Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pandispanya Tarifleri > Cheesecake (28 adet - 305,451 defa bakıldı)

Cheesecake


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cheesecake

doğal gıda
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.05.2019
Mesajlar: 26
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc142638
Gönderme Tarihi: 11.May.2019
540 defa indirildi / yazdırıldı




Millî Eğitim Bakanlığı

Beyaz krem peynir (750 g)
Çırpılmamış krema (85 g)
Yumurta sarısı (25 g)
Tam yumurta (215 g)
Toz şeker (400 gr / 2 su bardağı)
Un (15 gr / 1 yemek kaşığı)
Vanilya (küçük bir paket)
Tuz (yarım çay kaşığı)
Altı Şçin Malzemeler:
Burçak bisküvi (100 g)
Tereyağı (50 g)
Toz şeker (15 g / 1 yemek kaşığı)

Burçak bisküviler blenderdan geçirerek parçalayın.
Toz haline getirilmiş bisküviler, tereyağ ve şeker miksere koyup karıştırın.
Cheesecake pişirme kabının altı ve kenarlarını alüminyum folyo ile sarın.
Hazırlanan bisküvi karışımı cheese cake (çizkek) pişirme kabına koyun ve fırında kahverengileşinceye kadar pişirin.
İçi için, krem peynirleri kabından çıkartıp çırpma kabına boşaltın.
Mikserle 5 dakika kadar çırpıp peynirlerin birbirine karışmasını sağlayın.
Karışıma toz şekeri ilave edip, çırpıcı ile çırparak şekeri peynire yedirin.
Yumurta sarıları ve tam yumurtaları yavaş yavaş karışıma ilave edip malzemeleri birbirine yedirin.
Sıvı bir homojen kıvam oluşuncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Karışıma kremayı ilave edin ve çırpıcı ile karıştırmaya devam ederek yine malzemeleri birbirine yedirin.
Tüm malzemeleri birbirine tamamen yedirdikten sonra, bir kaba karışımı boşaltın.
Unun içersine tuz ve vanilyayı boşaltın.
Unu elek yardımıyla cheese cake hamurunun üzerine eleyip ve çırpma teliyle çırparak unu karışıma yedirin.
Resimde görüldüğü gibi pişirme kabının altı ve kenarları alüminyum folyo ile sarın.
Fırında daha önce kekin altı için hazırlanmış olan bisküvilerin üzerine cheese kek hamurunu kepçeyle boşaltın.
Bir tepsiye su koyun. Başka bir tepsiye de çizkekleri yerleştirin. Çizkeklerin olduğu kapta su olmaz; su diğer tepside olması gerekir. Fırına önce sulu tepsiyi koyun, sulu tepsinin üzerine de çizkeklerin yer aldığı tepsiyi yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 140 derece fırında en az 3 saat benmari usulü pişirin. Çizkek kalıbın hizasına veya üzerine kadar kabarmış görünümde ise çizkek pişmiş demektir.
Fırından çizkeki çıkarıp dinlendirin.
Çizkekten 1 dilim kesip frambuaz ve taze nane ile çizkekinizi dekore edip soğuk olarak servisini yapın.



Cheesecake

alfa&beta
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2019
Mesajlar: 40
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc142659
Gönderme Tarihi: 12.May.2019
468 defa indirildi / yazdırıldı




5 yemek kaşığı tereyağı
3,5 paket piknik bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
Krema için:
4 adet yumurta
1 paket krem peynir
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı toz vanilyalı puding
5 yemek kaşığı toz şeker
Sosu için:
1 bardak donmuş vişne
1 bardak su
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Ayrı ayrı 5’er dakika çırpın. Sarıların içine krem peynirini, süzme yoğurdu, kremayı, toz pudingi ve toz şekeri atıp, karıştırın. Beyazları içine ekleyip, karıştırın. Kenarda bekletin.
Donmuş vişnenin üzerine su ilave edin. 5 dakika kaynatın. Taneleri ayırın. Suyunun içine şekeri ve nişastayı ilave edin. Muhallebi gibi pişirin.
Piknik bisküvilerini yağ ve tarçınla birlikte blender'da ufalayarak, hamur yapın. Kelepçeli kek kalıbına kenarlarını da kapatacak biçimde hamuru yayın. Kremayı üzerine dökün. 175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra vişne tanelerini dizin. Vişne sosunu kaşıkla her tarafına sürün. Dolapta 4 saat beklettikten sonra servis yapın.

Not: Yumurta soğukken sarısı, akından daha kolay ayrılır. Bu işlemi yapacağınız zaman yumurtaları son ana kadar buzdolabında tutun.



