| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çiçek Ekmek | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169225 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2022 
338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
 
0,5 çay bardağı ılık su
 
4 - 4,5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı ılık süt
 
1,5 çay bardağı ılık su
 
Üzeri için:
 
2 - 3 yemek kaşığı su
 
2 yemek kaşığı susam
 
 
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
 
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, ılık süt ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 9 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde yuvarlayıp top şekline getirin. Fırın tepsisinin ortasına 1 adet hamur topu yerleştirin. Kalan 8 adet hamuru ortadaki hamurun etrafına çiçek şeklinde yerleştirin. Üzerlerine fırça ile su sürün ve susam serpin. 20 dakika bekletin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Ev Yapımı Çiçek Ekmek | 
 
  | 
miraç onat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141699 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019 
785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 bardak beyaz un
 
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
 
20 gram tereyağı
 
1 çorba kaşığı bal
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3/4 bardak su
 
Çeyrek bardak süt
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
1 tutam çörekotu ya da susam
 
 
Unu, tuzu, balı ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sütü ve suyu karışıma ilave ederek 10 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil alacak bir kıvama gelecektir. Güzelce yoğurduğunuz hamuru ağzı kapalı cam bir kaba alın, 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
 
Hamuru 9 parçaya ayırın. 8 tanesi eşit, 1 tanesi onlardan biraz daha büyük olsun. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizde yuvarlayın, altta kalacak kısmı bohça yapar gibi büzüp kapatın. İyice yağlanmış yaklaşık 20 santimetre çapında bir kek kalıbına, büyük parça ortada diğerleri kenarda olmak suretiyle hafifçe birbirlerine değecek şekilde yerleştirin.
 
Ilık bir yerde 45 dakika kadar bekleterek tekrar mayalanmasını sağlayın. Mayalanan ekmeğin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Arzu ettiğiniz üzere çörek otu ya da susamla süsleyin.
 
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
Çiçek Ekmek | 
 
  | 
Niyaz 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.05.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98423 
Gönderme Tarihi: 21.May.2014 
1,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz
 
1 su bardağı ılık su
 
4 yemek kaşığı margarin
 
4 su bardağı un
 
2 tatlı kaığı toz maya
 
1 adet yumurta sarısı(üzeri için)
 
1 tatlı kaşığı susam, çörekotu
 
 
Bir kabın içerisine mayayı, tozşekeri ve suyu koyup 10 dakika mayalanmaya bırakalım. Başka bir kabın içerisine unumuzu eleyelim. Unumuzun ortasını havuz şeklinde açıp mayamızı, erittiğimiz sanamızı koyup hamurumuzu yoğuralım. Kabımızın üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzdan elma büyüklüğünde bezeler yapalım. Tepsimizi unlayıp bezelerden bir tanesini ortaya koyup diğer bezeleri de etrafına çiçek şekli olacak şekilde yerleştirelim. Tepside ekmeğimizi 20 dakika kadar daha mayalandırıp önceden ısıttığımız 200 C fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
  
 | 
 
Çiçek Ekmek | 
 
  | 
yüzbaşınınkızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17366 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2007 
4,493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 su bardağı su
 
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
 
2 tatlı kaşığı şeker
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet yumurta akı
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
alabildiğince un
 
üzeri için;
 
yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı susam
 
 
Yoğurma kabına su, maya ve toz şeker konur, parmak uçlarıyla maya eriyene kadar karıştırılır, üzerine yumurta beyazı, sıvıyağ, tuz ve kulak memesi kıvamı alana kadar elenmiş un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir, daha sonra 7 eşit parçaya ayrılır, her parça top şeklinde yuvarlanır, 25 cd. çapında yuvarlak fırın kabı yağlanır, ortaya ilk top hamur konur, etrafına diğer 6 adet hamur çiçek şeklinde yerleştirilir, fırına vermeden önce yarım saat daha bekletilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kıpkırmızı olana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Çiçek Ekmek için tıklayın 
 
ML® Çiçek Ekmek (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çiçek Ekmek Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |