| 
 | 
| Cevizli Tarçınlı Kek | 
|  | DeliKız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.03.2006
 Mesajlar: 109
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7134 Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2006
 3,217 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 su bardağı un
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı çay
 150 gr. margarin
 yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi
 2 çay kaşığı tarçın
 1 paket kabartma tozu
 
 Yumurtaları kırıp üzerine şekeri ilav din mikserle iyice çırpın. Karışıma çayı ve erimiş margarini de ilave edin karıştırmaya devam edin. Tarçını, kıyılmış cevizi, kabartma tozunu ve eleyerek unu da katıp karıştırın. İyice karışınca margarinle yaplanmış kalıba krışımı döküp önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.
 
 
 ML® Tarçınlı Cevizli Kurabiye için tıklayın
 
 
 
 
 | 
| Cevizli Tarçınlı Kek | 
|  | serdarzaimoğlu Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.11.2007
 Mesajlar: 20
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc19622 Gönderme Tarihi: 29.Kas.2007
 2,928 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 600 gram un
 3 adet yumurta
 4 çorba kaşığı bal
 100 gram tereyağı
 250 gram pudra şekeri
 1 tatlı kaşığı karbonat
 1 tatlı kaşığı tarçın
 3 adet karanfil
 Anason
 İçi için:
 Erik reçeli
 150 gram kuru üzüm
 150 gram ceviz
 Üzerine:
 1 adet yumurtanın sarısı
 
 Geniş bir kapta, unu, yumurtaları, balı, tereyağını, pudra şekerini, karbonatı, tarçını ve karanfili karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurum Hazırladığınız hamuru 4 parçaya ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek 3 saat bekletin.
 Mayalanan hamuru merdane ile 2 cm kalınlığında açın. Üzerine erik reçeli sürün. Ceviz ve kuru üzüm serpin. Yuvarlayarak rulo haline getirin.
 Üzerine yumurtanın şansını sürün. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
 Dilimleyerek, servis yapın.
 
 
 | 
| Cevizli ve Tarçınlı Kek | 
|  | kuzucukkk Aşçı
 
  
 Kayıt: 10.10.2017
 Mesajlar: 17
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128898 Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2017
 1,148 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 115 gr tereyağı
 150 gr toz şeker
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 3 yumurta
 175 gr un
 1 tatlı kaşığı karbonat
 250 ml krema
 Üzeri için:
 175 gr kahverengi şeker
 2 tatlı kaşığı tarçın
 1 su bardağı ufalanmış ceviz
 50 gr tereyağı
 Dondurma
 
 Fırını 180 derecede ısıtın. 23 cm ebatlarında bir kare kek kalıbının içini yağlayın. Kahverengi şeker, tarçın ve cevizi bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip kırıntılı bir görünüm elde edene kadar parmak uçlarınızla karıştırın. 115 gr tereyağını büyük bir kaseye alın. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Un, karbonat ve kabartma tozunu başka bir kasede karıştırın. Yumurtalı karışıma azar azar ekleyin. Kremayı ilave edip çırpma işlemini tamamlayın. Hamurun yarısını fırın tepsisine yayın. Üzerine cevizli harcın yarısını yayın. Üzerini hamur ve cevizli karışımla tamamlayın. Sıcak fırında 50-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine dondurma ekleyip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Tarçınlı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168309 Gönderme Tarihi: 03.Kas.2022
 320 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 1 su bardağı ceviz
 2,5 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1,5 çay bardağı süt
 1,5 çay bardağı sıvı yağ
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 Kalıp:
 Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)
 
 Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Cevizleri mutfak robotuna alın ve birkaç kez aralıklı çalıştırarak iri taneli olarak ufaltın.
 Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tarçın ve cevizleri ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
 Fırından çıkarıp 15-20 dakika soğumaya bırakın. Keki kalıptan ters çevirerek çıkarın ve bir servis tabağına alın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Tarçınlı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc175545 Gönderme Tarihi: 17.Arl.2023
 306 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
 1 çay bardağı sıvı yağ
 Yarım su bardağı süt
 1 su bardağı ceviz içi
 2 çay kaşığı tarçın
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
 
 3 yumurtayı bir kaba kırıp, üzerine bir su bardağından biraz fazla şeker ekleyelim.
 Yumurta ve şeker karışımı beyaz oluncaya kadar mikser yardımıyla karıştıralım.
 Daha sonra kalan diğer malzemelerimizin tümünü ekleyip yeteri kadar karıştıralım.
 Yağladığımız ve hafifçe unladığımız kek kalıbının içine boşaltalım.
 Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına koyalım, 45-50 dakika kadar pişirelim.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Tarçınlı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160980 Gönderme Tarihi: 01.Kas.2021
 299 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta
 1.5 su bardağı şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 3 su bardağı un
 Kabartma tozu
 Vanilya
 Tarçın
 Ceviz
 
 Önce yumurtalarla şekeri çırpıyoruz.
 Üzerine yağ ve sütü ekleyip düşük devirde çırpıyoruz.
 Ardından un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz en son dövülmüş ceviz içini ekliyoruz ve kaşıkla karıştırıyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.11.2023
 
 
 | 
| Cevizli Tarçınlı Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182130 Gönderme Tarihi: 14.Mar.2025
 140 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı süt
 Yarım su bardağı şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1.5 su bardağı su bardağı un (kıvamına göre yavaş yavaş ekleyin)
 2 adet yumurta
 1 küçük havuç
 1 kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 tatlı kaşığı tarçın
 2 yemek kaşığı ceviz içi
 1 portakalın suyu ve kabukları
 Pudra şekeri (üzeri için)
 
 Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
 Süt, sıvı yağ, portakal suyu ve kabuğu, vanilya, tarçın ve kabartma tozlarını ekleyin ve karıştırın.
 Havucu rendeleyin ve iri kıyılmış ceviz ile birlikte karışımın içerisine katın.
 Unun kıvamını ayarlamak için yavaş yavaş kontrollü şekilde ekleyin ve sptatula yardımıyla karıştırın.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
 Kekiniz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin ve kekiniz servise hazır hale gelsin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |