|
Çiçek Böreği |
|
Mubi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2005
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler |
Kısa URL: https://ml.md/lc5733
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2006
2,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 Adet Yufka
2 Adet Yumurta Akı
150 gr Beyaz Peynir
1/2 Demet Maydanoz
Yufkaları düz ve temiz bir zemine üst üste dizelim. Bir su bardağı ile keserek yuvarlaklar çıkaralım.
Küçük bir kapta yumurtaların aklarını beyaz peyniri, ince kıyılmış yarım demet maydanozu karıştıralım.
5 adet yuvarlak yufka parçasını alalım. Her yuvarlağın orta yerine peynirli harçtan bir miktar koyalım ve üst üste dizelim. En Üstteki yuvarlağın üzerini boş bırakalım. Yuvarlak parçaların orta yerine parmağımız ile bastıralım.
Çiçek şeklini alan parçaların bütünlüğünü bozmadan bol, kızgın yağda kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkaralım. Sıcak olarak servis yapalım.
|
Çiçek Böreği |
|
baldamlası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc70927
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2011
2,256 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane yufka
3 adet patates (püre yapılacak)
2 adet yumurta sarısı
Bir kaşık tereyağı veya margarin
1 dilim beyaz peynir
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Püre haline getirdiğiniz patateslerin içine yumurtaların sarısını, beyaz peyniri, yağı, tuzu, karabiberi ilâve edip, karıştırınız. Yufkaları bir çay bardağı ile yuvarlak kesiniz. Kesilmiş yuvarlak yufkaların ortalarına birer parça patates püresini koyunuz Özerine yine yuvarlak yufka koyup bir püreden koyunuz böylece 3-4 kesilmiş yuvarlak yufkaları üst üste hazırlayınız. Sonuncu yufkayı da koyup üzerine püre koymayınız. Tam ortasına parmağınızla bastırınız. Böylece yufkaları bitirdikten sonara bir tencerede bolca yağın içine atıp kızartınız. Börekler kızarınca çiçek gibi oluyor.
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018
|
Çiçek Börek |
|
yeşil çimen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc117589
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2016
1,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aynur Akdemir
100 gr yumuşak tereyağı ya da margarin
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç malzemesi için:
3 adet orta boy haşlanmış patates
300 gr kadar beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Biraz sıvı yağ
Patatesleri ve peyniri rendeleyin. Tuz, karabiber ve biraz sıvı yağ ilave edin, iç hacımız hazır beklesin. Hamur için bütün malzemeleri karıştırın ve poğaça kıvamında bir hamur yoğurun. 1 saat kadar dinlenen hamuru ikiye bölün. Bir parçasını büyük bir yuvarlak açın. Açtığınız hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın ve içine resimdeki gibi iç harcını yerleştirin. Diğer hamuru da aynı büyüklükte açıp tepsideki hamurun üzerine yerleştirin. Hamurun tam ortasına bir kase yerleştirin, kenarlarını çatalla bastırıp şekil verin. Kenarlarını ruletle ya da bıçakla keserek düzeltin. Sonrasında bıçakla resimde gördüğünüz gibi kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp kestiğiniz her parçayı dikkatlice içli kısım üste gelecek şekilde kıvırın. Son olarak ortaya susam ve çörek otu serpiştirin. Artık fırına gitme vakti geldi, 180 derecede ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra afiyetle yiyin.
|
|