Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > Cevizli İncir Tatlısı (11 adet - 480,433 defa bakıldı)

Cevizli İncir Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli İncir Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174048
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2023
177 defa indirildi / yazdırıldı




Fatih Belediyesi

8 kuru incir
4 tam ceviz
1/2 çay bardağı su
1 çay kaşığı ucu tarçın

Kuru incirler yıkanır ve geniş bir kâseye koyun. Üzerlerine sıcak su döküp incirler yumuşayana kadar bekletin.
Yumuşayan incirlerin sap kısımlarını bıçak yardımıyla kesin. Bu kısım iç tarafa doğru bastırılarak incirlere boşluk açın. İncirlerin içine ceviz doldurun.
Bütün incirler bu şekilde hazırlayın. Geniş bir tencereye aldıktan sonra üstüne suyu ekleyin ağzı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.



Cevizli İncir Tatlısı

hürcan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.07.2014
Mesajlar: 47
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc101051
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2014
2,361 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
7-8 adet kuru incir
1 avuç kuru üzüm
1 avuç damla çikolata
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin

İncirler biraz ılık suda bekletilir. Yumuşayınca küçük küçük doğranır. Tüm malzemeler karıştırılarak kek hamuru yapılır. 160 derece fırında 25-30 dk kadar pişirilir. Bir buçuk su bardağı soğuk su ile 1 çorba kaşığı granül kahve karıştırılır. Fırından çıkan kekin üzerine dökülür. Kek kahveli şerbetini çekerken diğer taraftan krema hazırlanmaya başlanır. Bir litre süt ile 3 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı un karıştırılır. Karıştırılarak pişirilir. Ocağı kapatınca kremanın daha kıvamlı ve parlak olması için bir kaşık margarin eklenir ve karıştırılarak eritilir. Biraz ılıklaşınca içine bir paket kremşanti eklenir ve çırpılır. Şerbetini çeken kekin üzerine serilir.



Cevizli İncir Tatlısı

sanat
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 23.01.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc95413
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014
2,476 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet kuru incir
150 gram ceviz
100 gram fıstık
3 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı şeker

İncirleri ortadan ikiye bölüp, tencereye alıp, üzerine şekeri ve cevizi ekleyip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp servis tabağına kat kat incirlerle ve cevizlerle aralarına bal koyarak dizin. İsterseniz Antep fıstığını da ezip balla karıştırıp püre yapın ve süslemede kulanın. Ceviz, incir ve bal çok güzel bir karışım. Tatlıda yanında kaymak ya da dondurma da çok yakışıyor.


Cevizli Kuru İncir Tatlısı

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75240
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
4,248 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

1 kg. kuru incir
350 gr. tozşeker
250 ml. su (1 su bardağı)
300 gr. kaymak
200 gr. ceviz içi

Kuru incirlerin saplarım ayıklayın. Bir kaba koyup üzerlerini örtecek kadar soğuk suyun içinde 1 saat kadar bekletin ve süzdürün.
Tencerede şekeri ve suyu bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp incirleri ekleyerek 3 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Soğuyan incirleri tek tek sudan alın. Sapına doğru yarıp içlerine hafif dışa taşacak biçimde birer parça kaymak ve yarım ceviz içi yerleştirin. Bir oval tabağa dizerek servis yapın.


Cevizli İncir Tatlısı

Ranbo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.12.2011
Mesajlar: 43
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc70971
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2011
3,079 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kg kuru incir
2 su bardğı toz şeker
2.5 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı su

İncirleri ılık suda bir saat kadar bekletin. Tencereye suyu şekeri koyup kaynatın içine incirleri koyup 5 dk kadar kaynatın. Soğuduktan sonra suyunu süzerek başka bir kaba alın. İncirleri uzunlamasına kesin ve içine ceviz içi koyun ve şerbetini üzerine gezdirin. İsteğe göre hindistan çeviz ile servis yapabilirsiniz.


Cevizli İncir Tatlısı

külhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc67431
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
3,885 defa indirildi / yazdırıldı




Özgür Şef

1 paket kuru incir
Küçük bir kase ceviz içi
2 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı soğuk su
1 tane kabuk tarçın

Kuru incirleri ortadan ikiye, birbirinden ayırmadan ortadan yarım bölün. Ilık suda 10-15 dk. bekletin. Sudan çıkardıktan sonra cevizleri incirlerin içine ikişer üçer parça gelecek şekilde doldurun ve incirleri kapatın. Derin olmayan bir tencereye incirleri düzgün bir sıra şeklinde dizin. Dizilmiş olan incirlerin üzerine iki su bardağı toz şekeri tüm yüzeye eşit bir biçimde serpin. Şekerlerin üzerine bir bütün kabuk tarçın ve 1,5 su bardağı soğuk su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşık 20 - 25 dk. kaynadıktan sonra koyduğunuz su şerbet kıvamına gelince tencerenizi ateşten indirin ve soğumaya bırakın. Yarım saat kadar soğuduktan sonra tatlınızı soğuk olarak yanında kaymak ile servis yapın.


