| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Chana Masaledar Tarifleri Hint Yemekleri
| 
 |  
| Chana Masaledar |  
|  | topaz Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.02.2017
 Mesajlar: 26
 Şehir: Yalova
 | Kısa URL: https://ml.md/lc123111 Gönderme Tarihi: 15.Şub.2017
 1,647 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 www.vzug.com
 
 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
 ½ çay kaşığı çöreotu
 1 soğan, küp şeklinde doğranmış
 20 g zencefil, ince doğranmış
 3 diş sarımsak, ince doğranmış
 2 çay kaşığı Garam Masala
 2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
 4 çay kaşığı domates püresi
 170 g kırmızı mercimek
 2,5 dl su
 ¾ çay kaşığı tuz
 ¼ çay kaşığı kırmızı biber
 2 çay kaşığı misket limonu suyu
 
 Ayçiçek yağı, çöreotu ve soğanı porselen kaba koyun. Porselen kabı ızgara telinin üzerinde soğuk fırına koyun ve pişirin.
 Zencefil ve sarımsağı havanda dövün. Zencefil-sarımsak ezmesini, baharatları ve domates püresini ekleyin ve buğulamaya devam edin.
 Mercimek ve suyu ekleyin, pişirmeye devam edin.
 Pişirme sonrasında tuz, Arnavut biberi ve limon suyunu ekleyin.
 
 
  
 
 |  
| Chana Masala |  
|  | pan kek Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.01.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139890 Gönderme Tarihi: 19.Oca.2019
 1,797 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.ruhundoysun.com
 
 400 g Kuru Nohut
 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
 2 adet Defne Yaprağı
 6 adet Karanfil
 4 adet Kakule
 6 adet Tane karabiber
 1 adet Soğan
 1 diş Sarımsak
 3 tatlı kaşığı Toz Kişniş
 2 tatlı kaşığı Toz Kimyon
 4 adet Kuru Arnavut Biberi
 ½ tatlı kaşığı Toz Zerdeçal
 3 tatlı kaşığı Garam Masala
 ½ lt Su
 1 parmak boyu Taze Zencefil
 1 adet Kırmızı Soğan
 1 bağ Taze Kişniş
 1 adet Limon
 Tuz
 PÜRE:
 2 adet Soğan (kabaca doğranmış)
 2 adet Domates
 4 diş Sarımsak
 2 parmak boyu Taze Zencefil
 
 Bir gece önceden büyük bir kabın içinde soğuk suyla ıslattığın nohutları süz. Derin bir tencereye nohutları koy, üzerlerini en az 4 parmak geçecek kadar soğuk suyla, iyice yumuşayana kadar haşla. Haşlama suyuna tuz atmayı unutma.
 Püre için gerekli olan soğan, domates, sarımsak ve zencefili blender da püre oluncaya kadar döndürüp, kenara koy.
 Derin bir tencereyi orta ateşe koyup zeytinyağını ısıt.
 Defne yaprağı, karanfil, kakule ve karabiber tanelerini kokuları çıkıncaya kadar kavur.
 Piyazlık doğranmış 1 adet soğanı ve sarımsağı tencereye ekle, hafif renk alıp yumuşayana kadar 2-3 dakika çevir. Kenara aldığın püreyi ilave et, yağ ile sos birbirinden ayrılıncaya kadar pişir.
 Toz kişniş, toz kimyon, Arnavut biberleri, zerdeçal ve garam masalayı ekle ve karıştırarak 5 dakika daha pişir.
 Haşlanmış nohutları ilave et, sosla iyice karıştır.
 ½ litre su ve tuz ekle.
 Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişir.
 Jülyen kestiğin zencefili derin yağda kıtır kıtır olana kadar kızart. Bir peçetenin üzerine yayarak fazla yağını al.
 Kırmızı soğanı sıçan dişi doğra, kişnişi saplarından ayıkla.
 Servis tabağına aldığın nohutların üzerine kişniş yaprakları, kırmızı soğan ve kıtır zencefilleri yerleştir. Üzerine limon suyu sık ve servis et.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |