|
Cevizli Kadayıf Sarma |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163557
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2022
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze kadayıf
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
125 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Süslemek İçin:
Toz antepfıstığı
Çilek
Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp, elinizle didikleyerek açın. Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, düz bir zemine yerleştirin ve açın. Ortalarına cevizi pay edip, her birini rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Şerbet için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Ilık şerbeti ılık kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince Antep fıstığı ve çilekle süsleyip servis yapın.
|
Cevizli Kadayıf Sarma |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162444
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2022
426 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram tel kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
150 gram tereyağı
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
25 gram tereyağı
1 çay kaşığı limon suyu
Süsleme için:
1 su bardağı ceviz içi
Cevizli sarma kadayıf tarifi için öncelikle çekilmiş ceviz içine tarçın ekleyip karıştırın.
Kadayıfı tutamlar halinde ayırarak 8 eşit parçaya bölün.
Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayıp ortalarına tarçınlı ceviz içini yerleştirin. Kadayıfları rulo yaparak sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin.
Tereyağını eritip her kadayıf parçasının üzerine 2 kaşık yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene kadar pişirin.
Bu sırada şerbeti yapmaya geçin. Toz şekerle suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra 25 gram tereyağı ilave edin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve şerbeti ocaktan alın.
Kadayıfı fırından alıp sıcak şerbeti hemen üzerine gezdirin. Şerbetini çekip soğuduktan sonra kadayıf sarmalarını yarım cevizlerle süsleyip servis yapın.
|
Cevizli Kadayıf Sarma |
|
KARATAYLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153257
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2020
326 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze kadayıf
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
125 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Süslemek için:
Toz antepfıstığı
Çilek
Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp, elinizle didikleyerek açın. Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, düz bir zemine yerleştirin ve açın. Ortalarına cevizi pay edip, her birini rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Şerbet için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Ilık şerbeti ılık kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince Antep fıstığı ve çilekle süsleyip servis yapın.
|
Cevizli Kadayıf Sarma |
|
arap bacı
Aşçı
Kayıt: 10.07.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc109490
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2015
1,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kadayıf
400 gram ceviz
5 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yağlanmış tepsiye kadayıfları serin ve üzerine cevizleri koyup bir ucundan sarmaya başlayın ve spiral şeklinde hazırlayıp tepsiye dizin. Tereyağını tavada eritip üzerine dökün. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Çıkınca şerbeti soğuk olacak şekilde dökün.
|
Cevizli Kadayıf Sarması |
|
subutay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc55068
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
2,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 g tel kadayıf
125 g tereyağı
250 g iri çekilmiş ceviz içi
1 adet vanilya
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Avucu dolduracak kadar bir tutam tel kadayıfı alınarak düz bir zemine yayılır. Bir miktar iri çekilmiş ceviz içi kadayıfın içine serpilerek sigara böreği ya da dolma şekli gibi rulo şeklinde sarılıp hazırlanır. Rulo sarmaları az yağlanmış bir fırın tepsisine sıralı şekilde dizilerek, üzerlerine birer tatlı kaşığı tereyağı eklenir. Bu işlemden sonra tepsi 150 derecelik fırına sürülerek kadayıfların üzeri pembe renk alıncaya kadar kızartılır. Kadayıflar pişerken derin bir tencereye toz şeker, su ve limon suyu konularak şerbet hazırlanmaya başlanır. Şerbet, 10-15 dakika orta ateşte kaynatılırken, 1 adet vanilya eklenerek karıştırılır. Fazla koyu ve sulu olmayan bir kıvamdaki şerbet soğumuş kadayıfların üzerinde gezdirilir. Kadayıfların üst kısımlarının da şerbeti çekmesi için kaşıkla hafif bastırılır. Şerbeti iyice çektikten sonra servis tabağına alınır. Üzeri, çekilmiş antepfıstığı ve ceviz içi ile süslendikten sonra bekletilerek soğuk servis yapılır.
|
|