Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Cevizli Dilimler (2 adet - 98,891 defa bakıldı)

Cevizli Dilimler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli Dilimler

ATLAS
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc17136
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2007
2,031 defa indirildi / yazdırıldı




8 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Harcı için:
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı pudra şekeri

Unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın. 2 adet yumurta sarısını, pudra şekeri ve vanilyayı koyun, iyice yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru yağlanmış bir tepsiye incecik yayın. Üzerini hazırlayın. Bunun için çekilmiş cevizleri bir kaseye alın. Üzerine pudra şekeri katın. 2 adet yumurtanın sadece beyazını, kalan yumurtanın da tamamını ekleyin. İyice karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp, biraz ılınınca dilimleyerek servis yapın.


Cevizli Dilimler

süzük
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
Kısa URL: https://ml.md/lc8497
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2006
1,873 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur:
160 gr. bal
150 gr. şeker
30 gr. tereyağı
1 adet yumurta
1 paket karbonat
30 ml. süt
430 gr. elenmiş un
10 gr. baharat (tarçın, karanfil, kakule, zencefil, anason karışımı)
İçi için:
100 gr. havuç
30 gr. zencefil şekerlemesi
50 gr. tereyağı
150 gr. iç ceviz
2 adet yumurta
50 gr. şeker
50 gr. bal
40 gr. toz zencefil
15 gr. tarçın
25 gr. elenmiş un
30 gr. nişasta
300 gr. beyaz kuvertür
50 gr. bitter kuvertür

Balı, 100 gr. şeker, tereyağı ve 45 ml. su ile şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın ve soğumaya bırakın. Yumurtayı ve kalan şekeri mikserle krema gibi oluncaya kadar çırpın. Karbonatı sütün içinde eritin, unu baharatla karıştırın. Tereyağlı ballı karışımı, krema kıvamına getirdiğiniz yumurtayı, karbonatı ve unu bir kaba koyun mikserin hamur karıştırma ucu ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Folyoya sarıp bir gece buzdolabında bekletin. Hamuru unlu tezgahta 2-3 mm. kalınlığında ve 31x21cm. büyüklüğünde açın, kenarlarını düzleştirin. 30x20 cm. büyüklüğündeki tepsiye yağlı kağıt serin ve hamuru yerleştirin, çatalla birçok defa delin. Havucu soyup ince rendeleyin. Ellerinizle sıkıştırıp sularını süzün. Şekerlemeyi ve cevizi ince kıyın. Tereyağını eritin. Yumurtalar, şeker ve balı mikserle 5 dakika çırpın. Havuç, tereyağı, ceviz, tarçın, nişasta, un, zencefil tozunu yumurtalara ekleyip karıştırın. Karışımı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. 180°C'de ısıttığınız fırının ikinci rafında 30 dakika pişirip kalıpta soğumaya bırakın. Kuvertürleri ayrı ayrı benmaride ısıtın. Kurabiye hamurunu kalıptan çıkartın, 2,5-3 cm. eninde 10 şerit kesin. Şeritleri dörde bölün ve pasta ızgarasına yerleştirin. Üstlerini beyaz kuvertür ile kaplayın. Bitter kuvertürü ucu küçük kesilmiş torbaya dolurup kurabiyeleri süsleyin. Sertleşmesi için 10 dakika buzdolabında bekletin. Aralarına kağıt sererek kutuya yerleştirin. Serin ve kuru bir yerde 10 gün saklayın.






Cevizli Dilimler Tarifleri Açma Tarifleri



(2 adet Cevizli Dilimler 98,891 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort