|
Cevizli Kıymalı Börek |
|
balaban
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc65721
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011
2,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Bulgurlu harcı için:
1 su bardağı ince bulgur
200 gram kıyma
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı
2 çorba kaşığı kimyon
İçi için:
150 gram kıyılmış ceviz
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Bir kabın içine bulguru koyup üzerine ılık suyu ilave edin ve şişmesi için 5 dakika üzeri kapalı şekilde bekletin. İçine kıyma ve baharatları ekleyip yoğurun. Bu karışımı ikiye bölün. Bir parçasını fırına dayanıklı cam kaba yerleştirin. Soğanı tereyağında 5 dakika sote edin, ceviz ve baharatları ilave edip karıştırın. Tepsideki bulgurlu kıymalı karışımın üzerine yerleştirin. Kalan bulgurlu karışımı da üzerine bastırarak koyun ve 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Maydanoz ve domateslerle süsleyip servise sunun.
|
Cevizli Kıymalı Börek |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc87999
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2013
2,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
2 soğan
250 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
Derin bir kabın içinde unu tuzu harmanlayın, üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra iki bezeye ayırıp, açın. Üzerlerine eritilmiş yağ sürerseniz çok lezzetli olacaktır. İç malzemesi için tereyağında rendelenmiş soğanı kavurup içine kıymayı ekleyin ve 10 dakika kadar kavurun. Maydanozu yıkayıp ince bir şekilde kıyın. Bol ceviz ekleyip iç harcını hazırlayın. Açtığınız yufkanın birini tepsiye serin. Üzerine iç malzemenin yarısını yayın, rulo yapın, fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufka için da aynı şeyi yapın. Üzerine bir şey sürmeden fırına verin 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
|
Kıymalı Cevizli Açma Börek |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc102077
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2014
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
İç harcı için:
300 gr. kıyma
100 gram ceviz
2 soğan
1 köy domatesi
1 tutam maydanoz
Krep için yumurta, sıvı yağ ve sütü karıştırma kabının içine alın. Çırpma teliyle karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışımelde edin. Bu sırada iç harcı hazırlamak için bir tavaya sıvı yağı dökün. Soğanları soyup yemeklik doğrayın ve yağda kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve karıştırın. Domatesi de doğrayarak ilave edin.
Tuz ve karabiberini atarak kavurmaya devam edin.Harcı kavrulunca altını kapatın,maydanozunu da ince ince kıyarak harca ekleyin. Krep tavasına ya da geniş bir tavaya krep harcından bir kepçe dökün.Önlü arkalı pişirin. Pişen krepleri içlerine paylaştırıp sarın ve çöp şişlerle açılmasını önleyin. Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Sıcak olarak servis edin.
|
Cevizli Kıymalı Börek |
|
ilmekçi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2013
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc101978
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2014
1,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için:
300 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 haşlanmış patates
1 yumurta
1 su bardağı kıyılmış ceviz
Derin bir kabın içine unu, mayayı, tuzu koyup harmanlayın. Yağı, ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için kıymayı sade olarak kavurun. İçine haşlanmış patatesi ezip üzerine yumurtayı ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin. Kol böreği gibi sarıp tepsinin ortasından başlayıp sara sara dizin. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp cevizi üzerine serpip 5 dakika daha fırına verin. Ya da cevizi iç malzemeye koyun. Daha sonra sıcak olarak ikram edin.
|
Cevizli Kıymalı Börek |
|
çok şey bilen adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2019
Mesajlar: 46 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151513
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2020
439 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı su
İçi için:
2 soğan
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
300 g az yağlı dana kıyma
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
5-6 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. üzerini nemli bir bezle örterek bir saat dinlendirin. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurun. İri çekilmiş ceviz içi, ince kıydığınız taze soğan, maydanoz, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alarak ince açın ve 10 cmlik şeritler kesin. Harçtan bir miktar alarak hamurun kenarına koyun. üçgen katlayarak muska şeklinde börekler elde edin. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerlerine mavi haşhaş serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirip sıcak servis yapın.
|
Kıymalı Cevizli Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170305
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2023
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
Harç için:
Zeytinyağı
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak – ezilmiş
300 gr. kıyma
1 tutam kimyon
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçın
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı ceviz – iri kıyılmış
İçi için:
1 su bardağı çedar peynir – rende
Börek için:
1 adet yufka
1 adet yumurta beyazı – çırpılmış
Ayçiçek yağı – kızartmak için
Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ardından soğanı ekleyin ve kavurun, Soğan yumuşayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin, sırasıyla sarımsak, baharatlar ve ketçabı ekleyip harcı pişirin. Pişe kıymalı harcı ateşten alın üzerine irice kıyılmış cevizleri ekleyip karıştırın ve kenara alın.
Yufkayı 8 eşit parça olacak şekilde üçgen kesin. Geniş olan kısmına önce çedar peynirini serpin üzerine kıymalı harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarın ucunu da hafif çırpılmış yumurta beyazı sürüp kapatın.
Tüm börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda kızartın ve servis edin.
|
|