Cevizli İncir Tatlısı

balaban2
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc65713
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
3,111 defa indirildi / yazdırıldı




Kuru incir (1 kilogram)
Ceviz içi (Küçük bir kase, 150 gram)
Toz şeker (2 su bardağı, 400 gram),
1,5 su bardağı soğuk su
Tarçın (1 adet kabuk)

Kuru incirleri ortadan ikiye, birbirinden ayırmadan ortadan yarım bölün.
Ilık suda 10-15 dakika bekletin. Sudan çıkardıktan sonra cevizleri incirlerin içine ikişer üçer parça gelecek şekilde doldurun ve incirleri kapatın.
Derin olmayan bir tencereye incirleri düzgün bir sıra şeklinde dizin.
Dizilmiş olan incirlerin üzerine 2 su bardağı şekeri tüm yüzeye eşit bir biçimde serpin.
Şekerlerin üzerine bir bütün kabuk tarçın ve 1, 5 su bardağı soğuk su ekleyelim ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Yaklaşık 20-25 dakika kaynadıktan sonra koyduğunuz su şerbet kıvamına gelince tencerenizi ateşten indirin ve soğumaya bırakın.
Yarım saat kadar soğuduktan sonra tatlınızı soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Not: İncirleri servis tabağına aldıktan sonra dileğinize göre üzerine tekrar iri dövülmüş ceviz serpebilir veya yanında dondurma koyarak servis yapabilirsiniz.


CEVİZLİ İNCİR TATLISI

zeytuni
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.06.2011
Mesajlar: 34
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc64674
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2011
3,064 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

500 gr kuru incir
200 gr ceviz içi
300 gr toz şeker
150 gr kaymak

İncirleri ılık suyun içinde 15-20 bekletip yumuşatalım.
Sap kısmını kopartıp nişastasını iyice yıkayalım.
Parmağımızı yavaşça üstteki delik kısımdan sokarak incirlerin içini genişletelim.
Ceviz parçalarını bu delikten aldığı kadar doldurup sap kısmı altta kalacak şekilde ısıya dayanıklı bir tepsiye dizelim.
İncirlerin tepsiyi sıkı sıkı doldurması lazım yoksa pişerken içleri boşalır.
Şekeri de incirlerin üzerine serpelim. 1 su bardağı da ilave edip tatlımızı ocağın üzerinde biraz pişirdikten sonra ağzını açıp önceden ısıtılmış fırında üzeri birazcık renk alıncaya kadar pişirip fırından çıkartalım.
Soğuduktan sonra bir parça kaymak ile ikram edelim.


CEVİZLİ İNCİR

behiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.05.2009
Mesajlar: 32
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc36414
Gönderme Tarihi: 13.May.2009
3,472 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı suyun içine, 2 çorba kaşığı toz şekeri alıp kaynatın. Yarım limonun suyunu ilave edin. 6 adet inciri tencereye atın. 5 dakika sonra tencereden çıkarın. Ortasını bıçakla yarın. 3 adet taze cevizi ikiye bölüp, incirlerin içine doldurun. Tabağa dizin. İncirleri içine attığınız suyu üzerine döküp servis yapın.


Cevizli İncir Tatlısı

tertemiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9297
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
3,355 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. kuru İncir
4 adet ceviz içi
125 gr. kaymak
1 su bardağı şeker

Cevizleri dövün. incirlerin saplarını kesip, sapın bulunduğu yere geniş birer çukur açın. içlerine şeker ve ceviz İçi doldurarak altını tereyağı ile yağladığınız tepsiye dizin. İncirlerin boyu hizasında su doldurun ve kısık ateşte, üstünü kapatarak pişirin. Kaynamaya başlayan suyu incirlerin üzerinde gezdirip birkaç dakika kaynattıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan incirleri bir tabağa dizin, üstlerine birer tatlı kaşığı kaymak koyarak servis yapın.


ML® İncir Uyutması için tıklayın

ML® İncir Uyutması (görsel)


Cevizli İncir Tatlısı

gülbin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2005
Mesajlar: 110
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc6908
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
3,555 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
250 gram kuru incir
1-2 kabuk tarçın
2 karanfil
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı ceviziçi
1 su bardağı fındıkiçi
1 bardak ılık süt
1 bardak su.

Yapılışı:
İncirleri içinde karanfil ve kabuk tarçın olan suda 15 dakika haşlayın. Süzün. Üzümü ayıklayın, ceviziçi ve fındıkiçini dövün ve karıştırın. Soğumuş incirleri diplerinden doldurun. Bir tencereye dizin. Üzerlerine ılık sütü döküp yarım saat bekletin. Çukur bir kapta bir bardak toz şekeri bir bardak su ile karıştırıp koyu bir şurup elde edin. Incirlerin üzerine dökün. Ağır ateşte 15-20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın. Fındık yerine antepfıstığı kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz incirlerin üzerine kaymak parçaları koyabilirsiniz






Cevizli İncir Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(11 adet Cevizli İncir Tatlısı 480,433 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort