|
Tahinli Cevizli Çörek |
|
çığ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc19815
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2007
11,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
1 paket yaş maya
Arasına:
1 su bardağı tahin
Ceviz
Özerine:
Pekmez
Toz şeker
Mayayı ılık sütün içerisinde eritelim. 2 çay kasığı şeker ilave edelim. 10 dakika sonra hamur için gerekli diğer malzemeleri katarak yumuşak bir hamur elde edelim ve yoğuralım. Hamuru yarım saat mayalandıralım. Hamur mayalandıktan sonra merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açalım. Arasına tahin sürelim. Tahinin üzerine dilediğimiz kadar ceviz koyarak rulo şeklinde saralım. Ruloya gül böreği sekli verelim ve üzerine yumurta fırçası ile pekmez sürelim. En üste toz şeker serpip 175 derece fırına verip pişirelim.
ML® Kekikli Çörek için tıklayın
|
Cevizli Tahinli Çörek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc3939
Gönderme Tarihi: 21.May.2006
4,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Su bardagi un
1 Paket margarin (oda sicakliginda erimis)
2 Çorba kasigi yoğurt
1 Çay kasigi kabartma tozu
Tuz
1 Su bardagi süt
1 Çay bardagi ayçiçek yagi
4-5 Çorba kasigi tahin
1 Adet yumurta sarisi
Bir miktar dövülmüs ceviz
Hamur yoguracaginiz kaba unu koyup, ortasini havuz gibi açin.
1 Paket margarin, 2 çorba kasigi yoğurt, 1 su bardagi süt, 1 çay kasigi kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karistirin.
Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun.
Bir müddet hamuru dinlendirin.
Daha sonra hamuru ikiye ayirin.
Bir parçayi alip, yine ikiye ayirin.
Tabak büyüklügünde açip, aralarini ayçiçek yagi ile yaglayip, üst üste koyun.
Diger hamurada ayni islemi uygulayin.
Hamurlar bitene kadar bu islemi uygulayin.
Açtiginiz hamurlarin arasina 1 çorba kasigi tahin sürün ve dövülmüs ceviz serpin.
Yufkalari rulo yapin.
Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin.
Üzerlerine çirpilmis yumurta sarisi sürün.
Susam serpin ve önceden isitilmis firinda pisirin.
ML® Tahinli Rulo Çörek için tıklayın
|
Tahinli Cevizli Çörek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43996
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2009
2,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yuva Maya -1 Paket - 42 gr.
Un 3 su bardağı - 330 gr.
Yoğurt 2 yemek kaşığı-70 gr.
Tuz 1 tatlı kaşığı 8 gr.
Margarin 1/2 paket -125 gr.
Süt 1 su bardağı - 200 gr.
Sıvıyağ 1 çay bardağı - 90 gr.
İçi için:
Yumurta sarısı 1 adet
Ceviz 1 su bardağı
Susam 1 su bardağı
Tahin 4-5 yemek kaşığı
Un ve margarin iyice karıştırılır, 2 çorba kaşığı yoğurt, süt, maya ve tuz karıştırılıp hamur homojen olana kadar yoğurulur. 10 dk. dinlendirilir. Hamur iki parçaya ayrılır. Bu parça alınıp tekrar iki bezeye ayrılır. Birinci parça servis tabağı büyüklüğünde açılıp arasına sıvı yağ sürülüp diğer yufka da açılarak üzerine serilir, yufkanın üzerine tahin sürülür ve ceviz serpilir. Yufkalar rulo halinde sarılır. Rulo 3 parmak arayla kesilip yağlanmış tepsiye dizilir. Kabarması için 20-25 dakika oda ısısında bekletilip üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
|
Tahinli Cevizli Çörek |
|
makbule hürgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117762
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016
1,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatoş Aktaş
1 su ılık bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
İçi için:
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı tahin
Üzeri için:
Susam
Hamur malzemelerinin hepsi bir yoğurma kabına alınıp yoğurulur. Mayalanması için üzeri örtülerek 30-40 dk bekletilir. Mayalanan hamurumuzdan küçük parçalar alarak mermer üzerinde elimizle açarız. Arasına tahin ve ceviz koyarak rulo halinde sararız. Yuvarlak bir tepsiye sık olacak şekilde bütün çöreklerimizi yerleştiririz. Üzerine susam serperiz. 180 derecede 30-35 dk pişiririz.
|
Tahinli Cevizli Çörek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169391
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2022
286 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
Dolgu:
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı süt
0,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı öğütülmüş ceviz
Una maya, toz şeker ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Yumurta, sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.
Tahini bir kaba alın, sıvı yağ, süt ve toz şekeri ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. Öğütülmüş cevizleri ekleyin ve kaşık ile karıştırın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanmış hamuru tekrar yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Her birini 20 cm çapında açın. Üzerlerine tahinli karışımı yayın ve rulo şeklinde sarın. Hamurların üzerlerini boydan boya 1 cm derinliğinde kesin. İki ruloyu yan yana koyun, kesik kısımlar üste kalacak şekilde birbirine burgu şeklinde sarın. Diğer iki ruloyu da aynı şekilde birleştirip fırın tepsisine alın ve 25 dakika bekletin.
Beklettiğiniz hamuru fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
|
|