Kısa URL: https://ml.md/lc5506
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2006
2,881 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
Ön Hamur icin
1/8 Kave kasigi Kuru Maya
2 Yemek Kasigi Sicak Su
80 Gramm Su
135 Gramm Un
Hamur
1/2 Kavekasigi Kurumaya
2 Yemekkasigi Sicak Su
160 Gramm Su ( Odasicakligi)
1 Yemekkasigi Zeytinyagi
270 Gramm Un
1 1/2 Kavekasigi Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bu Ekmegin tadi cok güzel. Bir Ekmek Tasin üstünde pisirilmesi lazim.
Ön hamur icin bir kücük kap alin. Mayayi ve sicak suyu karistirin ve 5
dakika kenara koyun.
Baska bir Kaba Unu Suyu ve hazirladigimiz Mayakarisimi koyarak tahta
kasik ile iyice karistirin . Kabin üstünü kapatip bir fazla sicak olmayan
odada 12-24 Saat birakin.
Ekmek icin ertesi gün kücük bir Kaba Maya ve sicak süt karistirilir 5 dakika
beklenir.
Unu Ön hamuru Su Zeytinyagi ve süt maya karisimi bir kabta mixerlen
hafif derecede karistirilir. Hersey karistiktan sonra orta dercede devam 3
dak. karistirin. Ve simdi yavasca tuz dökülerek 4 dak.devam karistirin.
Simdi Hamuru yagli bir kaba koyun. Hamur okadar yumsakki elile
yoguramazsiniz. Kabin üstünü kapatin ve 1 1/2 Saat bekletin.
Tepsiye Hamur kagidinin üstüne un serpin. Masanin üstüne un serpin
hamuru üstüne koyun ve 2 parcaya bölun. bir Hamur bir tepsinin üstüne
konur. Hamuru Dörtgen sekile getirin ve unlanmis parmak ile hamurun
üstünden delikler acin. Ve bir hafif islak mutfak beziylen hamurun üstünü
örtun. yine birbucuk saat bekletin. Hamuru Firina koymadan 45 dak. önce
ac. 220C. Ve 20 dak pisirin
Kısa URL: https://ml.md/lc124919
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2017
1,134 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr margarin
500 gr un
460 gr su
2 çay kaşığı kuru maya ya da instant maya
15 gram tuz
Tüm kuru malzemeyi derin bir karıştırma kabına alın.
Suya mayayı ekleyip maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın.
Mikserin hamur ucunu takarak düşük devirde çalıştırın suyu ve ertilmiş yağı yavaş yavaş eklemeye başlayın.
Tüm kuru malzeme ıslandığında mikseri kapatıp 10 dakika bekleyin.
Dinlenen hamuru yüksek devirde 10 dakika kadar karıştırın. Hamur pürüzsüz ve yapışkan bir hal alınca yoğurma kabının üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve ılık bir yerde 3 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Yaklaşık 3 katı kadar kabaran hamuru unladığınız tezgaha alın. Yayılan hamurun üzerini de unlayın.
Hamuru 2 parçaya bölün üzerine parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak kabarcıkların genişlemesini sağlayın. Hamurların üzerini örterek 30 dakika daha dinlendirin.
Dinlenen hamurları dikkatli bir şekilde yağlı kağıt serilip unlanmış tepsiye alın.
Fırına ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun. Ekmekleri 225 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc153707
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2020
600 defa indirildi / yazdırıldı
1980lerde ortaya çıkan bu ikonik İtalyan somunu. 1982de İtalyan fırıncı Arnaldo Cavalları, Fransız bagetlerinin popülaritesine cevaben buğday unu, su, tuz, maya ve zeytinyağından yapılan bu nefis İtalyan ekmeğini sunuyor.