|
Cevizli Güllaç |
|
burdur'lu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc99796
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014
1,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı ceviz içi
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı gülsuyu
Sütü ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar 5 dakika kadar pişirin. Ilık hale gelmesini bekleyin. Güllaç yapraklarını da bu ılık şekerli su ile ıslatın ve tek kişilik porsiyonlar halinde kaplara alın. Aralarına ceviz koyun. Kalan sütü de üzerine döküp gülsuyu ekleyip soğumaya bırakın.
|
Cevizli Güllaç |
|
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc143387
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
548 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket güllaç
4 su bardağı süt
Çeyrek çay bardağı gül suyu
2 su bardağı toz şeker
250 gram ceviz
1 adet nar
Sütü ısıtın. Daha sonra, 2 su bardağı toz şekeri ilave edip kaynatın. Kaynatmış olduğunuz sütü cam tepsiye dökün ve güllaçları parçalara ayırıp, tepsinin içinde ıslatın.
Güllaçların ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kenarlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir cam fırın tepsisine dizin ve kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.
|
Cevizli Güllaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169789
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2023
260 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Islatmak için:
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Güllaç:
6 adet güllaç
İç malzeme:
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Süslemek için:
4 - 5 adet çilek
Kalıp:
Yuvarlak kalıp (Ø 26 cm)
5 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alın. Arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp arada karıştırarak ılıtın.
Soğuyan sütü geniş bir tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını teker teker süte batırarak ıslatın ve kalıba alın. Kalıba 2 adet ıslatılmış güllaç yaprağı koyduktan sonra üzerine cevizlerin yarısını serpin. Tekrar ıslatılmış 2 adet güllaç yaprağı koyup kalan cevizleri serpin. Kalan güllaç yapraklarını ıslatıp en üste yerleştirin. Üzerine kalan sütü dökün ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Süre sonunda dilimleyip çilek ile süsleyin ve servis yapın.
|
Cevizli Güllaç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171527
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2023
527 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
1 paket güllaç
2 litre süt
3 su bardağı toz şeker
250 gr ceviz içi
Üzeri için:
4-5 yemek kaşığı ceviz içi (İnce çekilmiş)
Çilek
Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın. Cevizi hafif iri kalacak şekilde rondoda çekin. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin. Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarını dizin. Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığından ve hepsinin iyice ıslandığından emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin. 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra çekilmiş cevizi bolca dökün ve kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatarak üzerine dizin. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek dilimleyin. Dövülmüş ceviz ve çilek ile süsleyerek servis yapın.
|
|