| 
 
 
 | 
Cevizli Poğaça | 
  | 
yenifasıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.12.2013 
Mesajlar: 36 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94846 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2014 
2,089 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 çay fincanı süt
 
1 adet limon rendesi kabuğu
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çardağı bardağı çekilmiş ceviz
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
Aldığı kadar un
 
 
Margarini ılık bir yerde yumuşatınız.
 
Sütü karbonat ve limon kabuğu rendesini bir kapta margarine karıştırınız ve kaşıkla eziniz, 
 
Unu yavaş yavaş ilâve ederek yumuşak bir hamur yapınız, 
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak el ile yuvarlak açınız,
 
Ortasına biraz ceviz toz şeker karışımından koyarak midye gibi kapatınız, 
 
Yağlanmış tepsiye diziniz ve orta ısıdaki fırında pişiriniz, 
 
Poğaçaları fırından çıkartır çıkartmaz kaynamakta olan suyun içine maşa ile birer birer batırıp çıkartınız, 
 
Pudra şekerine bulayarak servis tabağına diziniz.
  
 | 
CEVİZLİ POĞAÇA | 
  | 
mızmız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43451 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2009 
2,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Büyük paket margarin (250 Gr.)
 
1 Çay fincanı süt
 
1 Limon kabuğu rendesi
 
1 Çay kaşığı karbonat
 
1 Çay bardağı toz şeker
 
2 Çay bardağı çekilmiş ceviziçi
 
1/2 Çay bardağı pudra şekeri
 
Aldığı kadar un
 
 
1 Margarini ılık bir yerde yumuşatınız.
 
2 Sütü karbonat ve limon kabuğu rendesini bir kapta margarinle karıştırınız ve kaşıkla eziniz.
 
3 Unu yavaş yavaş ilâve ederek yumuşak bir hamur yapınız.
 
4 Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elle yuvarlak açınız.
 
5 Ortasına biraz ceviz toz şeker karışımından koyarak midye gibi kapatınız.
 
6 Yağlanmış tepsiye diziniz ve orta ısıdaki fırında pişiriniz.
 
7 Poğaçaları fırından çıkartır çıkartmaz kaynamakta olan suyun içine maşa ile birer birer batırıp çıkartınız.
 
8 Pudra şekerine bulayarak servis tabağına diziniz.
 
 
 ML® Mısır Unlu Poğaça için tıklayın ML® Ekmek Poğaçası için tıklayın
 
  
 | 
Cevizli Poğaça | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7949 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2006 
3,372 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeleri:
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1 çay bardağı tozşeker,
 
aldığı kadar un.
 
İçi İçin:
 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
 
Üzeri İçin:
 
4 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Yapılışı:
 
Unu, yağı, sütü, karbonatı, limon kabuğu rendesi katarak karıştırıyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra açıyoruz. İçlerine ceviz ve şekeri koyuyoruz ve fırına veriyoruz. Pişen poğaçaları sıcak suya batırıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
 
 
 ML® Ayvalı Poğaça için tıklayın
 
  
 | 
Cevizli Poğaça | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6515 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006 
2,884 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak Malzemeler 
 
1 paket kabartma tozu
 
1,5 su bardağı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket margarin (erimiş),
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Alabildiği kadar un 
 
 
Hazırlanma Şekli
 
Ceviz hariç diğer malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamurdan yumurtadan biraz küçük parçalar koparın. Avuç içerisinde açıp içine bir dolu tatlı kaşığı ceviz koyup kapatın. Yuvarlak şekil verin. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizip üstüne yumurta sarısı sürün. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
 
 
 ML® Paket Poğaçası için tıklayın
 
  
 | 
Cevizli Poğaça | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc251 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2005 
3,856 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 Su bardağı yoğurt
 
1 paket margarin (eritilmiş)
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
alabildiği kadar un
 
İçi İçin;
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
İçi dışındaki diğer malzemelerle orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır, hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içerisinde açıp içine yeteri kadar ceviz konur kapatılır. Çörekler fırın tepsisine dizilir, üstüne yumurta sarısı sürülür 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 
 
 ML® Açık Poğaça için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İ" tarafından gönderildi. 12.09.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |