|
Cevizli Şeker |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172099
Gönderme Tarihi: 17.May.2023
140 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi
3 damla limon
Yemek kaşığının ucu kadar tereyağı
Yarım çay kaşığı vanilya
Toz şekeri teflon tencerede orta ateşte eritiyoruz. Karamelize olurken limon suyu ve margarin ekliyoruz. Sonra cevizleri ve vanilyayı koyuyoruz. Tencereye koyup karıştırarak ocağın altını kapatıyoruz. Yağlı kağıda döküp düzleştiriyoruz.
|
Cevizli Şekerleme |
|
küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc63102
Gönderme Tarihi: 13.May.2011
2,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram ceviz içi
400 gram pudra şekeri
1 yumurta
1 - 2 damla limon
1/2 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Bir kapta şekeri geçecek kadar su ilâve ederek kaynatılır, limon sıkılır, iyice koyulaşınca makineden geçirilmiş ceviz ilâve edilir, karıştırılır. Tahta üzerine dökülür. Soğutulur, üzerine bir yumurta kırılır. Yoğurulur. Elle küçük yuvarlaklar yapılır. Vanilya, pudra şekeri karışımına bulanarak dondurulur.
|
Cevizli Şekerleme |
|
Belma81
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46874
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2010
2,410 defa indirildi / yazdırıldı
|
20-30 tane ceviz
1/4 küçük paket margarin
2 kaşık pudra şekeri
1 kaşık kakao
Cevizlerin kabuklarını kırıp, hiç kırmadan bütün olarak içlerini çıkarınız. Parçaları dikkatli olarak ikiye ayırınız. Yağla şekeri porselen bir kâsede karıştırarak beyazlatınız. Beyazlattığınız yağa kakaoyu da katıp, karıştırınız. Cevizlerin orta kısmına bu karışımdan sürüp öbür parçasını da üzerine koyunuz. Buzdolabında biraz bekleterek dondurunuz. Donunca şekerliğe koyup, servis yapınız.
|
Cevizli Şekerleme |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10839
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007
2,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 ceviz
50 gr kakao
30 gr tereyağı
1 kaşık tozşeker.
Cevizin kabukları dikkatlice kırılır, içi bozulmadan çıkarılır. Her ceviz içi ortadan ikiye ayrılır. Diğer tarafta tereyağı tahta kaşıkla ezilerek macun durumuna getirilir. Buna tozşeker ve kakao katılır ve karıştırılarak birbirlerine yedirilir. Yarım cevizin iç yanına bu karışım sürülür. Bunun üzerine cevizin diğer yarısı oturtulur ve bir tabağa konup servis vaktine kadar buzdolabında tutulur.
|
|