| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Cevizli Muzlu Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Cevizli Muzlu Kek |  
|  | sanatkar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.09.2007
 Mesajlar: 51
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17649 Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2007
 2,137 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 125 gram margarin,
 3/4 su bardağı tozşeker,
 2 hafifçe çırpılmış yumurta,
 1 + 1/2 bardak un,
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
 2 çorba kaşığı süt,
 3/4 su bardağı ezilmiş muz,
 çeyrek su bardağı kıyılmış ceviz,
 yarım su bardağı çikolata parçaları.
 Krem peynirli kaplama için:
 125 gram labne peyniri,
 çeyrek su bardağı pudraşekeri,
 1 paket vanilya,
 2 çorba kaşığı krema.
 Süslemek için ceviz ve tarçın
 
 Fırını 180 dereceye getirin. 23 cm çapında bir kek kalıbını yağlayın. Mikser yardımıyla yağ ve tozşekeri koyu kıvama getirene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her yumurtadan sonra ayrı ayrı karıştırın. Karışımı daha geniş bir kaba alın. Metal bir kaşık yardımıyla, unu ve kabartma tozunu sütle karıştırın. Muzları, ceviz, çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karışıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve üzerini bıçakla düzeltin. 40-45 dakika kadar pişirin. Çıkartmadan önce yine de kekinize bir bıçak batırarak ortasının pişip pişmediğini kontrol edin. Keki ters çevirmeden önce kalıbının içinde 10 dakika kadar soğutun.
 Peynirli kaplamayı yapmak için: Mikserle, peyniri koyu krema kıvamına gelene kadar çırpın. Pudraşekeri, vanilya ve kremayı ekleyin. İyice karışıncaya kadar çırpın. Kekin üzerine bu hazırladığınız kremayı düzgün bir şekilde dökün. Üzerini ceviz ve tarçınla süsleyerek servis yapın.
 
 
 |  
| Cevizli Muzlu Kek |  
|  | Nakip Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.08.2014
 Mesajlar: 23
 Şehir: Gaziantep
 | Kısa URL: https://ml.md/lc100922 Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2014
 1,594 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 250 gr pudra şekeri
 250 gr un
 200 gr margarin
 1 adet yumurta
 3 adet muz
 100ml süt
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 tatlı kaşığı karbonat
 1 kase ceviz
 
 Öncelikle kek kalıbını yağlayın. Her birinden 2 yemek kaşığı olmak üzere şeker, un ve cevizleri karıştırın, daha sonra eritilmiş margarini ekleyin. Birkaç parçaya ayırın ve tekrar birleştirip katı hale gelene kadar hamuru yoğurun. Yumurtaları kırın ve muz ,yağ,süt ekleyip iyice karıştırın. Bir başka büyük kasede şekerin, unun, cevizlerin geri kalanını karıştırın ve tarçınla karbonatı da ekleyin ve bu karışımları karıştırın ardından spatulayla kalıba dökün. 50 dakika kadar pişirin. Yaklaşık 5 dakika kalıbın içinde bekletin sonra başka bir kaba alıp soğumasını bekleyin dilim dilim kesip servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |