| 
 
 
 | 
Cevizli Ekmek Ezmesi | 
  | 
ilmekçi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.03.2013 
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87868 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013 
2,153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.ekmekisrafetme.com
 
 
100 gr (1 fincan) biber salçası
 
120 gr (1 adet) kuru soğan
 
300 gr (1 su bardağı) ceviz içi
 
125 gr (5 dilim) bayat ekmek
 
10 gr (1 yemek kaşığı) nar ekşisi
 
30 gr (4 yemek kaşığı) zeytinyağı
 
Kimyon, tuz
 
 
5 dilim bayat ekmek suda ıslatılıp biber salçasına eklenir. Daha sonra ceviz içi, kuru soğan, tuz ve kimyon da eklenerek karıştırıcıda püre haline getirilir. Son olarak zeytinyağı ve nar ekşisi eklenerek karıştırılır.
 
 
 
  
 | 
Ekmek Ezmesi (Cevizli) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168076 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2022 
291 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
1/2 adet bayat ekmek
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı biber salçası
 
1 su bardağı kırık ceviz içi
 
1 çorba kaşığı nar ekşisi
 
1/2 adet sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
1 çorba kaşığı kimyon
 
1 çorba kaşığı eritme peynir
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ekmeği dilimleyerek kenarlarını çıkartın ve ıslatın. Soğanı rondoda iyice kıyın. Karıştırma kabında salçayı, soğanı, sıvı yağı, eritme peynirini, biberi, tuzu, kimyonu, nar ekşisini karıştırın. Bayat ekmek kırıntısını ve kırık ceviz içini ekleyin. Servis tabağına alın. Süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |