Kısa URL: https://ml.md/lc146881
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019
944 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram erişte
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı rendelenmiş keş peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Su
Kaynayan suya erişteleri atarak pişmeye bırakın.
Diğer tarafta tereyağını tavaya alıp üzerine kırılmış ceviz ve rendelenmiş keş ekleyerek beraber kavurun.
Erişteler pişince yarısını servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş keş ve ceviz serpin.
Kalan diğer erişteyi de üzerine ekleyin.
En son üzerine kavrulmuş olan keş peynirini ve cevizi serpiştirerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc41454
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2009
2,950 defa indirildi / yazdırıldı
1 Çorba kasesi erişte
4 Çorba kaşığı ceviz
4 Çorba kaşığı rendelenmiş keş
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı çiçek yağı
Tuz
Su
Tenceremize su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya tuz ve yağ ilave ediyoruz. Erişteleri suya bırakıyoruz. Diğer tarafta keşi rendeliyoruz, cevizleri iri parçalar halinde kırıyoruz. Pişen erişteleri süzüyoruz. Servis tabağına önce keş ve ceviz karışımını sonrada erişteleri kat kat döküyoruz. Bu işlemi erişte ve karışımımız bitene kadar tekrarlıyoruz. Tavanın içine tereyağı ve çiçek yağı koyuyoruz. Üzerine cevizli keşi ilave edip kızartıyoruz. Eriştenin üzerine bu karışımı döküp servise hazır hale getiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc40140
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2009
3,279 defa indirildi / yazdırıldı
Faruk GÖREN
1 kg. erişte makarna
200 gr. keş
250 gr. tereyağı
100 gr. ceviz
300 gr. süzme yoğurt
3 lt. kaynamış suya yöresel erişte makarna pişmesi için ilave edilir ve 3 dk. haşlanması için bekletilir. Haşlama işlemi bitmiş erişte makarna süzülür. Tavaya tereyağı konulur ve eritilir, içine keş ilave edilip keş pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra içine haşlanmış erişte makarna ilave edilir ve tavada sote edilir. Hazır hale gelen erişte makarna porsiyon olarak tabağa alınır üzerine ceviz dökülür, yanına süzme yoğurt da konulup servis edilir.