Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sana Yemek Tarifleri > Cevizpare (2 adet - 9,997 defa bakıldı)

Cevizpare


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizpare

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc79644
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2012
1,742 defa indirildi / yazdırıldı




150 Gr Sana Hamurişi
1 Paket vanilya
5 Yemek Kaşığı pudra şeker
1 Paket kabartma tozu
3 Su Bardağı su
2 Adet yumurta
3,5 Su Bardağı un
3 Su Bardağı toz şeker
0,5 Adet limonun suyu
2 Su Bardağı iri çekilmiş ceviz içi
7 Yemek Kaşığı irmik

Şeker ve 2 su bardağı suyu tencereye alıp kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. 3-4 dakika kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırın. Derin bir kapta oda ısısında yumuşatılmış margarine yumurtaları ilave edip kaşıkla karıştırırın. Kabartma tozu, un, vanilya, irmik ve 1 bardak suyu ekleyip iyice yoğurup bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Yağlı kağıt serili kenarları biraz yüksek fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ceviz içi yerleştirin. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine ılınan şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın.


Fotoğraf "hekim hanım" tarafından gönderildi. 15.03.2021


Cevizpare

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc29092
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
2,258 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme
- 500 g un
- 100 g irmik
- 125 g pudra şekeri
- 250 g Sana yağı
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Şerbeti:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- ¼ adet limonun suyu

Hazırlanışı
Şerbeti için küçük bir tencerede şeker ve suyu kaynatınız. Şerbet kıvamına gelince limon suyunu ilave edip, kıvamını kontrol edip, şerbeti soğutunuz.
Derin bir kâsede oda sıcaklığında beklettiğiniz Sana'yı, pudra şekerini, yumurtaları irmiği, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı iyice yoğurun. En son içine iri çekilmiş cevizi ilave edip, oluşan hamurdan ceviz parçası büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları kuru köfte şeklinde uzun olarak yuvarlayıp, şekil verin. Parçaları büyük koparırsanız, pişerken daha kabaracağı için birbirine yapışabilir.
Cevizpareleri Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizin.
Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında Cevizpareleri 35-40 dak pişirin.
Pişen cevizparelerin üzerine soğuttuğunuz şerbeti döküp, tatlıya iyice şerbeti çektirin.
Tatlıyı soğutup, kaymak, krem şanti veya vanilyalı dondurma ile birlikte servis edin.


Fotoğraf "hekim hanım" tarafından gönderildi. 15.03.2021






Cevizpare Tarifleri Sana Yemek Tarifleri



(2 adet Cevizpare 9,997 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort