|
Cevizli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161440
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram yarım ceviz
3 su bardağı kıyılmış ceviz
100 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı
1 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
1 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
Ceviz
50 gram bitter çikolata
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, yarım cevizleri çikolataya bulayın. Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizip, buzlukta dinlenmeye bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Tereyağı ve toz şekeri bir kaba alıp çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine kıyılmış ceviz ve süt katın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Buzdolabında beklettiğiniz çikolata kaplı cevizleri ilave edin. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpıp karışıma katın. Hazırladığınız karışımı ortası delik bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 60 dakika pişirin. Ilık kekin üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı gezdirin. Cevizle süsleyip servis yapın.
|
Cevizli Pasta |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156924
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yumurta
350 gr. makineden geçirilmiş (ince) çeviz içi
350 gr. toz şeker
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
İnce rendelenmiş bir portakal kabuğu
2 fincan şurup
Yumurtaların sarısını toz şekerle iyice çırpınız.
İçine un, kakao, kabartma tozu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilâve ediniz.
Başka bir kapta yumurtaların akını koyuca köpük haline gelinceye kadar çırpınız ve daha önce hazırladığınız harca rendelenmiş cevizle birlikte azar azar katınız.
Hazırladığınız bu harcı, iyice yağlanmış 25 - 30 sm. çapındaki küçükçe bir tepsiye koyarak, fırına veriniz.
Orta hararette bir saat pişiriniz.
Fırından çıkardıktan sonra, servis tabağına pastayı ters çevirerek alınız.
Üzerine, daha önce hazırladığınız az şekerli şuruptan iki kahve fincanı kadar dökünüz.
Arzu ederseniz, 1 kahve fincanı şurupla, 1 kahve fincanı konyağı karıştırıp pastaya döker ve eritilmiş çikolata ile üstünü kapayabilirsiniz.
İsterseniz, cevizli pastayı beyaz krema ve renkli şekerlerle de süsleyebilirsiniz.
|
Cevizli Pasta |
|
alfa&beta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc142658
Gönderme Tarihi: 12.May.2019
821 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 paket krem şanti
200 gram labne peyniri
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1.5 çay bardağı süt
Şeker, vanilya ve yumurtayı mikserle çırpın. Ceviz, yağ, un, kabartma tozu ve tarçını da ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkardığınız ızgara telinin üzerine ters çevirerek soğumasını bekleyin.
Süt ve krem şantiyi katılaşıncaya kadar çırpın. Labne peynirini ayrı bir kasede pudra şekeri ile birlikte karıştırın. Ceviz ve labne peynirini krem şantiye ekleyin. Soğuyan kekin üzerini krema ile yayın. Üzerini bütün ceviz parçacıklarıyla süsleyerek servis yapın.
|
Cevizli Pasta |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66110
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
2,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yumurta
250 gr. tozşeker (10 çorba kaşığı dolusu)
300 gr. un (10 çorba kaşığı dolusu)
Vanilya
250 gr. ceviz içi
10 yumurtadan istediğiniz bir pandispanyayı hazırlayınız.
Kontrolünüzü yapıp, fırından alınız.
Soğuyunca kalıptan çıkarıp enine 2'ye veya 3'e kesiniz.
Kakaolu pasta kremini hazırlayınız.
Soğuyunca cevizden 5-6 adedini ayırıp, diğerlerini makineden geçiriniz.
Islatma suyunu hazırlayınız.
Kesilen pastaları ıslatma suyu ile ıslatınız.
Hazırladığınız pasta kremi soğuyunca içerisine çekilmiş 2-3 çorba kaşığı ceviz içi koyup, karıştırınız.
Ceviz içi karıştırılmış pasta kreminden birer ikişer kaşık pastaların aralarına koyup, sürünüz.
Pastayı üst üste koyarak tekrar eski haline getiriniz.
Kenarlarına da pasta kremi sürüp, kalan ceviz içiyle kenarları tamamen kaplayınız.
Pastanın üzerini istediğiniz birörtülük kremiyle kaplayınız.
Ayırdığınız ceviz taneleri, şekerleme vb. ile pastanın üzerine süsler yapıp, pastayı süsleyiniz.
Servis tabağına alıp, servis yapınız.
|
Cevizli Pasta |
|
Hidayet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc61905
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011
2,710 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
7 yumurta
6 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı ceviz (dövülmüş)
5 kahve fincanı un
3 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
1,5 paket kabartma tozu
Pudra şekeri (üzerine serpmek için) (arzuya göre)
Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile köpürene dek çırpalım, şekeri azar azar ve çırpmaya ara vermeden ilave edelim. Yumurta akları kar haline gelene dek çırpmaya devam edelim. Sonra yumurta sarısını ilave edip kısa bir süre kaşıkla karıştıralım. Dövülmüş cevizi, unu, kabartma tozunu portakal kabuğu rendesini sıvı yağı ve portakal suyunu ilave edip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Kek kalıbını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 170 ısılı fırında keki pişirelim. Kürdan kontrolüyle fırından çıkaralım. Kalıbı içinde soğutarak arzuya göre pudra şekeri serperek servis yapalım.
|
Cevizli Pasta |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1404
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2006
3,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
2 avuç ceviz
3- 4 dilim portakal kabuğu şekerlemesi
Kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.
Ceviz doğranır, portakal şekerlemesi ince ince kıyılır.
Kabartma tozu karıştırılmış un elenir.
Yağ ile toz şeker karıştırılıp krem haline getirilir. Yumurtalar birer birer kırılıp limon kabuğu rendesi ve limon suyu katılır.
Elenmiş un, ceviz, portakal şekerlemesi ve süt ilave edilip karıştırılır.
Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.
Ilınınca kalıptan çıkarılıp dilimlenir.
|
|