| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Cevizli Çıtır Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Cevizli Çıtır Kek |  
|  | kırmızı başlıklı kız Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.08.2016
 Mesajlar: 28
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118913 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2016
 1,268 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 4 adet elma
 100 gr margarin
 2,5 su bardağı un
 1 su bardağı pudra şekeri
 1 adet yumarta
 1 su bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 1 tatlı kaşığı tarçın
 Biraz muskat rendesi
 25 gr margarin
 Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
 Yarım su bardağı şeker
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 yemek kaşığı soğuk su
 Kıtırı için;
 25 gr margarin
 ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz
 ½ su bardağı şeker
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 yemek kaşığı soğuk su
 
 Derin bir kasede oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve pudra şekerini mikser veya bir çırpıcı yardımıyla çırpın.
 Şeker yumurtaların içinde eriyince yumuşamış yağı ilave edip, karıştırın.
 Harç kıvamına gelince sütü, bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, vanilyayı, kabartma tozunu, tarçını ve muskat rendesini ekleyip, karıştırın.
 Elmaların kabuklarını soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin, rendelenmiş elmaları, kullanıncaya kadar kararmaması için limonlu suda bekletin. Kek harcı kıvamına gelince içine rendelenmiş elmaları, suyunu süzüp, tahta bir kaşık ile harca ekleyip, karıştırın.
 Kıtırı için küçük bir kaseye; yumuşamış margarini, şekeri, iri çekilmiş cevizi, tarçını ve suyu koyup, parmak uçlarınız ile kıtırı karıştırın.
 Elmalı kek harcını yağlanmış kek kalıbına koyup, üzerine kıtırı parmaklarınız ile ufalıyarak koyun.
 Cevizli kıtır keki, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.
 Pişen keki kalıbında en az 10 dakika bekletip, iyice soğutup, servis tabağına alın.
 Arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
 
 
 |  
| Cevizli Çıtır Kek |  
|  | mahinur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.09.2011
 Mesajlar: 43
 Şehir: Afyonkarahisar
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68345 Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2011
 2,070 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 150 gr. esmer şeker
 50 gr. un
 60 gr. soğuk tereyağı
 90 gr. iri doğranmış ceviz
 Keki için:
 300 gr un
 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı hindistancevizi
 Yarım çay kaşığ, tuz
 125 gr. esmer şeker
 1 tatlı kaşığı vanilya
 4 iri yumurta
 180 ml. süt
 
 Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 23 cm. çapında, ortası delikli, şekilli, yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın ve içine un serpin.
 Çıtır: Esmer şekeri ve unu orta boy bir kabın içinde karıştırın. Keskin bir bıçak yardımı ile içine tereyağından parçalar keserek karışım ufalanmış ekmek görüntüsü alana dek karıştırın. Cevizi içine ekleyin.
 Kek: Un, kabartma tozu, hindistancevizi ve tuzu başka bir orta boy kabın içinde karıştırın. Tereyağını esmer şeker ile krema kıvamına gelinceye dek orta hızda çırpın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve karıştırın. Mikserin hızını düşürün. Kuru malzemeleri ve sütü dönüşümlü olarak azar azar karışıma ekleyerek yedirin. Hamurun yarısını kek kalıbına dökün. Hazırladığınız çıtır karışımının yarısını üzerine gezdirin. Kalan kek hamurunu kalıba aktarın ve yine kalan çıtır kek karışımını üzerine gezdirin. Kalıbı fırına vererek kekin üzeri altın rengini alana dek 50-60 dakika pişirin. Keki biraz soğuması için 15 dakika süreyle kalıbın içinde bekletin. Çıtır tabaka üstte kalacak şekilde kalıptan çıkararak ılık olarak servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |