariç, bütün malzemeleri bir kapta birleştiriyoruz. Azar azar unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Bu hamuru iki parçaya ayırıyoruz. Çiçek kalıbımızla, (ya da yıldızlı kalpli siz nasıl isterseniz) hamuru kesiyoruz. Kestiğimiz parçaların içine bir de küçük bir kapak yardımıyla tam ortasından bir yuvarlak daha kesiyoruz. (Marmelatlı kurabiyede olduğu gibi)
Bir bütün bir de ortasından yuvarlak delik açılmış ikinci parçayı, yumurta akı yardımıyla yapıştırıyoruz.
Şeklini verdiğimiz çiçeği tepsiye yerleştiriyoruz. (yağlamaya gerek yok zaten içinde yağ var)
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, en son ceviz ile ortasını dolduruyoruz ve 200 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Tepsideki çiçekleri başka bir kaba alarak (şerbetleyeceğimiz tepsiye) üzerine ılık şerbet döküyoruz.


Çiçek Tatlısı

mutfak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc52556
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010
2,855 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
Kızartmak için:
ayçiçekyağı
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/4 limon

Yumurtayı, eritilmiş margarini yoğurdu bir kapta karıştıralım, içine alabildiği kadar un koyup, kabartma tozunu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamuru 20 dakika dinlendirelim. Bu arada şeker, suyu ve limon dilimlerini 10 dakika kaynatalım. Şerbeti iyice soğutalım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler koparalım. Bezeleri unlu bir zeminde 2 mm. kalınlığında açalım. Su bardağı, çay bardağı ve tuzluk kapağı ile yuvarlaklar keselim. 3 ayrı boyda elde ettiğimiz yuvarlakların herbirinin dört tarafından bıçakla yarım cm. boyunda kesikler yapalım. Büyük parça altta kalacak şekilde üç parçayı üst üste dizelim. Kaymaması için ortalarını hafifçe ıslatalım. Tam ortasını parmağımızla bastıralım. Kızdırılmış Ülker Bizim Ayçiçek Ya-ğı'nda her tarafını kızartalım. Delikli kepçe ile yağdan çıkaralım. Şerbetini çeken tatlıları servis yapalım.


ÇİÇEK TATLISI

mesai
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2009
Mesajlar: 35
Şehir: Kızılay-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc35789
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009
2,557 defa indirildi / yazdırıldı




8 kişilik
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Nişasta
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. İnmesine yalan limon suyunu ekleyip, soğutun. Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Azar azar un ilavesi ile yumuşak ve ele yapışmayan hamur yapm. 15 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın. Nişasta serperek, yemek tabağı büyüklüğünde açın. Ortasından büzerek fiyonk şekli verin. Diğer kenarını da büzerek ortada birleştirip, çiçek şekli verin. Bohça gibi bir kenarını ortasına kapatıp, ortaya 1 kaşık dövülmüş ceviz koyup, diğer uçları çapraz olarak üst üste getirin. Yağlanmış tepsiye ek yerleri alta gelecek şekilde dizin. Tereyağını eritip, üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Dövülmüş fındık, fıstık veya hindistancevizi serpip, servis yapın.

Not: Çiçek tatlısı'nı fırında yapmak yerine, kızartarak da yapabilirsiniz.


ÇİÇEK TATLISI

brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82
Şehir: aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc13787
Gönderme Tarihi: 17.May.2007
2,624 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER;
1 şişe meyveli gazoz
Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tane yumurta
Bir kase çekilmiş ceviz
Tarçın ve hindistancevizi
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN;
3 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
yarım limonun suyu

YAPILIŞI;
Öncelikle şerbeti yapın ve soğutun.
Yoğurma kabına mayayı koyun.Üzerine gazozu dökün.Mayanın kabarmasını bekleyin. Maya kabarınca yumurtaları içine kırın.Aldığı kadar un ilave edin.Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Biraz dinlendirin. Hamuru 12 eşit parçaya bölün.Bezeleri yufka gibi açarak,içini sıvı yağ ile yağlayın. Ceviz ve tarçın serpin. Yufkaları rulo şeklinde sarın.İki parmak eninde kesin.Yassı olarak yağlı tepsiye sıralayın. Altı üstü kızarınca çıkarın ve soğuk şerbeti dökün.Hindistanceviziyle süsleyin.


Çiçek Tatlısı

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7713
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
4,872 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 adet yumurta,
2 kahve fincanı yoğurt,
2 kahve fincanı erimiş tereyağı,
1 kahve fincanı maden suyu,
1,5 su bardağı kızartmak için sıvıyağ,
1 paket kabartma tozu,
10 çay bardağı un
1 yumurta akı.
Şerbeti için malzeme:
3,5 su bardağı tozşeker,
2 su bardağı su,
yarım tatlı kaşığı limon suyu.

Hazırlanışı:
Hamur kabına eriterek soğuttuğumuz margarini, yoğurdu, yumurtayı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpalım. Elenmiş un ekleyerek yumuşak ve özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru üç parçaya bölerek beze yapalım. Bezelerin üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirelim. Bezelerden birini unlanmış bir zeminde ince açalım. Açtığımız yufkadan su bardağının ağzının yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Diğer bezelerden birini tekrar çok ince açalım. Bu kez yufkadan çay bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Kalan bezeyi tekrar çok ince açalım. Yufkadan şişe kapağı yardımı ile yuvarlak.parçalar keselim. Kestiğimiz 3 ayrı boy yuvarlakların eşit sayıda olmasına dikkat edelim. Yuvarlak parçaların kenarlarına bıçakla, ortaya kadar gitmeden 4 kesik açalım. Büyük yuvarlağın orta kısmına parmak ucu ile yumurta akı sürelim. Üzerine ikinci yuvarlağı koyup orta kısmına tekrar yumurta akı sürelim. Üçüncü parçayı da ikinci yuvarlağın üstüne koyup orta kısmına parmağımızla hafifçe bastırarak 3 yuvarlak parçanın, kesikleri üst üste gelmeyecek şekilde yapışmasını sağlayalım. Hamurları, tavada ve kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartarak delikli kepçe ile alıp, kâğıt havlu üzerinde 4 dakika kadar bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakalım. Şerbetini emince servis tabağına alalım.


ML® Çiçek Ekmek için tıklayın


Çiçek Tatlısı

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc599
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2005
2,799 defa indirildi / yazdırıldı




5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı erimiş margarin
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
Şurup içi;
yarım kg. toz şeker
2 yemek kaşığı toz yeşil fısıtık

Şekeri tencereye alın. Üzerini geçeek kadr su koyup koyu kıvamda kaynatın. Soğumaya bırakın. Yoğurt, margarin, yumurtaları yoğurma kabında karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Çiçek kalıpla kesip kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Soğumuş şerbete atın. Biraz bekletip servis tabağına alın. Ortalarına yeşil fısıtık koyup servis yapın.






Çiçek Tatlısı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri



(7 adet Çiçek Tatlısı 278,203 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort