| 
 | 
| Cevizli Kömeç (Zonguldak) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179066 Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2024
 207 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
 
 1 kg Un
 750 mİ Ilık Su
 1 Yemek Kaşığı Tuz
 2 Tatlı Kaşığı Şeker
 Yarım Paket Kuru Maya
 İç İçin:
 400 Gr Ceviz
 400 MI Sıvıyağ
 Üstü İçin:
 Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
 
 Bütün kuru malzemeler yoğurma kabına alınır ve ılık su yavaş yavaş ilave edilerek yoğurulup mayalanmaya bırakılır.
 Mayalanan hamur bezelere bölünüp incecik açılır ve içine yağ sürülüp ceviz sepiştirilir.
 Rulo haline getirilip tepsiye yuvarlak şekilde dizilir üstüne yağ sürülüp 200 derece fırında üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Kömeç (Zonguldak) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc165100 Gönderme Tarihi: 27.May.2022
 434 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım paket yaş maya
 1 çay kaşığı şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
 Yarım su bardağı ılık süt
 1 su bardağı ılık su
 Çeyrek su bardağı sıvı yağ
 Aldığı kadar un
 İçi için:
 Sıvı yağ
 İri dövülmüş ceviz
 Üzeri için:
 Yumurta sarısı
 Çörekotu
 Susam
 
 Hamuru için; bütün malzemeleri sırasıyla ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, üzerini bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurarak üç bezeye ayırın. Bir bezeyi 30-40 santim büyüklüğünde açın, üzerine sıvı yağ gezdirip her tarafına yayın. Üzerine ceviz serpiştirin. Yufkayı rulo yapın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp ilk yaptığınız bezenin etrafına sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Kömeç (Zonguldak) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146515 Gönderme Tarihi: 04.Kas.2019
 755 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 500 gr un
 45 gr yaş maya
 150 ml ılık su
 25 gr toz şeker
 150 ml süt
 90 gr ayçiçek yağı
 Tuz
 350 gr ceviz içi
 4 adet yumurta sarısı
 40 gr susam veya çörekotu
 
 Derin bir kaba un, yağ, sütü, su ve az suda eritilmiş mayayı koyunuz ve yoğurunuz.
 Elde etiğiniz hamuru yaklaşık 45 dakika üstünü bir bez ile örterek dinlendiriniz.
 Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp açınız.
 Açtığınız hamurları önce yağlayıp üzerine ince kıyılmış ceviz serpiştiriniz.
 Rulo şaklinde sarınız ve yuvarlak yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dönecek şekilde yerleştiriniz.
 Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip 160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
 Dilimleyerek servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Gömeç (Zonguldak) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145667 Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2019
 2,320 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 10 su bardağı un
 400 gram ceviz içi
 2 su bardağı. Sıvı yağ
 1 küçük yaş maya [42 gr]
 1 tatlı kaşığı tuz
 ½ yemek kaşığı şeker
 Üzeri için:
 2 adet yumurta
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 Un, maya, tuz şeker ve ılık su ile hamur yoğrulur, mayalandırılır.
 Mayalanan hamurdan12 parça beze yapılır, her beze açılır.
 Açılan yufkalar yağlanır.
 Yufka ikiye bölünür, her bir parçaya ceviz içi serpilir.
 Yuvarlak olan kısımdan başlayarak rulo yapılır. Tepsinin ortasından başlayarak sarık şeklinde sarılır.
 Yumurta ve yağ çırpılarak tepsideki gömecin üzerine sürülür.
 15 dakika tepside mayalandırılır.
 Önceden ısıtılmış fırında, 175 derecede 30 dakika pişirilir.
 
 Not: Eskiden odun fırınlarında pişirme işlemi yapılıyordu.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Kömeç (Zonguldak) | 
|  | verim Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.02.2015
 Mesajlar: 30
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc132024 Gönderme Tarihi: 19.Şub.2018
 2,888 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 kg. un
 500 gr. ceviz içi
 300 gr. sıvıyağ
 1 yemek kaşığı maya
 1 yemek kaşığı tuz
 ½ yemek kaşığı şeker
 
 Un, maya, tuz ve ılık su ile hamur yoğrulur ve mayalandırılır. 10 parça beze yapılır, her beze açılır, yağlanır, içine ceviz konarak tepsinin ortasından başlayarak, sarık şeklinde sarılır. Üzerine yumurta sürülerek pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Cevizli Kömeç (Zonguldak) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115479 Gönderme Tarihi: 13.Mar.2016
 10,421 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 400 gr. Ur
 40 gr. Yaş maya
 120 gr. Ilık su
 20 gr. Toz şeker
 120 gr. Süt
 50 gr. Sıvı yağ
 10 gr. Tuz
 300 g. Ceviz
 25 gr. Yumurta Sarısı
 30 gr. Susam
 
 Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyarak karıştırınız. Bir kaba un, sıvıyağ, süt, tuz ve su ve şekerle karıştırılmış maya koyarak yoğurunuz. Elde edilen yumuşak mayayı, 1 saat kadar üzeri kapalı olarak bekletiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak olabildiğince ince bir şekilde açınız. Üzerine sıvıyağ sürüp ceviz serpiniz. Bütün hamuru bu şekilde açıp, yağlayıp, ceviz koymak suretiyle üst üste koyunuz. En üstteki hamur da yağlandıktan sonra, hamurun ortasından delik açıp içten dışa doğru kıvırınız. Sonra kol böreği şeklinde kendi etrafına dolayıp yağlanmış tepsiye koyunuz. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam döküldükten sonra önceden ısıtılmış 120 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriniz. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye çıkararak üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Dilimleyerek servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |