| 
 
 
 | 
Cevizli Revani | 
  | 
izmirli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2005 
Mesajlar: 20 Şehir: Urla/İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1213 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2006 
3,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 çay bardağı un
 
4 adet yumurta
 
2 çay bardağı yoğurt
 
1,5 çay bardağı irmik
 
2 çay bardağı şeker
 
1 su bardağı ceviz
 
2 paket kabartma tozu
 
2 paket vanilya
 
hindistancevizi
 
Şerbeti İçin
 
3,5 su bardağı şeker
 
3,5 su bardağı su
 
çeyrek limon
 
 
Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatın, soğumaya bırakın. Yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpın. Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katın. Elenmiş unu kabartma tozunu ekleyerek çırpma kalıbına alın. İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştırın. Küçük bir fırın tepsisini hafif, yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpin. Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığımız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayın. Şerbeti emdiğinde dilimleyerek servis tabağın alın.
 
 
 
 
Fotoğraf "ma-vi" tarafından gönderildi. 12.08.2018
  
 | 
CEVİZLİ REVANİ | 
  | 
TATLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1835 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006 
3,760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 yumurta
 
1 su bardagı süt
 
1 su bardagı sıvı yağ
 
1 su bardagı şeker
 
1 su bardagı ceviz
 
1 çay kaşıgı karbonat
 
2 su bardağı irmik
 
1 su bardağı un
 
ŞERBET İÇİN
 
4 su bardagı şeker
 
4 su bardagı su
 
1/2 adet limonun suyu
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor. 170° de 45 dakika pişirin. Şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün.  Revani sıcak, şerbet soğuk olacak.
 
 
 ML® Revani için tıklayın
 
 
  
 | 
Cevizli Revani | 
  | 
Borekch 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4000 
Gönderme Tarihi: 23.May.2006 
3,256 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
5 Çay Bardagi Un,
 
4 Adet Yumurta
 
2 Çay Bardagi Yoğurt,
 
1.5 Çay Bardagi Irmik
 
2 Çay Bardagi Seker
 
1 Su Bardagi Ceviz
 
2 Paket Kabartma Tozu
 
2 Paket Vanilya
 
hindistancevizi (süslemek için)
 
Serbeti Için
 
3.5 Su Bardagi Seker
 
3.5 Su Bardagi Su
 
1/4 Limon
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Ön hazirlik olarak serbeti hazirlayalim. Bunun için seker, su ve çeyrek limonu kaynatalirn. Sogumaya birakalim.
 
Yumurtalari sekerle beraber köpürene dek çirpalim.
 
Yogurdu, irmigi, vanilyayi katalim. Elenmis una kabartma tozunu ekleyerek çirpma kabina alalim. Iri dövülmüs cevizleri de alip karistiralim.
 
Küçük bir firm tepsisini hafif yaglayip, hamurun yapismamasi için seker serpistirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden isittigimiz orta isili firinda alti üstü pembelesene dek pisirelim.
 
Firindan aldiktan sonra üzerine 1 su bardagi su gezdirelim. Önceden hazirlayip, soguttugumuz serbeti revaninin her kösesine esit olarak yayalim. Serbetini emdiginde dilimleyerek servis tabagina alalim. Üzerine,
 
diledigimiz süslemeyi yaparak servis yapalim.
 
 
 ML® Ramazan Revanisi için tıklayın
 
  
 | 
Cevizli Revani | 
  | 
selvinaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2007 
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18098 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2007 
2,869 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1,5 çay bardağı irmik
 
1,5 çay bardağı un
 
1,5 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardaı şeker
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı su 
 
3 su bardağı şeker
 
Yarım limon suyu
 
 
Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yumurta, şeker, yoğurt iyice çırpılır. Üzerine limon kabuğu rendesi, un, irmik, kabartma tozu ve şeker eklenir, karıştırılır. En son iri dövülmüş ceviz katılır. Bol yağlanmış, orta büyüklükteki fırın tepsisine karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembe renkte pişirilir. Sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince kare kare kesilir, servise sunulur.
 
 
 ML® Portakallı Dökme Tatlı için tıklayın
 
  
 | 
Cevizli Revani | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35211 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2009 
2,940 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
Malzemesi:
 
350 gr un
 
15 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
 
250 gr şeker
 
200 gr toz ceviz
 
Şurubu için:
 
2 kg şeker
 
2 kg su
 
1/2 limon suyu
 
 
Hazırlanışı:
 
Yumurta beyazları bir kaba alınır. Kar gibi oluncaya kadar çırpılır ve azar azar şeker yedirilir. Yumurta sarıları ayrı bir kapta çırpılır, un ve ceviz karıştırılır, yumurta beyazları da bu karışıma eklenir. Tüm malzeme yağlanmış tepsiye dökülür, 45 dakika 140 derecede pişirilir. Şurup soğuk olarak üzerine dökülür. Ceviz parçaları ile süslenir.
  
 | 
Cevizli Revani | 
  | 
Hafize Sultan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65466 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2011 
2,522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı un
 
1 su bardağı irmik
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı süt
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Yumurtayla şekeri altı dakika çırpın. Üzerine süt, irmik, ceviz, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip yağlanmış, unlanmış fırın kabına döküp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Üç dakika kaynayınca ocaktan alıp limon suyu sıkın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökmeden önce dilimleyin, sonra şerbeti dökün. Ceviz serperek servis yapın.
  
 | 
Cevizli Revani | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169792 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2023 
299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Üzeri için:
 
1 poşet Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti
 
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
Şurup:
 
3 su bardağı toz şeker
 
4,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Hamur:
 
1 paket Dr. Oetker Revani
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
 
15 - 20 adet yarım ceviz
 
Kalıp:
 
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)
 
 
1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına boşaltın, üzerine kaymak şanti poşetini ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Streç filme sararak rulo haline getirin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Revani karışımını yumurta ve süt ile 5 dakika çırpın. Cevizleri ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün, üzerine cevizleri sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
 
Fırından çıkartıp dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün.
 
Soğuyan revaniyi dilimleyip kaymak tadında şanti ile birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |