|
Cevizli Erişte |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc8819
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2006
3,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket erişte
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
100 gram beyaz peynir
Tuz
3 su bardağı suyu kaynatıp içine erişteyi, tuzu ve tereyağını ekleyin ve 10-15 dk. pişirin. Erişteler suyunu çektiğinde tahta kaşıkla bir-iki kez çevirin. Ocaktan alıp erişteyi servis tabağına aktarın. Kıyılmış ceviz ve peyniri karıştırıp eriştenin üzerine serperek servis yapın.
ML® Cevizli Erişte için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 13.08.2020
|
CEVİZLİ ERİŞTE |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11245
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007
3,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
1 paket erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 çorba kaşığı ufalanmış peynir
10-15 adet ceviz içi
YAPILIŞI
Erişteyi tuzlu suda haşlayın, süzün. Küçük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 4-5 çorba kaşığı ufalanmış tulum peynirini ekleyin. Peynir pembeleşinceye kadar çevirin. Yaşlanmış erişteyi servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş peyniri serpiştirin. Ceviz içleri ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. (Tulum peyniri yerine Karadeniz yöresine ait keş peyniri de kullanabilirsiniz)
ML® Erişte için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 16.10.2020
|
Cevizli Erişte |
|
hünerli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc96689
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2014
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Öncelikle erişteleri bir miktar erimiş tereyağı ile kavurun ve üzerine geçecek kadar su koyup kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çekince kalan tereyağını üzerine ekleyip karıştırıp servis tabağına alın ve sıcakken cevizi, rendelenmiş peyniri üzerine serpin. Ilık ya da sıcak ikram edin.
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 15.10.2014
|
Cevizli Erişte |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106126
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2015
2,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı Erişte
5 su bardağı su
1 adet et suyu tableti
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı ceviz içi
Suyu tencereye koyup kaynatın. Erişte ve et bulyonu ekleyip karıştırın. Erişte yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Cevizi bıçakla küçük doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Cevizi ekleyip yağ köpük köpük olana dek bekleyin. Erişteyi ekleyin ve kanştırın. Tencereyi ocaktan alın. Erişteyi servis tabağına alıp cevizle süsleyin.
|
Cevizli Erişte |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111548
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2015
2,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 pkt. yumurtalı erişte (400-500 gr.)
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kutu labne peyniri
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Erişteyi tuzlu kaynar suda 10-15 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzün. Soğan ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyip hafif kavurun. Havucu ve isterseniz beyaz şarabı ilave edin. Havuç yumuşadıktan sonra labne peyniri, ceviz, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın. Üzerine cevizli sos döküp sıcak olarak servis yapın.
|
Cevizli Erişte |
|
bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146771
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2021
520 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sade erişte
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Ceviz içi
İsteğe göre peynir
Bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Ardından erişteyi ilave ederek kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave ederek tuzla birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra 5 dakika kadar dinlendirip, üzerine ceviz içi serperek afiyetle tüketin. Dileyenler cevizli erişteye peynir de ekleyebilir.
|
Cevizli Erişte |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163991
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2022
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase erişte
1 bardak ceviz
2 kaşık tereyağı
Tuz
Tencerede iyi su biraz tuz atarak kaynatılır. Ardından erişte kaynayan suya atılır. He eriştenin pişme süresi farklıdır. Ara sıra kontrol ederek pişirmekte fayda vardır. Diri olması makbul olanıdır. Yufkası çok ince açıldığı için ben 4 dakika kaynattım. Ocaktan indirip suyunu süzgeçte süzdüm.
Aynı tencerede tereyağı, çok az tuz ve iri kırılmış cevizlerle bir kaç kez çevirdim. Üzerine iyice süzülmüş erişteleri ilave ettim. Tabağa alırken cevizleri üst kısımda olacak şekilde yerleştirdim.
|
|