| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cevizli Yaprak Sarma | 
 
  | 
yürekli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100593 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2014 
2,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gram asma yaprağı
 
2 adet soğan
 
1 su bardağı ceviz
 
200 gram kıyma
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2 adet domates
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Nane ve karabiber
 
Tuz
 
1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
 
 
Derin bir kabın içine kıyma, ceviz içi, rendelenmiş soğan ve domates koyup karıştırın. Üzerine salçayı, baharatları ve bulguru koyun. En son kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bu iç malzemeyi 3 dakika haşlayıp süzülmüş asma yapraklarının içine koyup sarın, tencereye dizin. Üzerine tereyağı koyup 1 su bardağı su ekleyin. 40 dakika pişirin. Üzerine de ceviz serpip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Cevizli Yaprak Sarma | 
 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145950 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2019 
1,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Millî Eğitim Bakanlığı
 
 
1 su bardağı pirinç 
 
2 adet kuru soğan 
 
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi 
 
250 gram asma yaprağı 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
1 çay bardağı zeytinyağı 
 
1 tatlı kaşığı kuru nane 
 
1,5 su bardağı sıcak su 
 
Üzeri için:
 
Servis sırasında bütün veya yarım cevizler 
 
 
Yapraklar, salamura yapraksa tuzundan arındırmak için yarım saat kadar sıcak suda bekletilir. 
 
Diğer tarafta soğanlar ince ince doğranır. 
 
Doğranmış soğanlar tencerede yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. 
 
Daha sonra yıkanmış pirinç tencereye ilave edilir. 
 
Pirinç kavrulur, yarım su bardağı sıcak su ilave edilir. 
 
Karabiber, tuz ve nane ilave edilir, sonra suyunu çekince ocağın altı kapatılır. İri kıyılmış cevizler eklenir.
 
Pirinç biraz demlendikten sonra suyu süzdürülen ve sapları koparılan yapraklara, iç malzemesi yerleştirilir, ince bir şekilde sarılır.
 
Yaprakların sapları, arzu edilirse, tencerenin tabanına yerleştirilir.
 
Sarılan yapraklar aralık kalmayacak şekilde tencereye dizilir. Artan yapraklarla üzeri kapatılır.
 
Üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirilir, kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
Zeytinyağlı olduğu için soğuduktan sonra ikiye bölünmüş iç cevizler eklenerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cevizli Yaprak Sarma Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |