Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Cevizli Lokum (3 adet - 38,433 defa bakıldı)

Cevizli Lokum


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli Lokum

bindal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2014
Mesajlar: 23
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc102893
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2014
1,604 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İçi için:
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 çay bardağı haşhaş

Bir kabın içine ılık su, maya, şeker ve tuzla yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika bekletin. Hamuru unlanmış zeminde ince açıp şeritler halinde kesin. Üzerine bolca ceviz veya erimiş haşhaş serpin. Şeritleri rulo sarıp tepsiye dizin. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak ikram edin.



Cevizli Lokum

filo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.11.2014
Mesajlar: 20
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc103207
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2014
2,387 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 çorba kaşığı yenibahar
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
3 çorba kaşığı haşhaş

Derin bir kabın içinde sütü ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine mayayı ve 1 yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek un ve az su ilave ederek hamuru hazırlayın. Hamuru mayalanması için bir kenarda üzeri kapalı olarak bekletin. Bu arada bir kabın içinde tarçın, ceviz, yenibahar, kuru üzüm ve 1 yumurtayı ekleyip karıştırın. Hamuru unlanmış bir zeminde açıp üzerine tereyağı sürüp incirli karışımı her tarafına yayın. Rulo şeklinde sarıp üzerine bol miktarda haşhaş serpin. İster bütün isterseniz de 2 parmak eninde kesin. Tepsiye dik olarak yan yana dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın .



Cevizli Lokum

hademe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2019
Mesajlar: 31
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc151508
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2020
442 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kuru maya
2 kesme şeker
5.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz
İç harcı için:
100 g ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1.5 çay kaşığı yenibahar
6 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru açmak için:
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
3 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su

Ilık su, kuru maya ve kesme şekeri bir kaba alarak karıştırıp mayanın kabarması için 20 dakika bekletin. Un, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için ceviz, baharatlar ve toz şekeri blenderdan geçirin. Cevizin çok ufalanmamasına dikkat edin. Dinlenen hamuru 3 bezeye ayırın. zerine zeytinyağı sürerek merdane ile ince açın. Açtığınız hamurların üzerine iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Ruloları eşit parçalar olacak şekilde kesin. Lokumları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırıp dinlenen hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.







Cevizli Lokum Tarifleri Akıtma Tarifleri



(3 adet Cevizli Lokum 38,433 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort