|
Cevizli Rulo |
|
fert
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 35 Şehir: nice |
Kısa URL: https://ml.md/lc8959
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
2,592 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 3/4 su bardağı elenmiş un (300 gr.)
1 3/4 çorba kaşığı toz şeker (35 gr.)
1/2 çay kaşığı tuz (1.5 gr.)
1/2 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (8 gr.)
1/2 çay bardağı su (50 gr.)
2 adet yumurta
1/3 paket margarin (80 gr.)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İçi için:
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz (230 gr.)
2 1/2 kahve fincanı toz şeker (125 gr.)
1 adet yumurta
1 limon kabuğu rendesi
2/3 kahve fincanı nişasta (25 gr.)
1 çay kaşığı vanilya (3 gr.)
Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra ikiye bölün ve her birini 30 x 35 cm ebadında bir dikdörtgen şeklinde açın. Hazırladığınız cevizli içi ikiye bölerek hamurların içine yayın. Hamurları uzun kenarlarından doğru yuvarlayarak rulo halinde getirin ve kapanma yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika mayalanmak üzere bekletin üzerine yumurta sarısı sürün ve 180°C ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
|
Cevizli Rulo |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc12380
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2007
2,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket hamur kabartma tozu, 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı margarin, 1/2 su bardağı ayçiçek yağı karıştırılarak yoğurulur. Hamur ikiye bölünür, merdane ile her iki hamurda bir parmak kalınlığında açılır ve 2 tatlı kasığı tarçın, 4 çorba kaşığı kuşüzümü, 1.5 su bardağı ceviz (marmelat olabilir), 4 çorba kaşığı şeker serpilerek rulo şeklinde sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek yağlanmış tepsiye iki rulo yerleştirilir. 175°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
|
Cevizli Rulolar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169222
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2022
243 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam toz şeker
2 çay kaşığı tuz
100 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 yumurta akı
Dolgu:
3 adet kuru soğan (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ince kırılmış ceviz
1 demet maydanoz (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Unu eleyin, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Margarin, süt, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Soğanları küçük küpler şeklinde doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın ve üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı sürün. Üzerlerine dolgu malzemesini yayın ve her birini rulo şeklinde sarın. Ruloları bıçak ile 2-3 cm genişliğinde kesin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın ve bir fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün. 20 dakika bekletip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|
|