| 
 
 
 | 
Cevizli Çiğ Köfte | 
  | 
yeşil döngü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.02.2013 
Mesajlar: 33 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86695 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2013 
4,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince buldur  
 
1 su bardağı kıyılmış ceviz  
 
2 çorba kaşığı biber salçası  
 
2 çorba kaşığı domates salçası  
 
5 dal maydanoz 
 
1 haşlanmış patates  
 
Tuz, karabiber, acı pul biber 
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı  
 
 
İnce bulguru bir kabın içine alıp üzerine salçaları ekleyin yoğurun. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar 1 adet buz parçası içine atıp yoğurmak doğru olacaktır.  Baharatları ekleyip içine haşlanmış patatesi sıcakken ilave edin ki bulgurda biraz pişsin. Yoğurmaya davam edin. Ceviz kıyılmış maydanoz bir miktar yağ ile güzelce macun kıvamında bir harç elde edin ve şekil verip elinizle sıkın. Yanında yeşilliklerle servis tabağına dizin. Limon suyu da üzerine sıkıp yenirse daha lezzetli olacaktır.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 16.05.2020
  
 | 
Cevizli Ciğköfte | 
  | 
sanat 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.01.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95410 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014 
1,957 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1.5 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı kıyılmış ceviz
 
2 çorba kaşığı biber salçası
 
2 çorba kaşığı domates salçası
 
5 dal maydanoz
 
2 patates
 
Tuz, karabiber, acı pul biber
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
İnce bulguru bir kabın içine alıp üzerine 1 su bardağı sıcak suyu azar azar döküp çektirin. Daha sonra salçaları ekleyin, yoğurun. Baharatları ekleyip içine haşlanmış patatesi sıcakken ilave edin ki bulgur da biraz pişsin. Yoğurmaya devam edin. Ceviz, kıyılmış maydanoz, bir miktar yağ ile güzelce macun kıvamında bir harç elde edin. Ve şekil verip elinizle sıkın. Yanında yeşilliklerle servis tabağına dizin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.10.2022
  
 | 
Etsiz Cevizli Çiğ Köfte | 
  | 
serinsu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100680 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014 
2,163 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 tane haşlanmış patates
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
3 bardak ince bulgur
 
2 kaşık biber salçası
 
2 kaşık domates salçası
 
1 çay kaşığı pul biber
 
10 tane yeşil soğan
 
1 kaşık çemen
 
1 bardak çekilmiş ceviz
 
3 kaşık margarin
 
1 demet maydanoz
 
1 kaşık tahin
 
 
Tuz, karabiber patatesi püre yapın içine salçaları çemeni ve sarımsağı ilave edip karıştırın içine bulguru ilave edip yumuşayıncaya kadar biraz su katıp yoğurun margarin ve maydanozu soğan ve cevizi ekleyip tekrar yoğurun en son tahini ekleyip karıştırın ve elinizde sıkımlayıp tabağa dizin sıkımlarken elinizi mutlaka suya batırın çünkü çabuk kurur, çemeninizin içinde sarımsak tadı çok yoğunsa sarımsak miktarını azaltın çemen yerine çeşitli baharatlar(yenibahar, tarçın, kişiniş, kimyon) ekleyebilirsiniz.
  
 | 
Cevizli Çiğ Köfte | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156964 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2021 
714 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı esmer köftelik bulgur
 
2 tane küçük boy domates
 
1 tane orta boy kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2,5 yemek kaşığı kadar biber salçası
 
1 çay bardağı kadar ceviz içi
 
1 avuç maydanoz yaprağı
 
1 tatlı kaşığı kadar isot
 
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
 
2 tatlı kaşığı pul biber
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı kimyon
 
Tuz
 
2 yemek kaşığı kadar nar ekşisi
 
Servis İçin:
 
Marul
 
Nar ekşisi
 
Lavaş
 
 
Bulgurumuzu güzelce yıkıyoruz ve suyunu süzüp, çiğ köfte kabımıza alıyoruz.
 
Kuru soğanımızı, sarımsaklarımız ile birlikte mutfak robotuna alıp, geçiriyoruz.
 
Soğanımızdan sonra, domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve onları da robottan geçiriyoruz.
 
Ardından ceviz içimizi ve maydanozumuzu da robottan geçirip, hepsini çiğ köfte kabımıza alıyoruz.
 
Üzerine sıvı yağımızı ekleyip, karıştırıyoruz.
 
Bir süre harmanladıktan sonra, kabımıza salçalarımızı, baharatlarımızı ve nar ekşimizi ekleyip, çiğ köftemizi yoğurmaya başlıyoruz.
 
Çiğ köftemizin tuzunu da ayarlayıp, kıvamı gelene kadar yoğuruyoruz.
 
Hazır hale gelen çiğ köftemizi buzdolabına kaldırıyoruz ve 3 saat kadar dinlendiriyoruz.
 
Yeteri kadar dinlenen çiğ köftemizi marul ve lavaş ile beraber servise sunuyoruz.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Çiğ Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158232 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2021 
512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre su
 
4 su bardağı ince bulgur
 
4 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı biber salçası
 
1 kuru soğan
 
5 diş sarımsak
 
8 çorba kaşığı sıvıyağ
 
3 çorba kaşığı isot
 
300 gram kabuksuz ceviz
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
Toz biber
 
 
Cevizleri robotta toz haline gelene kadar çekin. Kısık ateşte sıvı yağı kızdırın üstüne bütün baharatları katarak kavurmaya devam edin. Baharatlarla yağ kavrulduktan sonra üstüne biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek iyice kavurun. Daha sonra sürekli karıştırarak ince kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı dövmüş olduğunuz cevizi bulgurun içine ilave edin. Ardından soğuyunca bulgur ile buluşturun. Üzerine su ekleyerek iyice yoğurun. En az bir saat yoğrulmalıdır. Yoğurma işlemi biten çiğ köfteleri elimizde şekillendirerek servis tabağına alıyoruz. Yanında kıvırcık ve sevdiğiniz yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |