Kısa URL: https://ml.md/lc153537
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2020
389 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı çay
1 diş kakule
2 diş karanfil
1 adet yıldız anason
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
Bir tutam karabiber
Çayı 2-3 dakika kadar demleyip süzün ve cezveye alın.
Üzerine soğuk sütü ekleyip sütlü çayı ocakta kaynayana kadar ısıtın.
Kakulenin kabuğunu soyup tohumlarını süte ekleyin.
Diğer baharatları da ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın.
Köpük köpük olan sütlü ve baharatlı çayı süzerek fincanlara alın.
Dilerseniz tatlandırıp üzerine tarçın serpin.
Soğutmadan servis edin.
2 siyah poşet çay
1 tutam zencefil
1 yemek kaşığı karamel şurubu
1 tutam kakule
1 çubuk tarçın
1 tutam rendelenmiş muskat
3 karanfil
2 tane karabiber
1 çay kaşığı vanilya esansı
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı su
Çay poşeti hariç bütün malzemeleri orta boy bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sona içine poşet çayı atın ve 5 dakika demlenmesi için bekleyin. İçeceğinizi süzerek servis yapın.