| 
 
 
 | 
Cevizli Makarna | 
  | 
ana meryem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.11.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120965 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2016 
2,522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
2 su bardağı burgu makarna
 
200 gr. ceviz içi
 
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
 
1adet tavuk suyu tableti
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Markarna bol tuzlu suda haşlanıp süzün. Bir tavada sıvıyağı, cevizi, tuzu, karabiberi ve tavuk tabletini koyup biraz kavurun. Makarna da ilave edip karıştırarak pişirin. Makarnayı bir servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
CEVİZLİ MAKARNA | 
  | 
dr.f 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41708 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009 
2,390 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
Yarım paket makarna
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 su bardağı ceviz
 
1 su bardağı süt
 
3 diş sarımsak
 
Yarım taze ekmek içi
 
1 çay kaşığı pul biberi
 
Yeteri kadar tuz
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın. Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı, tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.
 
 
 
 
Fotoğraf "seçen" tarafından gönderildi. 04.05.2019
  
 | 
Cevizli Makarna | 
  | 
Berat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17347 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007 
2,347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt, 
 
1 su bardağı su, 
 
1 çorba kaşığı tereyağı, 
 
100 gram tulum peyniri, 
 
1 paket makarna, 
 
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
2 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyla ocakta kaynatın. 1 çorba kaşığı tereyağı ve 100 gram tulum peyniri ilave edin. Ocaktan alıp, pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. 1 paket makarnayı haşlayıp, süzgeçten geçirin. 1 çorba kaşığı tereyağı ile karıştırın. Üzerine önceden hazırladığınız sosu dökün. Dövülmüş ceviz serpip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |