|
Cevizli tatlı |
|
LüküsHayat
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16906
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007
4,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi,
4 su bardağı un,
1 su bardağı sıvı yağ,
125 gram margarin,
1 su bardağı süt,
2 tatlı kaşığı kabartma tozu.
Şerbeti için.
3 su bardağı şeker,
3 su bardağı su,
2 tatlı kaşığı limon suyu
Unu, sıvı yağı, iri dövülmüş ceviz içini, sütü, kabartma tozunu ve oda sıcaklığında bekletilmiş margarini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru, yağlayıp tınladığınız yuvarlak bir kalıba döşe-yin. Üçgen şeklinde kesin. 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızanncaya kadar pişirin. Cevizli tatlının şerbeti için şeker ve suyu 20 dakika kaynatın. Ocaktan indireceğinize yakın limon suyunu ilave edin. Hazırladığınız şerbetin ılınmasını bekleyin. Ilınmış tatlıların üzerine şerbeti dökün. Üçgen şeklindeki her dilimin üzerini cevizle süsleyip servis yapın.
|
Cevizli Tatlı |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc5278
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
2,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 su bardağı portakal suyu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 paket baking powder
1 bardak ince kıyılmış ceviz
2 çay kaşığı tarçın
Aldigi kadar un
Şurubu;
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Bir kabın içine portakal suyu ve sıvı yağı koyun. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar katıp yumuşakca bir hamur yapın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç arasında bastırarak inceltin; ortasına 1 yemek kaşığı tarçın karıştırılmış ceviz içinden koyup kenarlarını büzerek kapatın ( 14-15 adet tatlı ölçüsüdür.) Hamurları bir fırın tepsisine sıralayın. 175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk pembe renkte pişirin. Verilen ölçülerle hazırlamış olduğunuz orta koyuluktaki ılık şuruba atın. Sonra servis tabağına çıkartın.
|
Cevizli Tatlı |
|
akyel
Aşçı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 18 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc47015
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
2,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
6 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Eritilmiş Tereyağı/Margarin
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
Şerbeti İçin
3 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Hazırlanışı
Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Unu, hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına ceviz içi yerleştirin. İki ucunu üst üste kapatın (iyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor). Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170C fırında iyice kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerlerine ceviz serperek servis yapın.
|
Cevizli Tatlı |
|
tacir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik |
Kısa URL: https://ml.md/lc74971
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
2,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tüm malzemeler karıştırılır. Kabartma tozu unla karıştırılır ve hamura eklenir. İyice yoğurulup yaklaşık 15 dakika dinlendirildikten sonra, hamurdan orta büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanıp, dikdörtgen haline getirilir. Fırın tepsisine dizilip 180 derecede yaklaşık 40 dak. pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler hemen soğuk bir tepsiye alınır. Daha önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbet üstüne gezdirilir. Bir gece dolapta bekledikten sonra sabah kahvaltısında bile yiyebilirsiniz.
|
Cevizli Tatlı |
|
çillim
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.01.2012
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72135
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase dövülmüş ceviz
1/2 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı süt
Un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu
Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu koyup bir taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Ceviz, margarin, süt, kabartma tozu ve alabildiği kadar unu yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine soğuk şerbeti dökün.
|
CEVİZLİ TATLI |
|
mtfk
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88674
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2013
1,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. ceviz içi
250 gr. Toz şeker
2 kaşık un
2 kaşık gül suyu
5 yumurta
Cevizi iyice dövünüz. Dibi yuvarlak tencerede yumurtanın sanlarını şeker ile ağartınız, içine gül suyu, unu ve ceviz içini karıştırınız. Ayn köpürtülmüş dört yumurtanın akını katarak hemen iyice tekrar karıştırınız. Tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, fırında yarım saat pişirip, üzeri kızardığında çekip üzerine hafif şerbet gezdiriniz.
|
Cevizli Tatlı |
|
yeşil al
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128509
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2017
1,856 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı su
Dondurma
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Ayçiçek yağı
İç harcı için:
200 gr ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Un hariç diğer malzemeleri büyük bir kaba alıp karıştırın. Unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. İç harcı için gereken malzemeleri bir kasede karıştırın. Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Hamurdan küçük parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. üzerine iç harçtan ekleyip hamuru ikiye katlayın ve kenarlarını çatalla bastırarak yapıştırın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Hamurları yağa ekleyip kızartın. Kızarmış hamurları sıcak şerbete ekleyin ve birkaç kez çevirip şerbeti çekmesini sağlayın. Dondurmayla birlikte servis yapın.
|
|