Cheesecake

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc43952
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2020
2,294 defa indirildi / yazdırıldı




www.miele.com.tr

Tabanı için:
50 gr eritilmiş tereyağı
1 paket burçak bisküvi
1 tatlı kaşığı fındık kreması
Kreması için:
100 gr labne
100 gr Pınar beyaz
100 ml krema
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Frambuaz sos için:
1 su bardağı frambuaz
2.5 yemek kaşığı pudra şekeri
½ tatlı kaşığı tereyağı
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı nişasta
Limon sos için:
2 limonun suyu
½ portakalın suyu
2 yumurta ve 1 yumurta sarısı
100 gr toz şeker
30 gr terayağı
1 yemek kaşığı krema

Limon sos için, 2 limonun suyu ve ½ portakalın suyu kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Diğer taraftan 2 yumurta ve 1 yumurta sarısı 100 gr toz şeker çırpılır.
Limon suyu bu karışıma eklenir.
Kalınlaşıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır.
30 gr terayağı eklenir.
Tereyağı eriyince 1 yemek kaşığı krema eklenir.
Fırın 160 derecede ısıtılır. 12 adet cupcake kağıdı tepsiye yerleştirilir.
Bisküvi ezilip tereyağı ve fındık kreması eklenir. Kağıtlara paylaştırılır.
Krema için tüm malzemeler karıştırılır.
Tavanın üzerine eşit oranda paylaştırılır. 160 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirilir.

Not: Kağıtların üzerinde 0,5 cm kadar boşluk kalmalıdır. Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurtalar tek tek eklenmelidir. Krema karışımının çok çırpılıp hava almaması gerekmektedir. Pişme sırasında fırın açılmamalıdır. Oda sıcaklığına gelmeden kalıptan çıkarılmamalıdır.



Cheesecake

horanta
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc152858
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020
508 defa indirildi / yazdırıldı




Alt taban:
1 paket burçak bisküvisi
50 gr margarin
Kreması için:
300 gr labne
1 buçuk su bardağı süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 vanilya tozu
3 silme yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı mısır nişasta

Rondoyla veya ellerimizle bisküvilerimizi toz haline getiriyoruz. Bir yandan margarin eritiyoruz. Bisküvi ve margarin hazır olduğunda kelepçe kalıbımızın içine ilave edip düz bir hale getiriyoruz. Alt tabanı hazır olduğunda buzdolabına koyuyoruz.
Kremamız için kap alıyoruz. Labne süzme ve yoğurdu mikserle karıştırıyoruz. Sonra tek tek 3 yumurtayı ekliyoruz. Geri kalan malzemeyi de ekleyip kelepçe kalıbımıza ilave edip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika kadar pişiriyoruz.



Cheesecake

yeni doğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2020
Mesajlar: 33
Şehir: Maltepe Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc154731
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2020
358 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

Taban için:
2 paket burçak bisküvi
75 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı kırık fındık ceviz karışımı
3 yemek kaşığı süt
Krema malzemesi:
350 gr labne peyniri
200 ml çiğ krema
2 yumurta + 1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker (200 ml bardak boyutu)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için:
İstediğiniz çeşit sos

26 cm lik kelepçeli kalıbınızın etrafını iki kat alimünyum folyo ile sarın taban kısmınada yağlı kağıt serin.
Taban için olan bisküvi ve fındık ceviz karışımını robottan geçirin.
Tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın.
Kalıbın tabanına bisküvili karışımı serip kaşık ile bastırarak sıkılaştırın kenarlardan hafif taşırın.
Hazır olan tabanı buzdolabına alın.
Fırını 160 dereceye ayarlayın, dayanıklı bir kaseye su koyarak fırının içine yerleştirin.
Çiğ krema ve labne peynirini 1 dk çırpın.
Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Yumurtaları ve yumurta sarını teker teker ekleyerek çırpın.
Son olarak un, nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Buzdolabındaki tabanı çıkarıp bu kremayı üzerine dökün.
Kalıbı 7-8 kez tezgaha dikkatlice vurun kremanın içindeki hava kabarcıkları çıksın. Bu işlemi yaparken kabarcıkların çıkıp patladığını göreceksiniz.
Önceden ayarlamış olduğumuz fırında hiç kapağını açmadan 50 dk pişirin.
Süre dolunca fırının kapağını hafifçe aralayın ve tamamen soğuyana kadar fırının içinde bekletin.
Cheesecake tamamen soğuyunca istediğiniz sosu ılık olarak üzerine yayın.
En az 6-8 saat bekletin.



Cheesecake

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156290
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2021
406 defa indirildi / yazdırıldı




3 paket yulaflı bisküvi
75 gram tereyağı
Kreması için:
3 adet yumurta
300 gram labne peyniri
300 gram süzme yoğurt
3/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

Oda sıcaklığında beklettiniz tereyağını kısık ateş de eritin. Küçük parçalara böldüğünüz bisküvilerini mutfak robotundan çekip un formuna getirin.
Eritilmiş tereyağıyla harmanlamış olduğunuz yulaflı bisküvileri kelepçeli kek kalıbının zeminine yayıp spatula yardımıyla düzeltin.
Kremasını yapmak için; süzme yoğurdu ve labne peynirini derin karıştırma kabına koyun. Toz şeker ilavesinden sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
Rendelediğiniz portakal kabuğu, taze sıktığınız portakal suyunu ve tek tek eklediğiniz yumurtaları mikserle kısa süreyle karıştırın.
Krema karışımını kelepçeli kek kalıbının üst kısmına döküp üzerini düzeltin.
Üzerinin kurumaması için ve içinin yumuşak olması için pişireceğiniz fırının içerisine ısıya dayanıklı kaplarla su koyun. Isıyla buharlaşınca su keki yumuşatacaktır.
Önceden ısıtmış 160 derecedeki fırında 60 dakika kadar üzeri koyulaşana kadar pişirin.
Fırında kendi ısısında keki dinlendirip sevdiklerinizle paylaşın.
Dilimlere ayırıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.



Cheesecake

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161626
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021
181 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
2 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tozşeker
Krema için:
1 paket krem şanti
2,5 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 paket vişne jölesi
Üzerine:
1 paket vişne jölesi
Yarım su bardağı donmuş vişne

Öncelikle kek için, yumurta ve şekeri iyice çırpın. 2 kahve fincanı un, kakao, kabartma tozu ve süt ilave edip karıştırın. Derin bir kalıba boşaltın. Orta ısılı fırında pişirin. Ayrı bir yerde 1 su bardağı ılık suya 2 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı şekeri ekleyip karıştırın. Kakaolu şekerli suyla keki ıslatın. Krema için, krem şantiyi sütle çırpın. 1 paket labne peyniri ekleyin. Vişne jölesini de üzerindeki tarife göre hazırlayın. Jöle soğuyunca kremaya ekleyin. Hazırladığınız keki çembere yerleştirin. Üzerine kremayı boşaltın. Derin dondurucuda soğutun. Bu arada üzeri için de jöleyi hazırlayıp, içine vişneleri ekleyin. Ilınınca pastanın üzerine ilave edin. Tekrar buzdolabına alıp, birkaç saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın. şekeri ekleyip karıştırın. Kakaolu şekerli suyla keki ıslatın. Krema için, krem şantiyi sütle çırpın. 1 paket labne peyniri ekleyin. Vişne jölesini de üzerindeki tarife göre hazırlayın. Jöle soğuyunca kremaya ekleyin. Hazırladığınız keki çembere yerleştirin. Üzerine kremayı boşaltın. Derin dondurucuda soğutun. Bu arada üzeri için de jöleyi hazırlayıp, içine vişneleri ekleyin. Ilınınca pastanın üzerine ilave edin. Tekrar buzdolabına alıp, birkaç saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.



Cheesecake

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168312
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2022
157 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Krema:
0,5 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Jelatin
1 çay bardağı yoğurt
2 kutu sürülebilir taze peynir (200 g)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 su bardağı krema
1 yemek kaşığı limon suyu
Taban için:
125 g yulaflı bisküvi
50 g tereyağı
3 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağı su
1 çay bardağı frenk üzümü
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Sütü bir cam kaseye alın. Üzerine jelatini ekleyin ve birkaç kez karıştırın. Daha büyük bir cam kasenin içine sıcak su doldurun ve jelatinli süt kasesini içine su kaçmayacak şekilde oturtun. Jelatin iyice eriyinceye kadar karıştırın, sudan alın ve soğumaya bırakın.
Yoğurdun fazla suyunu süzmek için bir süzgece alın ve bekletin.
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Tereyağı kısık ateşte eritin. 3 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
Peynir ve pudra şekerini bir kaba alın. Spatula yardımı ile sulanmaması için yavaş bir şekilde pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. Beklettiğiniz yoğurdu ekleyin ve 1 dakika daha aynı şekilde karıştırın. Kremayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Soğuyan jelatinli sütü ekleyip 1 dakika daha yavaşça karıştırın. Limon suyunu ekleyin ve bir iki kez daha yavaşça karıştırdıktan sonra kalıptaki tabanın üzerine alın. Üzerini düzeltin ve buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Toz şeker, nişasta ve suyu bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Orta ateş üzerine alın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. 1 dakika kaynadıktan sonra frenk üzümlerini ilave edin. Ocağı kısın ve suyu azalıncaya kadar arada karıştırarak yaklaşık 1-2 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Cheesecake'in kenarını spatula ile ayırıp kalıptan çıkarın. Üzerine frenk üzümlü sos dökün ve dilimleyerek servis yapın.







Cheesecake Tarifleri Pandispanya Tarifleri



(28 adet Cheesecake 305,451 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort