Kısa URL: https://ml.md/lc82665
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı toz tarçın
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı süt
Bir tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını birlikte eritin. 1 su bardağı irmik, 1 çay kaşığı toz şekeri kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra şekeri, kaynar suyu ve kaynar sütü ilave ederek 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Arada sırada karıştırmayı unutmayın. İrmik helvasını ılık olarak servis yapın. Üzerine iri ceviz parçaları ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc72453
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2012
3,532 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardağı ceviz
Şurup için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limon
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Diğer malzemeler karıştırılır, yağlanmış bir fırın kabına dökülür. 180 derece fırında en az yarım saat pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra şerbet gezdirilir. 2 saat sonra dilimleyerek ikram edilir.