| 
 | 
| Cevizli Pekmezli Kek | 
|  | tıfıl aşçı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.03.2018
 Mesajlar: 25
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc132324 Gönderme Tarihi: 03.Mar.2018
 838 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı sıvıyağ
 1 su bardağı ceviz
 1 çay bardağı süt
 1 çay bardağı pekmez
 2 havuç
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 
 Cevizi doğrayıcıdan geçiriyoruz. Kek kalıbını margarinle yağlıyoruz ve içine toz ceviz serpiyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz. Mikserle iyice köpürüp beyazlayana kadar çırpıyoruz.
 Sıvıyağı, sütü ve pekmezi ilave ediyoruz, mikserle çırpıyoruz. Havucu rendeliyoruz ve karışıma ekliyoruz. Toz haline getirdiğimiz cevizi de ilave ediyoruz. Kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz. 9 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kek kalıbına karışımı döküyoruz.
 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
 Kek kabarınca dereceyi 160 düşürüyoruz. İçini çekince fırında pişiriyoruz.
 
 
 | 
| Cevizli Pekmezli Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc158414 Gönderme Tarihi: 21.Haz.2021
 437 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.posta.com.tr
 
 2 çay bardağı pekmez
 Yarım su bardağı ceviz içi
 1 tatlı kaşığı tarçın
 Üzerine:
 1 su bardağı krema
 Yarım su bardağı pudra şekeri
 2,5 su bardağı un
 1 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı erimiş tereyağı
 4 adet yumurta
 1 paket kabartma tozu
 1 çay bardağı yoğurt
 
 Yumurtaları toz şekerle beraber, krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Pekmez ve yoğurtla karıştırın. Ununuza, kabartma tozu ve tarçını ekleyin. Ceviz içlerinizi hamur karışımına ilave edin. Yağlanmış fırın kaplarına, hamurunuzu paylaştırın.
 Önceden ısıtılmış 170 derecede, hamurunuz kabarıp, altın rengini alana kadar pişirin. Ayrı bir kasede, krema ve pudra şekerini çırpın. Krema iyice koyulaşınca, 1 saat buzdolabında bekletin. Krema sıkacağı ile, keklerinizi üzerine sıkın, şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |